Інтернет-аукціони

Тема у розділі 'www', створена користувачем MARTINI, 17 лют 2010.

?

Чи купували Ви на інтернет-аукціонах?

1. Так, і ще купуватиму

44,4%
  2. Так, але не сподобалося

0 голосів
    0,0%
  3. Ні, це щось нове і незвичне

35,6%
  4. Ні, боюся шахраїв

17,8%
  5. Я там продаю

2,2%
  1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

В Америці та Європі інтернет-аукціони уже досить давно стали популярним місцем для покупок, а для багатьох людей основним місцем ведення свого бізнесу. Там можна дешево купити речі, які в магазині значно дорожчі, або навіть такі, які в магазині просто не знайти. На аукціоні можна продати те, що важко продати в "оффлайні", оскільки аудиторія дуже велика і це саме той випадок, коли "на кожен товар є свій покупець".

Українські аукціони, якщо подивитися на їх відвідуваність, уже доволі популярні, та ходити по сторінках аукціону і реально використовувати його за призначенням - це все таки різні речі :) Скажімо серед моїх знайомих мало таких, хто має досвід їх використання.

Чи купували Ви коли-небудь на інтернет-аукціонах? А може продавали?

Ділимося досвідом, хорошим і поганим, розповідаємо про свої враження та фобії.

• Подобається Подобається x 2
  2. victorys

victorys позитивчик :)

Ми часто (в середньому 2-3 рази на місяць) купуєм щось на інтернет аукціонах тут у Польші, продаєм також, але рідше (переважно це були вже непотрібні книжки, мобільні телефони, часом навіть вживані речі). Ви правильно написали
    тому таким чином можна продати та купити майже все не виходячи з дому.
    Користуємось ми польським сервісом Allegro.pl, його українським відповідником є Aukro (та на жаль наш вітчизняний сервіс ще дуже відстає від польського, ще не є на стільки розбудованим та популярним, але я думаю, що це тільки справа часу, бо інтернет-продажа стає дедалі популярніша)
    На щастя не мали ще поганого досвіду при цього типу купівлі чи продажі.

• Подобається Подобається x 4
  3. soviet

soviet Well-Known Member

На Українських аукціонах я нічого не купував, а от на Allegro.pl хочу спробувати, мені от цікаво при купівлі нової речі на тому аукціоні чи повертається TAX-FREE, а також як здійснюється доставка?:dntknw:

4. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Купую на трьох аукцiонах, продаю на одному.

У опросничку варто ще одну опцiю додати: "i покупаю, i продаю".

• Подобається Подобається x 1
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Аналогічно.

Більшість комп'ютерної техніки куплено через Алегро, бо дешевше. Та і не завжди необхідна річ, а вживану швидше знайдеш на такому сервісі, ніж серед знайомих. Комп'ютер теж купувала там, правда довелось за ним їхати 300 км, але з видатками на дорогу все одно дешевше було, ніж купувати такий самий в фірмовому магазині.
    Купляла навіть ровер, прислали кур'єрською доставкою. Купляла журнали, яких вже не було в продажі в магазинах.

Часто шукаю на таких аукціонах нові речі, які виставляють магазини з трішки нижчою ціною, ніж на полицях. Шукаю в свому місті, щоб самій поїхати забрати - тоді не треба доплачувати за доставку і виходить просто дешевше, ніж магазині.
    Чоловік продавав запчастини від компа, переважно. В юності заробляв на цьому купівлею-продажем.

Мали лише один негативний випадок, коли покупець купила від нас роботу відео-карту і сказала, що в неї не працює. Хотіла, щоб їй повернули гроші, але повертати відео-карту не хотіла (шахрайка, очевидно).

6. Не купую. Ще обмануть, а повернути - велика морока.

7. Ясь

Ясь Well-Known Member

Теж не раз купував на Allegro.pl, враження позитивні. :good:
    От з доставкою з Польщі в Україну - не пробував, завжди вказував адреси для висилки своїх польських друзів біля кордону, які їздять до нас, або я до них.
    Щодо українських - Aukro поки не користувався, бідненький ще там вибір. :pardon:
    (І ще, сьогодні оплатив замовлення в одному київському інтернет-магазині. Тепер буду чекати результату.)

