Історія мого імені

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Іспанка, 30 кві 2015.

1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Тема навіяна дуже цікавим ФБ-топіком на сторінці Івана Савицького
    View: https://www.facebook.com/ivansstef/posts/10153436404998273

В нас вже є тема про ніки - як і чому виник той чи інший нікнейм форумлян. А тепер давайте поговоримо про наші імена дані нам при народженні. Яка їхня історія? Чому вас назвали саме так?:)
    Розпочну із себе. Як вже, мабуть, багато хто тут знає, що мене звати Наталя:) Мої батьки довго не могли визначитися з іменем. Оскільки в мами були дуже важкі пологи і нас тримали в пологовому аж цілих 9 днів, батьки спілкувалися через записки (перечитувала їх - так романтично:) ). Тато хотів назвати донечку Мартою, Христинкою або Оленкою. Мамі ж подобалися інші імена. Наприклад, Марту вона категорично відкидала, бо на селі була якась сусідка Марта, яка збожеволіла, тому мама не хотіла своїй дитині такої ж долі. Одним словом, спільної думки дійти не могли:))) Коли ж нас нарешті виписали додому, то чи не першим, хто прийшов зі мною познайомитися, був мій дідусь (безперечний авторитет в сім"ї). Він глянув на мене і сказав "Та яка то Оленка чи Христинка? То Наталя! Я так сказав!" Слово діда - закон. От так мене і назвали з легкої дідової руки:cools:

• Подобається Подобається x 4
    • ... ... x 1
  2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Я народився 14 січня. Певне мали назвати Сігізмундом...

• Смішно Смішно x 1
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Не знаю, яка історія. Просто Ольга Ярославівна звучить круто, мабуть. :)

• Подобається Подобається x 1
  4. manur

manur Well-Known Member

Бо моїй мамі поет їден подобався (ну, творчість його, мається на увазі)))) - ото мене й назвала так само, як поета...

5. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Роберт?

6. Іспанка

@Un.Known а ти ніколи не розпитувала батьків?:) Мені цікаво було. Тим більше, коли меншою перебирала документи і наткнулася на ті записочки із пологового, ще більше цікавість розігралася) От і розпиталася в мами і вона мені розказала всю історію:)
    @manur поетів багааато є:) А як саме вас назвали?:)

7. Shaggy

Shaggy Haters gonna hate

А я хз)) Мав би бути Іриною, не повезло)))

• Смішно Смішно x 3
  8. Un.Known

Нєа. ) Я навіть не впевнена, чи обов'язково має бути якась історія у імен. )

9. Іспанка

А чому ні?) Це ж не купити пачку соку в магазині чи назвати тваринку - як на мене, вибір імені дитини дуже важливий. То щось дуже сакральне:) От як ти імена дітям обирала?

Останнє редагування: 30 кві 2015
  10. manur

manur Well-Known Member

Якось:tongue:

11. Un.Known

Я не кажу, що ні. ) Але для мене це зовсім не сакральне. Як звати старшу доньку знала ще в школі - як мою бабусю. Луцка - бо в перекладі ім'я й прізвище означають "ангельське світло", якось так. Мартин - бо є звучне.

12. Вольха

Вольха Верховная Ведьма

Анна - в честь врача, которая с того света нас с мамой вытащила. а должна была быть Викторией

• Зе бест! Зе бест! x 1
    • ... ... x 1
  13. Hailie

Hailie Втілювачка мрій

Мама дуже хотіла назвати мене Анною та врешті погодилася на ім'я, що обрав для мене тато - Анастасія, на честь його улюбленої бабусі.

• Подобається Подобається x 3
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ганною по нашому.

15. Hailie

Hailie Втілювачка мрій

Анною, на всіх мовах світу

• Подобається Подобається x 2
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Як же на всіх? По-англійски - Ann (Енн). Імена перекладаються. Недавно на роботі присвятили цій темі десь пів-години робочого часу.:mocking:

17. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Моїм батькам випала нелегка ноша давати їм"я зразу двом дівчаткам, що народилися з різницею у 15 хв.
    Щоб нікому не було обідно :))) вирішили дітей поділити - тато дає їм"я одній, а мама другій.
    Варіанти були: Маша-Даша , Оля-Поля, Катя-Настя ...А дочка однієї тіточки з палати навіть запропонувала Марія - Мірабелла (кіно таке якраз ішло по телеку в той час):)
    Ну якось їм"я сестрі швиденько знайшлося , а от з моїм прийшлося почекати.
    У маминій уяві всі імена прив"язувались до конкретних осіб :))) І особи ті були не айс.
    Тільки одне ім"я - Іра виявилось не заплямованим ....так мене й назвали. І то...вже як додому принесли через 10 днів
    :mocking:

• Подобається Подобається x 6
  18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви впевнені, що вас з сестрою не могли переплутати і імя могли помінятись з сестрою?

19. manur

manur Well-Known Member

• Смішно Смішно x 4
  20. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Не впевнена:blush:
    Хоч батьки і говорять, що довго не знімали бірки , а потім фломастером нас малювали щоб не переплутати :)))

а де твій аватар? :)