Іспанка і ремонт для чайників.

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Іспанка, 16 гру 2013.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Дозріла я до того моменту, щоб переїхати в окреме від батьків житло (думка тліла довго, але наприкінці цього року таки остаточно оформилася в осмислене бажання). Але для того, щоб переїхати в більш-менш придатні для життя умови, в новому житлі потрібно зробити ремонт. Для того й створюю тему, щоб ви своїми порадами і копняками змогли підтримати мене в цьому нелегкому процесі.
    В питанні ремонтного діла я - повний профан, з ремонтами ніколи справи не мала. Отже, відкинемо лірику і перейдемо до фізики.
    Дано:Однокімнатна квартира в спальному районі Львова, в панельному будинку. Будинок зданий в експлуатацію в 1994 році. Відтоді і по теперішній момент в квартирі ніхто не жив, відповідно ремонту житло не знало. По суті там все збереглося в первозданному вигляді - стіни наче побілені, але від часу з них штукатурка кавалками відпадає, світла нема, у ванній плитки нема...Одним словом, на тижні пофотографую і покажу фото, бо стан "ні словом сказать, ні пером описать". Єдине, що там зроблено - минулого року зробили сантехніку (всі крани, лічильники, унітаз, ванна є в добротному стані).
    З того всього виникають наступні питання:
    1) Особливості ремонту житла в панельному будинку (підводні камені).
    2) З якого кінця-краю братися? З чого почати?
    3) Приблизний кошторис ремонту такого житла (хоча б приблизно, чи варто мені в то впрягатися).
    4) Першочергові цілі - що мус зробити вже і негайно, а що можна робити поступово після вселення.
    5) Поради/контакти адекватних майстрів.
    Сподіваюся на вашу допомогу і підтримку, бо наразі я наче той їжачок в тумані:sorry:

• Подобається Подобається x 7
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

саме головне - то кухня.

3. Vedun

Vedun Well-Known Member

Ні, перше питання це - електрика. Все решта по ходу.

• Подобається Подобається x 2
  4. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Ні, перше питання: квартира - своя і надовго чи орендована на конкретний термін? Від цього залежить стратегія ремонту.

• Подобається Подобається x 1
  5. Іспанка

Своя:) Наразі надовго.
    От і про електрику першим ділом подумала. На ній все зав"язано.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Блін,я думав,ти чайники ремонтуєш...:)))

7. Vedun

Vedun Well-Known Member

Питання друге, ви плануєте там бути(жити) під час ремонту чи вселитися після закінчення? Скільки жилих кімнат?

8. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Від площі ще вартість залежить.

9. Іспанка

Планую заселитися після закінчення. Жила кімната одна.
    З цього місця детальніше, будь ласка :)

10. Vedun

Vedun Well-Known Member

Доводжу свою будову до фінішу ) нарешті) то план робіт бачу такий:
    1. Електрика і сантехніка(кналізація)
    2. Заміна вікон і дверей на балкони.
    3. Штукатурка і стяжка підлоги при потребі.
    4. Гіпс всіх кімнат і клей у ванній і санвузлі.
    5. заміна дверей.
    6. Побілка.
    7. Ламінат і плитка на підлогу і стіни у ванній.
    8. Декор.
    9. Пьянка.

• Подобається Подобається x 4
  11. mrochkizm

mrochkizm Безсмертне поні Команда форуму

Та тут просто:
    при однакових вихідних умовах (стані) і однакових матеріалах ремонт однокімнатки площею 35 квадратів буде в рази дешевшим за ремонт однокімнатки 60 квадратів :)

---------- Додано в 00:03 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

Що Ви маєте на увазі під гіпсом всіх кімнат?
    гіпсові штукатурки? як на мене, то вапняні екологічніші, ми робили в себе штуком (перший, другий. третій), гіпсом лише стеля, гіпсокартону взагалі фактично нема (лише одна г/к перегородка над дверним проходом на місці кол. антресолей над кухнею).

12. Vedun

Vedun Well-Known Member

Це лише план, вибір матеріалів за власницею. Хоча як досвід підказує всетаки - гіпс.

13. promisto

promisto Well-Known Member

Орієнтовна вартість ремонту не менше 4000$ за 35м2

14. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, це мало би бути зараз першим пунктом для вас...

15. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

А перед електрикою - планування. Щоб вирішити, що де буде знаходитись, щоб знати куди скільки електровиводів робити.

Щось я... зразу поради поради. Спершу ВІТАЮ!!

• Подобається Подобається x 5
  16. Vedun

Vedun Well-Known Member

Я не бачив будинку без продовжувачів)). Електрику дома сам робив і все одно не все передбачив)

17. Coffe13

Coffe13 Дуже важлива персона

Так усього не передбачиш, але... є але.
    Наведу вам приклад:у кімнаті виводити дріт для лямпи на центр стелі, а потім бідкатись, бо не врахували двох вкадратних метрів площі, яку зайняла шафа-купе. І у великій або довгій кухні краще мати мінімім два джерела світла, які будуть освічувати робочу зону і стіл прийому їжі, бо то для очей здоровше і приємніше, ніж робити все в свой власній тіні.

• Подобається Подобається x 4
  18. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

У мене дві кімнати з трьох не мають подовжувачів.
    У вітальні тільки на освітлення пішло більше сорока метрів дроту. На розетки не рахував, бо використовував ще й стару проводку. Навіть ТВ і телефонний кабелі сховані. Для вмикання різних варіантів освітлення передбачено п'ять вимикачів.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Чогось воно так є в більшості випадків. Електрика то святе!:mocking:
    Буває таке (і то дуже часто, до речі), що дзвонять і кажуть - прийдіть завтра, і скажіть електрику куди дроти виводити, а дизайн потім зробите:wacko:...

20. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Сучасні технології позволяють робити мобільні розетки. В плінтусах. Тобто робимо стелю, стіни, підлогу, а в останню чергу кладуться плінтуси. Так от, коли все, крім них, вже зроблено, то легше спланувати розташування та кількість розеток. Кухня - виняток. Там розетки повинні бути на рівні робочих столів. І Багато. І в різних місцях.

а де твій аватар? :)