ГАИ закупает оборудование для проверки машин на предмет тонирования с целью оформления протоколов об административном нарушении РБК-Украина, 16.09.2010, Киев, 13:22 Государственная автоинспекция закупает оборудование для проверки транспортных средств на предмет тонирования машин с целью оформления протоколов об административном нарушении. Об этом в ходе пресс-конференции заявил начальник Департамента ГАИ МВД Валерий Лозовой, передает корреспондент РБК-Украина. «Мы уже проводим тендер и начали закупку специального оборудования для проверки автомобилей на предмет тонирования. После этого инспекторы ГАИ начнут проверку транспортных средств и будут оформляться соответствующие протоколы», - сказал В.Лозовой. По его словам, в случае выявления тонирования машины водители будут платить штраф в размере 340-425 грн. http://www.rbc.ua/rus/newsline/show...lya-proverki-mashin-na-predmet-16092010132200 ================================================= ---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:14 ---------- Сам купив авто вже з заваленимим вікнами майже на максимум... вночі нервує але шо зробиш не будеш здирати вже. Тимбільше чув шо здирання плівки коштує дорожче ніж поклейка. З іншої сторони це моє авто, моя власність чого я маю обмежуватись. Для тих хто не вкрутсі по ГОСТу пропускна здатність передніх вікон не менше 75%
Майже у всіх буд супермаркетах продаються "віконні здирачки" чи "обдирачки" (як їх там правильно обізвати?!). 20 хвилин і вікна чисті
31.3. Забороняється експлуатація транспортних засобів згідно із законодавством: в) встановлено на скло додаткові предмети або нанесено покриття, які обмежують оглядовість з місця водія, і погіршують його прозорість. Примітка. На верхній частині вітрового скла автомобілів і автобусів можуть бути прикріплені прозорі кольорові плівки. Дозволяється застосовувати тоновані стекла (крім дзеркальних), світлопропускання яких відповідає вимогам ГОСТ 5727-88. Дозволяється застосовувати занавіски на бокових вікнах автобусів; Банальне не виконання пункту ПДР. Жодна плівка не дасть нормативної пропускної здатності світла згідно ГОСТу, оскільки, саме скло не має 100 % пропускання світла, а тут ще й нанесення плівки.... Передні вікна тонувати не можна, це впливає на безпеку руху. Ану виїдьте за кордон на свому авто )))) Будете прямо на кордоні сидіти і обдирати плівку з передніх вікон. А на задніх (воно на безпеку не впливає) хоч чорною фарбою помалюйте, справа Ваша. Подивіться на супер пупер круті авто які часто ганяють в Європу, там затемнені тільки задні вікна. І ніхто не патякає про обдираловку.
до чого тут "закордон".... так там дыйсно неможно... ы то давно ... а тут тоновані реэструють а тепер сиди ы обдирай?
все, талончик ТО, талон страхування здираю!!! і хай хоть хтось піскне!!! Доречі, був у Криму і бачив, що н рос. машинах нема такої моди-дуристики наліплювати на шкло різні документи.
В ДАІ можна взяти сертифікат на тонування. Збираюся собі таке купити. У мене тонування 30-процентною плівкою, підозрюю що ні в які їхні норми не попадаю. А їздити з прозорими вікнами по-перше не звик (почуваюся як в акваріумі), по-друге влітку таке скло рятує від сонячних опіків
І у нас неможна. Ви ж ніби то юрист. В нас, що заборонено реєструвати чи експлуатувати? Це різні речі. Вам то не знати ))). І у нас давним давно не можна було, прошу не путати відсутність заборони з відсутністю санкцій за порушення норм, або ігноруванням посадовими особами функцій по перевірці дотримання норм та застосуванням санкцій до порушників. Перед тим раджу вивчити матчасть. Давайте розглядати не доцільність/недоцільність або хочу/не хочу, а норми прописані в правилах/законах/нормах А матчасть гласить - 30.2. На механічних транспортних засобах (за винятком трамваїв і тролейбусів) і причепах у передбачених для цього місцях встановлюються номерні знаки відповідного зразка, а у правому нижньому кутку переднього вітрового скла транспортного засобу закріплюється талон про проходження технічного огляду. Це з ПДР. Про стікер страхування в законі написано - Транспортний засіб має відповідати вимогам пункту 1.7 статті 1 цього Закону з моменту прийняття участі в дорожньому русі. На транспортному засобі його власник зобов'язаний розмістити спеціальний знак, що надається страховиком при укладенні такого договору страхування. Порядок розміщення зазначеного знака встановлюється Уповноваженим органом за поданням МТ СБУ. Чесно кажучи чи розробила МТСБУ письмові рекомендації стосовно місця нанесення спецзнаку я не в курсі ніколи над цим не задумувався, тре пошукати. Але чітко вказано що він повинен бути на транспортному засобі. В нас також таке продають колись коштувало 60 грн, хоча якщо ДАІ серйозно візьметься за перевірку пропускної здатності відповідними приладами то та писулька буде просто як викинуті кошти, тому що видати таку писульку можна перевіривши пропускну здатність скла відповідним приладом, який є сертифікований та пройшов повірку, в тих ДАІ що продають таку писульку таких приладів наразі або нема, або є без сертифікації, або з протермінованою повіркою. Не попадаєте і не попадете при тонуванні будь-якою плівкою. Мартіні, при всій повазі Опікі бувають від ультрафіолетового спектру, звичайне скло пропускає тільки світловий та іфнрачервоний спектр, ультрафіолет пропускає тільки спеціальне скло.
