Ідол, кумир чи приклад, гідний наслідування?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Черешенька, 10 жов 2007.

1. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Мабуть, кожному в житті потрібні орієнтири. Особливо в етап становлення особистості шукаєш еталони та приклади, які для тебе стають зразковими і ти прагнеш уподібнюватися їм. Інколи, бачачи неідеальність людини, розчаровуєшся і шукаєш іншого берега.

Цікаво було б поговорити про те (якщо раніше такої теми не піднімалося), з ким ми раніше хотіли ототожнювати себе, на кого рівнялися і чи помінялися наші думки і погляди з часом.

• Подобається Подобається x 3
  2. vasili

vasili Well-Known Member

Відповідь: Ідол, кумир чи приклад, гідний наслідування?

Дуже цікава тема, дякую.
    Ранійше, втілював в життя ідею перевтілення в умовного в героя, часто з ідеалістичних романів, есеїв, віршів тепер чомусь бажання єдине не змінюватись, принайні в цьому житті.

• Подобається Подобається x 2
  3. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Щось я не пам"таю на кого б мені хотілося бути схожою, не було в мене кумирів, та й зараз немаю.Я знаю, що весь час не хочу бути схожою на свою сестру-близнючку.І не тому, що вона погана, а тому, що нас завжди сприймають як одне ціле, а ми зовсім різні у всьому.

• Подобається Подобається x 3
  4. natty

natty Well-Known Member

Справді, хороша тема. Хоча такі питання мене завжди вводили в транс, бо назвати когось одного особисто мені дуже тяжко. Це швидше якийсь збірний образ з найкращих рис моїх батьків, знайомих, меншою мірою якихось відомих людей. Співаки, актори, полководці ніколи не були моїми кумирами. Зрештою, ніколи не захоплювалась образами, швидше характерами. А оскільки люди публічні - тою чи іншою мірою актори, то про їх справжню суть ми ніколи не дізнаємось. Тому орієнтирами для мене були і є люди, які мене оточують.
    Ну, наприклад, багато хто обожнюює Шерон Стоун за те, що вона змогла зберегти квітучий вигляд у свої 47. В мене є знайома тренер з фітнесу, яка в 50 виглядає краще, ніж Шерон (принаймні, її краса йде від позитивного настрою і здорового способу життя, а не від чудодійних засобів Діор). І таких тисячі. Зовні звичайних людей, які за таких самих умов, як ми, а не маючи в своєму розпорядженні мільйони доларів і армію персоналу, змогли зробити щось справді велике...
    пафосно якось вийшло...

• Подобається Подобається x 4
  5. nirvanka

nirvanka просто фотограф

А я завжди хотіла і хочу бути такою, щоб мене ставили в приклад для наслідування. Намагаюсь все робити якнайкраще!

Правда, коли була маленькою, мала кумира - Роксолану. Подобаються мені мужні і мудрі жінки!

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ніколи не мала кумирів. Ніколи не хотіли бути на когось схожою. Були люди яких поважала (ю)в яких хотілось навчитись певним речам.
    Ніколи не любила коли мене в приклад ставили. Для мене головне щоб самій сподобалось те що роблю, а не комусь.

Прочитала те що написала - мамма-міа, це ж наскільки я закрита людина , така "річ в собі". :D

• Подобається Подобається x 1
  7. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

"Юноше, обдумывающему житье,
    Решающему - сделать бы жизнь с кого?
    Скажу, не задумываясь: "НЕ Делай ее
    С товарища Дзержинского!"

НЕ Маяковский

8. Черешенька

Почала згадувати минуле і прийшло на думку мені, наскільки сильно я захоплювалася Ремарком і його героями. Взагалі-то я кумирів черпала завжди з літератури - Скарлет О"Гара, Ольга Кобилянська, Дарка з "Повнолітніх дітей" Ірини Вільде, зараз, мабуть, частково Інгеборг Бахманн (австрійська письменниця).
    Але на 100% "прикладовими" є для мене мої хресні батьки, особливо моя цьоця. Її розум, досвід, поміркованість, людяність та щирість, одним словом справжня життєва мудрість є для мене джерелом, звідки черпаю чи не найбільше знань для свого життя.

9. шахрай

шахрай Well-Known Member

В мене кумір на аватарі.
    Добрий вуйко...

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

зачодний вуйко.....

11. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Кумирів немає, але є бажання отримати чогось від людей, або персонажів, якими захоплююсь. Трохи терпіння, жменьку відваги, більше співчуття....

12. Черешенька

Пані Zoom, дуже цікавий підпис у Вас (хоча я й до Ніцше ставлюся двояко). І хоча трішки відійду від теми, дозвольте запитати у Вас, як Ви його розумієте? І з оболонкою чи шкіринкою землі теж?

13. Liliya

Liliya Well-Known Member

А я завжди мріяла мати сестру-близнючку, маю меншу, але схожу.

14. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

До Ніцше також немає однозначного ставлення, бо дядько чесно кажучи трохи маразматичний, але цей вислів впав мені в душу і запам"ятався більше всього. ;)
    А, розумію я його буквально, як і переводиться. Я взагалі російськомовна, але мову українську знаю і перекладати можу, але деколи саму суть не розумію, ви вже вибачте мене ;) (незрозуміле виділено).
    З.І Скажу так, чого не торкається людство, завжди стає якимось спохабленим і шкідливим, тому і виникає враження, що ми чужі, як паразити...

15. Черешенька

Тут мушу з Вами не цілком погодитися. Якщо думаю про природу і як над нею знущаються просто останніми роками, то підтримую Ваші погляди. Але Ви ж згадайте також досягнення людського розуму у різних сферах науки, наприклад, або творіння культури, залишені нам ще з давніх часів. Коли стоїш біля собору у Римі чи Відні, коли слухаєш музику Моцарта чи Баха, коли відкриваєш Шекспіра чи Гьоте, то просто віддаєш шану людському невмирущому генію у віках.

16. ZOOM

ZOOM Well-Known Member

Вибачте, мала на увазі навколишнє середовище, і досягнення людства не в сфері культури, а таких людей, як Нобель (більше прикладів приводити не буду, ви зрозумієте),і тих хто придумав і почав використовувати ядерну бомбу, і т.д.

17. Forpost

Forpost Стоїк

Яка глибоко помилкова думка. Шкідлива .Винесена з тоталітарного суспільства.

18. EntOther

EntOther Well-Known Member

Ви про газ який Україні він постачає?

19. TVgirl

TVgirl Well-Known Member

Повністю з вами погоджуюсь. Зформована ососбистість не має потреби для еталонів. Але погодьтеся, що оцінки, які даються батьками, важливі протягом цілого життя. Навіть, якщо знаєшь всі помилки та вади батьків і про абсолютний авторитет не має мови.

20. Черешенька

Пане Шреку, познайомити Вас з людьми, які народилися і виросли у демократичному суспільстві, і все ж шукають для себе тих особливих прикладів в житті, на які хочеться рівнятися і до рівня яких прагнути (вибачте за тавтологію)? Для них найчастіше, до речі, батьки на жаль не стають ідеалами (один мій знайомий висловився недавно, що мамі і татові зовсім довіряти не може).

а де твій аватар? :)