8. victorys

На жаль не всі користувачі сервісу Allegro погоджуються висилати товар за кордон. Переважно в описі даного аукціону знаходиться інформація стосовно доставки. Якщо інформація відсутня, то умови доставки можна обговорити з тим, хто продає, адже на кожному аукціоні повинні бути вказані контактні дані продавця (абож є опція "переписка/задати питання")
    Аналогічно :)
    Часом купуєм теж одяг, взуття і купу інших речей, за якими прийшлось би обходити пів міста. Недавно купили комплект коліс до машини :)

На сервісах цього типу, щоб щось купити або продати необхідно зареєструватись. Після того, на вказаний при реєстрації кореспонденційний адрес приходить лист з активаційним кодом і тільки після введення цього коду реєстрацію буде завершено і людина зможе щонебуть купити чи продати. Такі дані допомагають знайти шахрая та повернути гроші чи товар. Якщо контакт з шахраєм відсутній , звертаєтесь до сервісу через який купили/продали дану річ. Знаю що Allegro у таких випадках старається (через відповідні органи) знайти зловмисника, абож на власний кошт повертає відшкодування потерпілому.
    Рибко ця відповідь не до вас особисто, я просто в двух словах пояснила, що не все так страшно як здається ;)

9. MARTINI

Сам також досить часто ходжу на Аллєгро, там є непоганий вибір автозапчастин до мого авто, які тут фактично не можливо купити. На українських шукав лаптоп і мобільний, ціни трапляються досить хороші, але не наважився купувати вживану техніку. Хоча мобільний, можливо і куплю...

Хто ще не пробував, може спробувати прямо тут http://auction.lvivport.com/ - це наш партнерський аукціон від Аукро, фактично аналог польського Аллєгро, навіть дизайн схожий.

10. Стосовно техніки це проходить, а як щодо одягу? Може розмір не підійти, ще втратиш гроші на поверненні. На деяких аукціонах повертати не можна взагалі.

11. victorys

Особисто я, якщо купую одяг чи взуття, то стараюсь купувати на таких аукціонах, де вказаний конкретний розмір речі, а додатково є таблиця відповідних розмірів, щось цього типу:

При купівлі взуття звертаю увагу на розмір ноги у сантиметрах (у мене розмір 35-36 і я знаю, що для мене довжина взуття повинна бути 22,5 - 23 см)

Доречі за останні роки Аллегро на стільки розвинулось, що чого там тільки немає! Люди навіть закрутки домашні продяють, а ще дуже багато там kawioru червоного і чорного(ікри) і переважно нашого! Ось щойно звідти :

12. Угу, тільки я в Некерманн частенько одяг повертала, бо він розміру не відповідав. Взуття взагалі може бути не такої повноти (а її не пишуть).

13. victorys

До аукціонів додаються ще фото з даним товаром, а навіть декілька, щоб можна було оглянути зі всіх сторін. Ризик завжди є :pardon: тож купувати через інтернет чи у реалі кожен вибирає сам. Звичайно я теж віддаю перевагу такій купівлі, де можна поміряти, але є речі які того не потребують.

14. Ясь

Ясь Well-Known Member

Все пройшло нормально, в п"ятницю після обіду отримав посилку. :good:
    Щодо Allegro.pl: там можна знайти майже все ( ;) між іншим, для Нірванки і victorys - і українська халва теж є, здається продають постійно), але буває, що нема і доводиться по інтернет-магазинах шукати, як я цього разу. :pardon:
    І ще, я колись реєструвався на Allegro, а тепер під своїм логіном і паролем заходжу на Аукро і там є всі мої дані і оцінки з коментарями. :)

15. victorys

В неділю купилам си роверек на тому самому Allegro, сьогодні його привезли :preved:
    Павел його трошки попідкручував, попідверчував, відрегулював одним словом, тай будем їздили на вицєчки :cools:
    ..а то до сих пір приходилось кататись на тьощиному ровері з корзиною спереду, без передач (особливо під гору було весело їхати) і гальма включались при прокрутці педаль назад :))) а Павла ровер на мене був за великий (до педаль діставала кінчиками пальців). Так що сьогодні мої мучєнія прєкратілісь :yahoo:

• Подобається Подобається x 5
  16. found

found Well-Known Member

Як каже Ашманов, ми(він має на увазі рунет, зрештою різниці майже немає) відстаємо від Заходу у веденні бізнесу в інтернеті на 2-3 роки, так що нема чого дивуватись.

17. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Хм... Інтернет-магазинами користуюсь постійно. Живу неподалік від Києва, тож із самовивозом товару виходить непогана економія.
    А от інтернет-аукціонами не користувався. Хоча після скількох схвальних відгуків про цей сервіс розгляну це питання уважніше.

18. sv-ukraine

sv-ukraine Active Member

Професійно займаюсь купівлею товарів з інтернет-аукціону ebay. Якщо робити ставки, то деколи класну річ можна дуже дешево купити, бо на неї ніхто більше ставки не робив. Для себе особисто на цьому аукціоні купляла косметику, взуття, ноутбук. Якщо навіть хтось з продавців і є нечесним на цьому аукціоні, і вам не відправив товар, то сам аукціон тобі компенсує повністю кошти, не а цей продавець більше не зможе там здійснювати інших операцій, тому своєю репутацією всі дорожать.

19. MARTINI

це на якому аукціоні така доброчинність?

20. sv-ukraine

sv-ukraine Active Member

Це на ebay, якщо розрахунок за товар здійснювався через систему pay-pal, сама система гарантує повернення коштів, у випадку неотримання товару.

а де твій аватар? :)