Інспектор петренко чому порушуєм

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Ksani, 16 кві 2007.

1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Привіт,хто на колесах:)
    Вчора інспектор, що зупинив нас за проїзд під знак, що діє на вихідні, спочатку обшукав права, тоді взявся писати протокол, задумався, і запитав "а може не будемо писати?". Не отримавши відповіді, замахнувся ручкою над пепером, а тоді знову : "а може не будемо писати?":)
    Але переконався, що важкої праці писання не оминути. І що тепер? Прийде квитанція на оплату штрафу? А в якому розмірі? (ми раніше не порушували, тож не знаємо алгоритму). І ще: автострахування тепер обов'язкове?

2. Дімон

Дімон Well-Known Member

Відповідь: Інспектор петренко чому порушуєм

Автострахувуання не обовязкове поки що, А що до протоколу то залежно що вын там написав, а ви пыдписали протокол???? якщо просто поворот в недозволеному мысцы то 8грн.50коп

3. Ума

Ума Well-Known Member

невідомо коли і чи взагалі прийде Вам повістка до суду. Мені річної давності ще досі не прийшла :)

4. Ksani

Ksani Well-Known Member

а куди платити і з якою бумажкою?:)
    і чому тоді інспектор питає номер страховки?

5. Ksani

Ksani Well-Known Member

Умо, то за порушення приходить повістка в суд? а я думала- квитанція на сплату штрафу...поясніть алгоритм, будьласка

6. Ольга

Ольга Well-Known Member

моєму чоловікові запропонували підписати порожній протокол... можна тільки уявити, що пан Інспектор там міг дописати :)
    Тиждень минув, а листів немає...

7. Дімон

Дімон Well-Known Member

-Заповнення протоколу
    -Передачі справи в суд
    -повістка з суду про розгляд справи
    -квитанція на оплату штрафу
    -оплата в банку!!

8. Дімон

Дімон Well-Known Member

страховки не ато , а водія " Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" http://dedal.ua/files/ogo.htm

9. Дімон

Дімон Well-Known Member

Буває приходять і через рік!!! Суди завалені такими протоколами

10. Ума

Ума Well-Known Member

спочатку повинен суд встановити, що ви дійсно порушили... а то мало що, ви може не згідні із цим, міліціонер придумав і тп. :D а тоді вже суд призначить суму до оплати, як правило, це в межах мінімального штрафу.. щоправда, крім штрафу потрібно буде заплатити за проведення судового процесу - це копійки,а ле разом зі штрафом вийде більше 10-ти грн. Тому часто легше дати менту 10 грн, ніж потім амти волокіту. Я іншої думки - краще більше заплачу за суд, але менту ніц не дам :)

11. Дімон

Дімон Well-Known Member

Я теж! Знахабніли вони вже! Якби всі так поводилися, то може б вони дісно слідкували за пробками і аварійністю, а не стояли по кущах і заробляли гроші!

12. Ksani

Ksani Well-Known Member

Погоджуюсь! І дякую за пояснення.

13. Ksani

Ksani Well-Known Member

між повісткою і квитанцією якийсь пробіл:)
    то тре в суді з'являтися, та? сподіваюсь, та процедура не забирає багато часу ?

14. Ума

Ума Well-Known Member

як не з"явитесь, то нічого страшного. Просто тоді штраф може бути ближчим до максимального :) в залежності, що Ви порушили :) і як то записали в протоколі + Ваші пояснення в тому протоколі

15. Дімон

Дімон Well-Known Member

Так воно і є, але часто густо за дрібні порушення навіть не викликають (нема грошей на папір , марки і конверти) їх просто вирішують на користь водія, типу усне попередження, а до Вас нічого навіть не прийде!! В мене просто є знайома суддя , ото все вона і розказала!

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

Ще раз дякую за цінну інформацію! Ми заспокоїлися:)
    Дімон, ви дали лінк на проект закону. Його уже затвердили?

17. Дімон

Дімон Well-Known Member

Нема за що. На рахунок закону на скільки я знаю він затверджений, але вводити обовязкове планують з 01,08,2007

18. Ума

Ума Well-Known Member

О! хоч тут їм розуму не забракло :)

у мене в житті був випадок. Коли з податкової прийшов лист, що щось я там не доплатила. Недоплата була в розмірі 25 копійок (!!!), а марка з конвертом і рекомендованим пересиланням вартувала втричі більше :D

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

А вони не вимагали морального відшкодування? Все-таки вони чекали на гроші, а Ви своєчасно не оплатили.

20. Ума

Ума Well-Known Member

вони неправильно нарахували і відповідно я неправильно заплатила, а потім вони перерахували :D Певно якби забагато мені нарахували, то вже б не повідомляли :)

а де твій аватар? :)