http://obkom.net.ua/news/2009-10-06/1310.shtml "Во время встречи Тимошенко с делегацией Вселенского Патриархата - митрополитом Галльским Эммануилом, старшим секретарем Священного Синода Вселенского Патриархата архимандритом Елпидифором (Ламбриниадисом) и священником Василием Папафанасиу премьер-министр выразила уверенность в том, что открытие представительства Вселенского Патриархата будет поддержано всеми церковными конфессиями, всеми ветвями власти и представителями всех политических сил." питання створення єдиної помісної церкви є доволі важливим для існування нашої держави. після стількох років "нейтралітету" раптом Вселенський Патріарх і його оточення зважується на конкретні дії. Чого б це? Може, хтось знає істинні причини? невже контрвипад на приїзд Кирила в Україну?
Боже, Боже! За що люди постійно борються? Кому воно потрібно взагалі? Це не нам простому люду потрібно, це тим, хто має зиск з цього. Яка нам різниця в якій церкві молотись: православній, римо-католицькій, автокефальній. чи греко-католицькій і т.д.. Зрештою хоч просто неба, чи в коморі... Яка різниця? Бог всюди і завжди. Чого ми шукаємо все життя, а не шукаємо основне - Бога... Я давно відійшов від тих всіх чвар і думаю лише про сім"ю та про Бога, все інше мене не цікавить...
та ніби й так, але ... погодьтеся, що не всі доросли до Вашого рівня. Мій брат знав чоловіка, який власними руками у 90-ті відрізав нижню "перепонку" православного хреста, щоб зробити з нього "греко-католицький"... надто багато людей ходить не зовсім до Бога, а до церкви... їх багато, вони "стадо" (в гарному і поганому значенні цього слова) і таким людям явно потрібен об"єднавчий фактор у вигляді єдиної помісної, як на мене... Зрештою, питання було не про те... Ціквить, чи такі дії Вселенського Патріарха внесуть більше ясності у питання мирного врегулювання довколацерковних українських проблем чи ж, навпаки, спровокують агресивнішу політику з боку Моски... або і перше і друге... я поки не зовсім розумію чому "раптом" чітко окреслилася ідея створення представництва, причому з часу приїзду Патріарха минув добрий "шмат" часу.
А минулого року, теж "підтримка" від Варфоломєя була? А Кіріл, теж заради пастви завітав?Ось хто "чіста конкрєтно" приїхав.
повірте, ні на секундочку не задумався здається, не в тому річ... тут або бажання розв"язати українське питання чи хоча б спробувати спочатку в ньому розібратися шляхом збору інформації безпосередньо "в польових умовах" (наскільки мені відомо, Київський Патріархат постійно нагадує про себе Вселенському) або ж є певне бажання протистояти Московському патріархату і зараз "зондується" український ґрунт. Московити останніми роками "запаніли", а з приходом Путіно-Мєдвєдєва й остаточним світоглядним збігом верхівки влади і верхівки церкви (бабло і влада) рано чи пізно питання ТРЕТЬОГО РИМУ постане дуже гостро. але все то просто мої здогади... цікаво розбиратися у причиново-наслкових зв"язках... до речі, звідкіля ви взяли цитату з приводу благословення на службу Україні? от про благословення ігумені монастиря для Віктара Фйодаравіча на президентство я читав
То чому ж ніхто не пояснив йому, що основна "перепонка" в його душі. Зробивши наголос на символічній "перепонці", він частково віддалився від Бога. Не "перепонку" відрізати потрібно, а пусті думки, не підкріплені Істиною. В тім то й біда. Якби люди брали за об"єднавчий Фактор Бога, то в церква теж була маленьким райським куточком на землі, а тут критерії віри зовсім інші, на жаль в більшості.
- Да Вы, вроде, уже: - в статье, если Вы внимательно её прочитаете, ничего не сказано об усилении активности Вселенского Патриархата. Из текста следует, что: а) представители Константинополя на Украину приехали (и это далеко не в первый раз) б) Тимошенко поддерживает идею открытия представительства Вселенского Патриархата на Украине (но не сказано чью идею и кто и когда собирается её реализовывать) и в) что представители оного патриархата заявили о поддержке и благословлении одной из кандидатов на предстоящих выборах. Но Вы не думаете, что тут есть связь с выборами. Но очень хотите разобраться в "связях", и просите (не меня, разумеется), чтобы объективные читатели помогли Вам выбрать из двух Ваших же версий (на самом деле разных формулировок одного и того же) Успехов! - именно исходя из отсутствия линка Вы вполне могли бы предположить, что цитата взята по Вашей же ссылке - и угадали бы. Так заканчивается статья, начало которой Вы вывели в топ ветки.
чесно кажучи, не хотів писати власні версії відразу, але, очевидно, народ тема не зацікавила. Тим більше не хотів, щоб хтось приставав на мої версії. В малій активності довкола цієї теми є дуже важливий позитивний фактор: важливіша сама віра, а не міжконфесійні розбірки я явно неуважно прочитав статтю хм... прикольно виходить... мабуть, посли Вселенського Патріарха і не знають як цікаво в Україні використали їхній візит. хочеться сподіватися, що буде, причому ВЕЛИКИМ але, з іншого боку, таке за визначенням тут не можливо, оскільки не на то Земля була створена...