Я жила во Львове, в 1971 году, в двухэтажном доме, возле лампового завода.Трамвай объезжал дом с двух сторон.Был сад, росла высокая ель.Была собака, звали Серый.Дом, вроде бы, принадлежал моему дедушке Боре, двоюродному дяде моей мамы Лены(Лёка), я в то время жила там с прабабушкой. Во второй половине дома, жила моя тетя с двумя сыновьями.Одного звали Андрей- это младший троюродный брат, а старшего не помню как зовут, но кучерявый был хлопец, тогда было лет 18. А мне было 6 лет. Еще есть племянник Юра и тетя Лена. На кладбище похоронены мои бабушка и прабабушка (умерла в 1972 году).Но сколько раз я не приезжала, я не разу не смогла найти их могилы.Не кому рассказать, фото никаких нет. От родственников ничего не хочу. Просто узнать как у них дела.Все. Заранее спасибо.
Фамилию не могу вспомнить, дома уже нет, но завод, точно ламповый.Дом снесли, по-моему, в середине 70-х. Мне помнится, что это было недалеко от вокзала.Я не правильно написала: если стоять спиной к заводу, то справой стороны трамвай шел вниз, а с левой - вверх.(если так можно выразиться) ---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ---------- Как звали бабушку я помню, прабабушку - тоже, но только имя и отчество.
Ламповий завод це дійсно колишня назва Кінескопа. Телевізори тоді також були лампові, звідси і назва. тут також вказано що це колишня назва кінескопа
Доброй ночи, навряд ли кто-то найдется, но ... Помню, у прабабушки была подружка, у нее было кресло-качалка. Я, маленькая, страшно боялась на нем сидеть, но все равно залазила и качалась. Подружка жила возле парка. Так красиво - туман, ворота в парк открыты, осенняя листва на булыжной мостовой. Ваш город старается сохранить свою лицо, а Одессу уже убили. Так, кое-где остались нетронутые места. А таким, какой был город даже 20 лет назад, уже не будет никогда. И снега нет.
Цей парк часом не Алтайські озера? Це може бути в районі кінця вулиці Чупринки (тоді Пушкіна) Ось ці місця на панорамах Яндекса http://maps.yandex.ua/-/CVBsqDma Там дійсно недалеко трамвай номер 2 має кінцеву, правда, який другий трамвай, сказати важко, по кн.Ольги тоді трамвай ще не ходив. Хіба що може бути наприклад вулиця Барвінок http://maps.yandex.ua/-/CVBsqHj7 , біля "Спартака", там "двійка" робить зигзаг і могло лишитися враження, що трамвай з обох боків. Ну і до того самого парку там не далеко. Походіть по панорамах яндекса в тому райончику, можливо впізнаєте щось. Хоча, звісно, за 40 років дуже багато змінилося.
Виходить, що той будинок стояв там, де зараз бар і сквер поруч із кінцевою трамваю двійки. Тобто колишня вулиця Партизанська (тепер Рудницького), якщо не помиляюся...
Ну так трамвай там робив коло. Йдеться ж про будинок, якого нема. Сам я не памятаю, але кажуть, що колись там, де зараз сквер поруч із кінцевою двійки, був будинок. То був перетин Енгельса і Партизанської (зараз Коновальця-Рудницького). І трамвайна колія робила довкола нього коло. Не знаю, наскільки то правда. Старих фото з того району не бачив, треба якісь старі плани міста шукати, щоби розібратися. Але загалом це місце (порівняно зі Спартаком) набагато ближче і до Кінескопа (ламповий завод), і до входу в парк Алтайські озера.
Ага, саме це місце я й мав на увазі. Але як знайти людей, які в будинку, якого давно не існує, жили у 70-их? Хоча б приблизно прізвища знати - можна було б щось зробити, а так
Спасибо вам большое за внимание ко мне.Я кое-что вспомнила про дом.С левой стороны дома, была стена завода. И получается, трамвай проходил вдоль стены завода.Пытаюсь вспомнить фамилию, крутится в голове и никак.
Схоже, цей район зазнав надто серйозних змін за останні 40 років... За моєї пам"яті трамвай попід стіни заводу не ходив. А я в ті краї від 1980 року щодня їздив трамваєм у цей дитсадок http://maps.yandex.ua/-/CVBDjH0k
Мені, здається, що на Кульпарківській коло "Кінескопу" були трамвайні коліі. Але не було таких маршрутів.
Я смотрела карту, действительно узнать невозможно. Какой-то треугольник есть(клумба на перекрестке), возле бывшего завода, но где дома, их же не могли все снести. Вообщем, дело швах, без фамилий не найду. Не могу вспомнить, начинается на букву П закнчивается на - вич/
Трамвайні колії дійсно були. Незакінчений маршрут на Вол. Великого (Артема). Плани змінилися і колії демонтували.