Гуляємо!!!

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Тим22, 8 кві 2009.

1. Тим22

Тим22 Дуже важлива персона

Українці, які працюють з графіком п'ятиденного робочого тижня, протягом квітня-червня отримають 16 додаткових вихідних.

Як повідомила прес-служба Міністерства праці та соціальної політики, українці відпочиватимуть три дні на Великдень (18,19 і 20 квітня), чотири дні на травневі свята (1, 2, 3 і 4 травня) і три дні після свята 9 травня (9, 10 і 11 травня).

Крім того, у червні українці будуть додатково відпочивати на Трійцю (6, 7 і 8 червня) і День Конституції (27, 28 і 29 червня).

Таке перенесення вихідних регламентується статтею 73 Кодексу законів про працю, згідно з якою Великдень (цього року він припадає на 19 квітня), День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня), День перемоги (9 травня), Трійця (цього року припадає на 7 червня) і День Конституції (28 червня) є неробочими.

В разі, якщо святкові дні випадають на вихідні, вони переносяться на наступні після цих вихідних будні.

• Подобається Подобається x 8
  2. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

і для чого нам стільки вихідних?чи може ми так добре живемо, що маємо за що стільки відпочивати?

• Подобається Подобається x 4
  3. illia

illia Well-Known Member

як же додаткових? 18, 19 - сб, нд. додатковий вихідний, тільки, 20(пн) получається...

4. smbds

smbds Well-Known Member

Особливо зворушливо - відпочивати чотири (!) дні з приводу "Дня міжнародної солідарности ТРУДЯЩИХ". Дурдом...

• Подобається Подобається x 5
  5. Багіра

Багіра Well-Known Member

а хіба вихідні не оплачуються? то ж ще залежить від того як кому рахують зп...
    та й від від самої роботи... для декого це єдина можливість провести з сімєю і близькими більше часу ніж завше, або хоча б доробити роботу, що зазвичай до ночі робиться...

• Подобається Подобається x 7
  6. illia

illia Well-Known Member

тут діло в чому.. якби той 8-годинний робочий день використовувася корисно. знайому розказувала, що в них на роботі видали наказ вийти в суботу.. і так три рази. я кажу: "шо ж ви там посуботах робите?", "а нічого дурью маємся". так шо можна представити собі "ефективність" роботи в святковий день. мотивація повинна бути інакша, тоді працівник сам буде проти вихідного, в який він міг би заробити. імхо

• Подобається Подобається x 6
  7. Тим22

Ничего, скоро этот праздник опять станет актуальным. Дурдом, это когда люди работают, а им не платят деньги

• Подобається Подобається x 8
  8. smbds

smbds Well-Known Member

Чи Ви знаєте, чи ні, але у Києві деякі фашизоїдні (на мій погляд) організації теж так думають і збираються використати цю дату.

А це - не дурдом (на відміну від дурдому про котрий я казав вище), це - гріх і злочин.

• Подобається Подобається x 1
  9. Яким чином?

10. Тим22

Это кого вы имеете ввиду, а то у нас таких много. Вообще в нормальном государстве 1-е мая проводится в основном под эгидой профсоюзов. думаю, что в этом году Первомай будет "жарким" во многих странах

11. Mavpysuk

Mavpysuk Well-Known Member

Це точно....а як на Різдво відпочивати-то ні...8 січня на Марії ми працювали:sad:...

12. Ну то зима, а зараз весна, на природу хочеться... :girl_in_dreams:

13. Багіра

Багіра Well-Known Member

при чому тут весна до релгійних переконань ?!
    от в мене цього року у Світлий вівторок пари по повній програмі з 8 ранку... а ще як брати до уваги, що Великдень я святкую в Карпатах з родиною...

• Подобається Подобається x 3
  14. smbds

smbds Well-Known Member

Для прикладу - таких: http://untp.org.ua/index.php?id=96

• Подобається Подобається x 2
  15. terrible

terrible Well-Known Member

Ви знаете... я радий вихідним 10 та 11 травня... 9 мені стукає 25... ясно що святкування розтягнеться на пару днів... а потім 11 проведу разом з малям своїм... так що-класно!

PS але якщо хтось припреться ще й 11 травня - убью...:ireful1: як не я - то малятко моє...

16. Запам'ятаємо. ;)

• Подобається Подобається x 2
  17. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А скільки всього таких вихідних?
    У нас тут тільки 10 вихідних днів на рік, мається на увазі таких, що випадають у будні дні. :sad:
    New Years Day
    Family Day
    Good Friday
    Victoria Day
    Canada Day
    Civic Holiday (first Monday in August)
    Labour Day
    Thanksgiving Day
    Christmas Day
    Boxing Day

• Подобається Подобається x 6
  18. terrible

terrible Well-Known Member

будь ласка:)! я нікого не зву... всі й так знають, що того дня двері для всіх друзів відкриті :)

• Подобається Подобається x 3
  19. Та ні, я про те, що вас будуть вітати на ЛФ, адже в профілі не вказано день народження.

20. Mariya

Mariya Well-Known Member

А в США державних свят ще менше ніж в Канаді. :cry: І то, всі вихідні, а це Thanksgiving, Martin Luther King Jr. Day і Big Friday потім в нашому університеті відробляються. :cry:

а де твій аватар? :)