ідеологія «чайлд-фрі»

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Гелена, 7 сер 2008.

?

чи хочете ви мати дітей?

1. так, хочу мати/маю

72 голосів
    85,7%
  2. ні, не хочу ніколи

0 голосів
    0,0%
  3. не хочу, але маю

1 голосів
    1,2%
  4. інша відповідь

11 голосів
    13,1%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

зараз в світі набуває поширення так званий рух «чайлд-фрі»
    про його поширення і в Україні я прочитала вперше, що ви про це думаєте?

"«Термін «чайлдфрі» запозичений з англійської та перекладається, як «вільні від дітей», — пояснює «УМ» старший науковий співробітник Інституту демографії й соціальних досліджень НАН України, кандидат економічних наук Світлана Аксьонова. — Він відображає принципове небажання народжувати й виховувати дітей у тих, хто має таку можливість. Ці люди заявляють, що більше за все цінують свободу, і наполягають на тому, що можна прожити щасливе, гармонійне, насичене різноманітними подіями життя без дітей. Зауважимо, що до цієї категорії не належать бездітні особи, для яких діти є бажаними, але з різних причин вони не можуть народити дитину. До речі, прихильники «чайлдфрі» не обов’язково байдужі до дітей, але свідомо відмовляються мати власних».
    ...........

Виявляється, існують люди, яких не тішить, а дратує дитячий сміх, перші кроки малюків та щира беззуба посмішка. Добровільна бездітність — їхнє життєве кредо. Ці люди ліпше заведуть кота чи вибагливу пальму, ніж зважаться народити й виховати дитину. Ці люди бояться втратити фігуру, гроші, здоров’я, спокій, вільний час для розваг. Вони бояться відповідальності, дитячих хвороб, невдячності нащадків — всього на світі, пов’язаного з дітьми. А ще — дуже люблять себе. Вони воліють відпочивати подалі від чужих малюків, об’єднуватись у спілки «дитячих ненависників» і навіть створювати партії. Такі люди називають себе прихильниками ідеології «чайлдфрі». І вони вже є в Україні."
    http://www.umoloda.kiev.ua/number/1215/188/43121/

"Пред’являючи високі вимоги до батьківства, ті, хто знає, як правильно, розраховували на зворотний зв’язок у вигляді готовності відповідати стандартам ідеального батька. А отримали поширений, зокрема й в Україні, рух «чайлд-фрі», коли люди свідомо вибирають життя без дітей і доводять його переваги. Не хочуть бути батьками — тими, кого судять, оцінюють і повчають усі кому не лінь. Завдяки протизаплідним досягненням медицини пастка природи перестала безвідмовно працювати і — ласкаво просимо в суспільство вільного вибору."
    http://www.dt.ua/3000/3855/60597/

• Подобається Подобається x 5
  2. romhavr

romhavr Well-Known Member

Відповідь: ідеологія «чайлд-фрі»

Якісь речі такого руху можуть бути позитивними для тих, хто не може мати своїх чи усиновлених дітей.

3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

) Перших 10 хв "Ідіократії" , там це чудово показано ))))))))))

А у моїх "предків" вже почався сиднром , а-ля "як не вистачає у домі дитячого сміху" чи "скоро вже бабцьою буду"

Щааа............ :cowboy:

• Подобається Подобається x 1
  4. Вадюшка

Вадюшка Well-Known Member

Провокацiйна тема, враховуючи, що на ЛФ двi третини "гарячих" тем -- про вагiтнiсть, пологи i виховання дiтей у вiцi вiд 0 до 60 рокiв [​IMG]

PS: я вiдношусь скорiш позитивно до власне iдеї, але негативно -- до намагань перетворити її на iдеологiю

• Подобається Подобається x 5
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Я власне знаю декілька жінок які декларували несприйняття дітей взагалі "памперси, слюні - бееее, крики, недоспані ночі, невдячність дітей в підсумку" а потім з"ясовувалось що просто не можуть мати дітей за станом здоров"я.
    Але сама така ідеологія чомусь сприймається як якась інфантильність і егоїзм. Хоча кожному своє звичайно, "каждый сходит с ума по своему" :).

• Подобається Подобається x 15
  6. bora

bora Well-Known Member

Улюблениця міліонів по радянським фільмам - Наталя Гунтарєва не сповідувала жодної ідеології, але також не хотіла і не мала дітей. Мабуть насправді ця ідеологія стара як світ.
    Мало в кого які мухи.
    Та й зрештою деяким дійсно краще дітей не мати. Приміром це заборонено здається шизофренікам і т.д. Може в тих хто заснував ідеологію така проблема і була - погана спадковість, а вони її прикрили гаслами про дитячий галас, щоб зібрати довкола себе для заспокоєння "однодумців".

