Є один сайт де зібрано цікаві матеріали по історії України. Найцікавіше те, що таки була надрукована карта України, де були нанесені землі Кубані. Якщо таку карту було офіційно надруковано - це свідчить лише про те, що Росія не заперечувала таких кордонів в ті часи. Хоч географія українських земель і змінилася, ала сам факт проживання українців на Кубані говорить сам за себе. Це був 1918 рік...
это никогда не были земли Украины, кому-то в 1918 году, весьма сложном, погибла Российская империя, до СССР еще далеко, вот в период безвластия и мог рисовать кто угодно и как угодно, перекраивали Рассею ..... и я очень сомневаюсь что на Кубань распространялась власть тогдашнего типа-правительства Украины ... вот ...
росія постійно предявляє претензії щодо земель України, крим вважає мало не своїм Ми також можем рухати в маси ідею про возєднання українців з кубані
- рушьте, не тушуйтесь. Представьте, что мы тут украинцы с Кубани. Что нашим массам даст "воссоединение"? P.S. И как нам остальных жителей Кубани убедить, что они тоже украинцы?
Это из чего следует официальность и позиция России? Скорее всего это из оперетты "Васи́ль Вишиванний"
Що жаба давить, що там жили українці? ---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ---------- Так, так, ваша воля, то би по Ітаку би хапнули, як Курили... ---------- Додано в 17:42 ---------- Попередній допис був написаний в 17:41 ---------- Ви можете навіть плакати а не лише сумніватися ---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:42 ---------- Таки гарна ідея. Наше козацтво берегло українські землі від усіх проходимців! ---------- Додано в 17:46 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ---------- Що там швидже чи пізніше, то все фіглі міглі... (Ви що на потяг не потрапили?) Кого тоді цікавила якась Росія... І чого вона повинна мене зараз цікавити? В мене є карта. Історичний матеріал. (чомусь Росія до сих пір тримає усі незручні для себе матеріали в таємних архівах...)
Крим не український. Тим більше не російський. І я вірю, що там будуть панувати справжні господарі цього півострова - кримські татари. Щодо Кубані.. Вам мало ПІСУАРу? Може пора, за висловом М. Рябчука, дати можливість ящірці позбавитись хвоста, щоб зберегти життя нації? Тобто дати можливість приєднатися цим районам до Росії, куди вони ментально належать?
Повністю погоджуюсь! Дуже правильний підхід. Ніколи населення Кубані не прагнутиме приєднання до України, доки Україна не перевершить Росію за рівнем життя. Це по-перше. А по-друге, більша частина Краснодарського краю - землі адигів, відібрані у них Російською імперією. То нам воно потрібно?
Ні, не потрібно, але москалі повинні боятися, що Україна колись забере собі Кубань... Якщо є десь українці, то зобов'язання держави захищати їх де би вони не були. Від Львова до Луганська і від Задрюпінська аж до Багдаду...
Не очень берегло. Если посмотреть каким путем шли татары из Крыма в набег, на Подолию, Галичину, на Полтавщину и Русь, то их маршрут проходил через земли контролируемые Запорожской Сечью Эта карта такой же исторический материал, как и те карты с которыми бегали в 91-м по митингам те, которые обещали нам вторую Францию Открою вам страшный секрет, США, Англия и Франция до сих пор не открыли свои архивы 30-40-х годов. А насчет интереса к России, так вы только о ней и говорите
Бо тільки там все "секретні матеріали"... Вас не вберегло? Маєте таку? Теж віденська друкарня видала? На чиє замовлення? В той момент Росія вже мала свої кордони?
Ну моих предков, которые жили в Курской губернии, от татар уберегли крепости, которые были построены по приказу русских царей, которые назывались украинскими, т.к. находились на окраине Русского государства. А с чего вы взяли, что карта издана в Вене? Хотя ну и что с того что издана в Вене, на ней что есть какой то официальный гриф?
Ну, хоча б через те, що на ній це вказано... А ви хто? Окраїнець? (де таке чудо ще проживає? Чи ви останній з могікан, тьху, не руських?)
