Тема навіяна дуже цікавим ФБ-топіком на сторінці Івана Савицького View: https://www.facebook.com/ivansstef/posts/10153436404998273 В нас вже є тема про ніки - як і чому виник той чи інший нікнейм форумлян. А тепер давайте поговоримо про наші імена дані нам при народженні. Яка їхня історія? Чому вас назвали саме так? Розпочну із себе. Як вже, мабуть, багато хто тут знає, що мене звати Наталя Мої батьки довго не могли визначитися з іменем. Оскільки в мами були дуже важкі пологи і нас тримали в пологовому аж цілих 9 днів, батьки спілкувалися через записки (перечитувала їх - так романтично ). Тато хотів назвати донечку Мартою, Христинкою або Оленкою. Мамі ж подобалися інші імена. Наприклад, Марту вона категорично відкидала, бо на селі була якась сусідка Марта, яка збожеволіла, тому мама не хотіла своїй дитині такої ж долі. Одним словом, спільної думки дійти не могли Коли ж нас нарешті виписали додому, то чи не першим, хто прийшов зі мною познайомитися, був мій дідусь (безперечний авторитет в сім"ї). Він глянув на мене і сказав "Та яка то Оленка чи Христинка? То Наталя! Я так сказав!" Слово діда - закон. От так мене і назвали з легкої дідової руки
Бо моїй мамі поет їден подобався (ну, творчість його, мається на увазі)))) - ото мене й назвала так само, як поета...
@Un.Known а ти ніколи не розпитувала батьків? Мені цікаво було. Тим більше, коли меншою перебирала документи і наткнулася на ті записочки із пологового, ще більше цікавість розігралася) От і розпиталася в мами і вона мені розказала всю історію @manur поетів багааато є А як саме вас назвали?
А чому ні?) Це ж не купити пачку соку в магазині чи назвати тваринку - як на мене, вибір імені дитини дуже важливий. То щось дуже сакральне От як ти імена дітям обирала?
Я не кажу, що ні. ) Але для мене це зовсім не сакральне. Як звати старшу доньку знала ще в школі - як мою бабусю. Луцка - бо в перекладі ім'я й прізвище означають "ангельське світло", якось так. Мартин - бо є звучне.
Мама дуже хотіла назвати мене Анною та врешті погодилася на ім'я, що обрав для мене тато - Анастасія, на честь його улюбленої бабусі.
Як же на всіх? По-англійски - Ann (Енн). Імена перекладаються. Недавно на роботі присвятили цій темі десь пів-години робочого часу.
Моїм батькам випала нелегка ноша давати їм"я зразу двом дівчаткам, що народилися з різницею у 15 хв. Щоб нікому не було обідно вирішили дітей поділити - тато дає їм"я одній, а мама другій. Варіанти були: Маша-Даша , Оля-Поля, Катя-Настя ...А дочка однієї тіточки з палати навіть запропонувала Марія - Мірабелла (кіно таке якраз ішло по телеку в той час) Ну якось їм"я сестрі швиденько знайшлося , а от з моїм прийшлося почекати. У маминій уяві всі імена прив"язувались до конкретних осіб І особи ті були не айс. Тільки одне ім"я - Іра виявилось не заплямованим ....так мене й назвали. І то...вже як додому принесли через 10 днів
Не впевнена Хоч батьки і говорять, що довго не знімали бірки , а потім фломастером нас малювали щоб не переплутати