Тонування скла потрібне для того, щоб салон машини менше нагрівався при стоянці на сонці. Але дйсно - надмір тонування заважає бачити крізь скло. Формально вони праві. А неформально - це бізнес-проект, щоб посшибати грошики, користуючись нормою закону. Перевіряти будуть всіх, дасиш на лапу раз - спинить інший. Потім інший. Тому треба обдирати.
Чіпляйте. Свіжий талон - пластмасовий. Від дощу не розмокне. Ніхто Вам того не боронить. А коли вкрадуть до (а без наявності талона рух заборонено) Новий вже вчепите в салоні )
А чо? Шмайсера видно зза плечей? Я саме так і робив , коли мав Пассата. Купив його вже тонованого, при чому гарно. Але після того вже жодну машину свою не тоную. Переваги їзди вночі відчутні умгу. Такі спец скла виготовляли колись для лікарень. Якщо не помиляюсь, то їх називали увіолевими. Та попектися можна і в дУші, але загоріти ніяк не вдасться ІМХО, дзеркальне - погоджуюсь, а от чорна плівка навряд чи дасть той ефект
2 mota_boy Звичайно обдеріть собі всі плівки або взагалі зніміть шкло шоб на повну вписатись в норму закону та вибагам ДАІшників..... ітоді літом вам деформує пів салону від розпечення, буде дуже комфортно їздити коли прямі сонячні промені будуть пекти руки і ноги, вам будуть бити вікна коли побачать шось подібне на сумку чи ще шось цінне.... Я вже через це пройшов і якшо дурня написана в законі то треба з цим боротись. А процитувати з законів я також можу багато чого що суперечить цим нормам.... Так я юрист, але ж не всі знають норми наприклад про тонування. І говорю не про те що написано в ПДР чи Законі а про ситуацію в якій опиняються зараз автомобілісти, коли стільки років реєстрували автомобілі а тепер - здирайте.
Не переймаюся тими плівками, але щось Ви перебільшуєте. У нас передні шкла не тонують (не дозволено), ніколи нічого від розпечення не деформувало. Якщо паркуєте на сонці, можна переднє скло закрити такою ширмою з фольгою - набагато ефективніше, ніж будь-яке тонування. Ніколи такого не зауважував, щоб от прямо так пекло руки та ще й ноги. Навіть на півдні Європи в найспекотніші місяці. А будуть тоновані вікна - будуть бити, бо не побачать, що нічого нема, і думатимуть, що в авті є щось цінне Навіть в нас таке ставалося людям, в яких задні вікна були тоновані.
На мому особистому авто їх ніколи і не було. Колись мав службового 99-го жигуля затонованого "в ноль". з тих пір терпіти не можу їздити вночі по місті з тонуванням. Коментувати навіть не буду, це з розряду "загоріти через нетоноване скло" На море їздив і нічого не спекло, хоча на "вкус і на цвет..." вам будуть бити вікна коли побачать шось подібне на сумку чи ще шось цінне.... [/QUOTE] В мене каско, тому не переймаюсь вікнами. А ідіотської звички залишати щось цінне в авто ніколи не мав. ПДР доступне в інтернеті та в книгарнях (думаю що більше 5 грн не коштує), а водій повинен знати та виконувати ПДР.
А часу і нервів не жалко? коли запланував щось одне, а треба їздити по страховкам і майстерням, бо комусь здалось що цей чохол для дисків - барсетка ... кожен їздить як вміє, і як йому подобається. І плівка жодним чином на аварійність не впливає. Якщо людина не відчуває габаритів машини, не орієнтується в дистанції чи просто неуважна, це не є через то що машина тонована! В мене машина з плівкою, вночі бачу краще ніж в сонячний день (не відволікають дівчата в топіках і коротких спідницях :girl_flag_of_truce Переваги тонованих машин, на мій погляд: 1. безпека від автоугону - якщо у вас є "секретка", коли ви їздете в "акваріумі" то не складно поспостерігавши кілька днів за вами визначити як її відключити. 2. безпеки проти лохотронів та інших посягань - якщо машина затемнена то невидно чітко скільки чоловік в середині. А різного роду автопідстави добре діють тільки коли водій один в машині, тому затемнені вікна в тому плані дуже допомагають. 3. Безпека при ДТП - шкло не розлітається, а тримається на плівці. 4. Покращення демографічної ситуації в Україні - взяв подругу і на природу :flag_of_truce::girl_flag_of_truce: :kiss3:.., а в акваріумі тільки риби добре плодяться і їх напевно ще є, так зраззу і не згадаєш... А ще щодо перевірки тонованих машин на світлопроникність, то щоб відповідати ГОСТу для цієї перевірки мають бути відповідні погодні умови +25 С, і сонячно, і ще купа всяких умов, і я глибоко сумніваюсь що це "специального оборудования для проверки автомобилей на предмет тонирования" само буде відповідати зазначеному госту і будь який інспектор зможе дотриматись усіх зазначених в ГОСТі умов щоб задовільняти тому ж ГОСТу... а ще цих мартишок з жезлами треба навчити ним користуватись, і щоб екзамен і допуск до користування здали...
mota_boy Ну що ж, раз ви вже так найшли стільки аргументів-коментарів на кожне моє слово, можливо ви особливий чи вам більше повезло в цьому плані. Але є залиша.сь при своїй думці яку виразив вище Я створив дану тему не для того щоб тут розводили "який я мудрий а який ти дурний" Вот і правильно - краще не коментуйте якщо необізнані в цьому. А хто це загоряв під шклом? не Ви часом?