Пане, не будьте дитиною! Подивіться на розміри і чисельність населення Росії і порівняйте з Україною. Навіть якщо (дай Боже) РФ розвалиться, то й тоді 120 мільонів росіян все рівно буде більше, ніж 37 мільонів українців...Росію ми повинні перемагати не територіальними претензіями і експансією, а вищою моральністю в політиці, дотриманням справедливості по відношенню до інших, створенням дійсно вільного суспільства і, нарешті, вищим рівнем життя пересічного громадянина...Ми повинні приваблювати до себе не розкошами і марнотратством, а чесним і доброзичливим ставленням до всіх народів і держав і тим, що постійно повинні подавати свій голос за пригнобленних, засуджуючі любі акти агресії і тиску чи порушення людських прав. Причому робити це повинні безсторонньо, не зважаючі ні на які стратегічні інтереси...Тоді нас будуть справді поважати. ---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ---------- Посилання на джерело, будь ласка.
Йой! Та я вже школу закінчив, географію знаю... Кіко там росіян лишиться в чорнозем'ї після розвалу? 100 років їхні землі Україні не потрібні (разом з їхніми моджахедами). Але боятися повинні! Добре написали. Ледь сльозу не пустив. (А ще мене тут мрійником називали (без образ) ) Так, то є так, коли ви серед нормальних країн, а не коли маєте голодного вовка під боком, та ще й з усілякими "блоками" під боком... Та "росія" навіть бібліотеку закриває - єдину на вся руся... а ви мені про толерантність до всіх. Ні толерантним треба бути до толерантних, а до агресивних бути вкрай сер'йозним і безкомпромісним. Повторюся - поважати нас будуть тільки в одному випадку - коли кожен з нас буде себе поважати. Як то у вас: ---------- Додано в 21:59 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ---------- Пане Yarema. Щось мені здається що ви вирішили мені пришити експансію в Росію... Я лише привів карту 18 року, де вказані території проживання українців. До того ж там чітко виділено територію УНР. І Кубань туди явно не входила... (деталі маркіровки внизу карти )
Ой достатньо! Більгородщина, Курщина, Воронежщина, Тамбовщина, Ростовська область, Поволжжя тощо. Набагато більше чорнозему ніж, навіть в Україні...Може лише климат трохи суворіший... Боятись не будуть...А ось поважати - можливо... Я не писав, що треба бути толерантним до несправедливості. Треба бути до нього безкомпромісним, але чесним. І до всіх підходити з однаковою міркою, тоді і поважати почнуть. А почати з поваги і чесності у внутрішній політиці, щоб було моральне право на безкомпромісне судження відносно до інших. Я реагував не на карту, а на ваші дописи...А щодо проживання українців, то росіяни ще ширше розселилися, і нам з ними в цьому мірятися несила...
ну плодить маразмы это мы сильны канешн .... и за голодомор Россия нам должна, теперь и Кубань пусть отдает ... а Крым, гм, крым не украинская земля, его подарил вождь тоталитарной страны своей республике и стране которая от всего тоталитарного открещивается не пристало пользоватся такими подачками ... ---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ---------- ну плодить маразмы это мы сильны канешн .... и за голодомор Россия нам должна, теперь и Кубань пусть отдает ... а Крым, гм, крым не украинская земля, его подарил вождь тоталитарной страны своей республике и стране которая от всего тоталитарного открещивается не пристало пользоватся такими подачками ... не надо, будут боятся - уничтожат ...
Як і любого, хто несе загрозу...Он як СРСР...Не змогли військовою силою, то зробили так, що луснув від надмірного роздування...
Он як заквохтали... Дырку вам от бублика, а не Україну... А уважніше в мапу позиркати влом... На кордони суто України і на розселення українців... У Ганнера та мапа вже рік на аві висит...
шо мозг не включается? тогда Канаду прималевуйте к карте .... ) мдя, Украина? ыыыыы точно *- не Украина .... так че там про Кубань было? )