• Подобається Подобається x 8
  7. Гелена

тема як тема
    таке в житті теж є, чому б про це не поговорити?
    та й на форумі є люди, які писали, що ніколи не хочуть мати дітей, цікаво їх послухати
    це давно перетворилося на ідеологію
    закордоном такі люди об'єднуються в якісь спілки і відстоюють свої права

Додано через 50 секунд
    хотіти дітей пізніше і не хотіти взагалі - різні речі
    ви про що? :)

• Подобається Подобається x 3
  8. bora

bora Well-Known Member

Для них це закінчиться або купою бруду або баном:) Швидше за все вони не зізнаються, а хтось у провокативній формі виступить заради забави.

• Подобається Подобається x 4
  9. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Мабуть тим, хто сповідує цю ідеологію, справді краще не мати дітей, бо з таким ставленням до дитячого сміху, пігузників і т.д. вони не зможуть дати дитині нормальне виховання, а лише будуть калічити її своїм ставленням.
    Деякі прихильники цієї ідеології можуть просто щн не дорости до того моменту, коли можна мати дітей, тому кажуть, що не хочуть народжувати, але їхня думка з часом може змітинитися.
    А вазаглі, їм краще подумати про своє майбутнє і, вбачте за банальну фразу, хто на старості стакан води подасть

• Подобається Подобається x 12
  10. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

ПридУрки. Чи прИдурки. Однім словом дураки.

• Подобається Подобається x 9
  11. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Через це ми з чоловіком теж пройшли, як і багато молодих людей :)

• Подобається Подобається x 2
  12. Гелена

якщо не помиляюся - так писала Лулу і ніхто не відреагував навіть :)

13. Оля

Оля Старожилка форуму

:D:D:D коли я цю фразу сказала своєму знайомому, він мені відповів: А я не уверен, что захочу пить:haha:)

• Подобається Подобається x 9
  14. bora

bora Well-Known Member

Маємо знаймого знайомих, якому 51 рік, а дітей нема. Не тому що не може. Його колишня жінка нарікала, що не хоче. Йому комфортно без дітей. Він все життя прогуляв, протринькав гроші і певно вважає, що це вартує того. Зараз навколо спостерігаю немало холостяків в роках і думаю це будуть ті ж варіанти. Як в байці "Про стрекозу".

Додано через 4 хвилини
    Якщо ніхто не реагував тоді - для чого чекати, що тепер будуть обговорювати. Це власна справа цих людей, Лулу чарівна, талановита, молода жінка, а ще - творча натура. В неї завтра може бути просто інший настрій) Та й згадуючи себе - я також не хотіла дітей коли були особисті проблеми. На все свій час. Чи вона цю думку комусь нав"язувала?

• Подобається Подобається x 10
  15. mamatu

mamatu Well-Known Member

так і є: маю знайомого, що категорично проти дітей, усіх жінок, що їх мають, називає "свиноматками" ітд.
    насправді, окрім неприхованого ультраегоїзму, в нім говорять психологічні проблеми, адже його мати провела більшість життя у психлікарні, де і померла. він боїться продовжувати свій род, бо боїться спадковості.
    а відчуваючи сою певну неповноцінність, приховує її за жорстким саказмом в бік тих, хто дітей має.

16. Ksani

Ksani Well-Known Member

На скільки я пригадую, то реагували. Я відписувала, що в її віці не те що дітей, а й заміж не хотіла виходити :)

• Подобається Подобається x 11
  17. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Я дітей маю, бо хотіла мати завжди. Може не так багато, але якщо чесно, то над кількістю я ніколи не замислювалась. Звичайно що з одною дитиною набагато простіше і дешевше.

Люди які відмовляються мати дітей всеодно хочуть мати когось ким опікуватись тому вони заводять собі тваринку. Людина така істота що сама бути не може і їй потрібно кимось опікуватись. Партнер партнером але хтось нижчий по-рангу мусить бути.

Я таких людей не осуджую. Вони справді не хочуть мати дітей бо не бачать себе в ролі людини як буде перевивати малюка, мити йому дупцю і тому подібне.

А що до свободи? То це все умовне.

18. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

цілком зрозумілий рух...

"живуть для себе"...
    "страх перед майбутнім"...
    "велика відповідальність"...
    "не хочуть плодити голоту"..
    і тд.

• Подобається Подобається x 4
  19. S_Fighter

S_Fighter Well-Known Member

Завжди старався уникати малих дітей... Ото всякі сюсі-пусі, памперси, плачі-нюні мене дуже нервували... Ні не то, щоб не хотів мати своїх, але чужі мене сильно "напружували"...
    Після того як народилася доця - щось ніби душу перевернуло. Дружина каже, що я дитину псую, бо вона мені по голові лазить. А що вдієш? Лазить то й нехай...

• Подобається Подобається x 18
  20. Ella

Ella Well-Known Member

Це про мене, але діток хочу все одно. Я важко витримую чужих дітей, їх верески, крики, постійне вимагання уваги- мене це трохи дратує. Може як будуть свої, то все стане інакше.

• Подобається Подобається x 7
а де твій аватар? :)