Інфляція та заробітня платня

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем demetris, 12 тра 2008.

1. demetris

demetris Well-Known Member

Хотілося б поговорити про РЕАЛЬНУ картину з досвіду. не чув-не чув, а знаю, бо в мене... так.
    Так-от. У нас за він Нового року плани продажів підняли десь на 20-30% (в живих грошах. ну натягнуто на рівні інфляції).
    Заробітні плати в межах 25-40 відсотків.
    Я к у вас, якщо приватні підприємці - то як прибутки зросли/впали. Тільки в живих грошах. Вираховуватищось на кшталт "колись на 10 грн. можна було купити... , а тепер... " не варто, хоча теж не оффтоп.
    Отаке-то

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Відповідь: Інфляція та заробітня платня

Аналізувати зараз важко і не дуже є час. Але можу сказати одне. Раніше, отримавши зарплатню, ми вирішували, що б корисного до хати прикупити. Тепер, оплативши школу/няню/комун.послуги, про покупки не думаємо - залишається на харчування і поточно необхідні речі. Правда, тут є нюанс, якщо в чоловіка зарплатня зросла, то в мене залишилася приблизно такою ж, як і раніше, правда в доларах.

Відверто кажучи, аж тепер реально відчула на собі інфляцію, про котру періодично говорять вже не перший рік.

3. demetris

demetris Well-Known Member

Во-во!
    Просто вона росте НАДТО швидко.
    Це як моя дружина, бувши вагітною не відчувала, що маля "росте". Хоча бачила це періодично. А уявіть, що прокидаєшся вранці - а в тебе вже термін 8 міс. Встати не годенг. Отак-от.

4. sselev

sselev Well-Known Member

Самі по собі прибутки не падали, техніку як купували так і купують, в один місяць менше, в другий більше. Але зросли поточні витрати на транспорт, приблизно на 7-15%.

5. Ольга

Ольга Well-Known Member

а чи є якийсь нормативний акт, який би зобовязував піднімати зп відповідно до рівня інфляції? принаймні у держ-установах?

6. perlei

perlei Member

Поняття інфляції асоціюється з ростом цін на товари та послуги, тому вона знижує рівень нашої реальної зарплати. Щодо нормативних актів, то знайшла інфо, що згідно з законом № 491 і Постановою кабміну № 1078 описується процес індексації зарплати. Індексації підлягають грошові доходи населення в межах прожиткового мінімуму, встановленого для відповідних соціальних і демографічних груп населення. При цьому частина грошових доходів, що перевищує прожитковий мінімум, встановлений для таких груп, індексації не підлягає. Дещо про індексацію знайшла тут http://www.prostobiz.ua/biznes/upra...noy_platy_sotrudnikam_kak_pravilno_eto_sdelat

На сьогодні, якщо я не помиляюсь, то прожитковий мінімум становить 669 грн. Зарплату індексують, відповідно до росту цін, прожиткового мінімуму, та чи відповідає таке збільшення розміру зарплати справжньому росту цін???

7. Summer

Summer Well-Known Member

ну ви ніби не знаєте, де ми живемо, певно що НІ......

а де твій аватар? :)