Гроші еманація влади

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Forpost, 8 жов 2007.

1. Forpost

Forpost Стоїк

Якщо так..то що ви би хтіли надбати (ступінь)

2. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Гроші еманація влади

Пропоную внести в правила форуму поправку: заборонити вживання слова "еманація" - люди сприймають це як образу, що відразу видно з кількості дописів в цій темі:D

3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

гроші, як правило, еманація влади
    Ви б уточнили якої саме влади, бо влада як на мене різна буває
    політичної влади - так
    влади особистісної - частіше ні

4. Forpost

Forpost Стоїк

Особистністної найшвидше всього і не відходячи від каси

Додано через 12 хвилин
    2. тільки одн. Витікання, випромінювання, виділення чого-небудь звідкись. 3. Те, що витікає, випромінюється, виділяється звідкись http://www.slovnyk.net/?swrd=ЕМАНАЦІЯ

5. Гелена

ну не скажіть :)
    жінка може мати велику владу над чоловіком (або навпаки), брат над братом, друг над другом, батьки над дітьми (або навпаки)
    хіба джерелом тієї влади завжди є гроші?

6. Forpost

Forpost Стоїк

Але соціальні стосунки не обмежуються колом Вами окреслених осіб

7. Гелена

звісно що ні, але я і не старалася скласти вичерпний список :)
    я ж кажу: як правило гроші еманація влади і наводжу для прикладу винятки з того як на мене загального правила

8. KabMiner

Як вчили нас в гірничо-політичному інституті, влада є трьох типів: політична (базується на силі держапарату), економічна (заснована на силі грошей), духовна, або особистісна (базується на психологічних можливостях/впливові людей).
    Тому гроші, це скоріше не еманація влади, а сама влада, один із її типів.
    Люди того досить часто не розуміють бо вживання слова влада у нас йде в контексті політичної влади, а насправді гроші це така ж сама влада, як і політична влада, можливо навіть сильніша в багатьох випадках.

• Подобається Подобається x 1
  9. Гелена

теорія то добре, але так виглядає на практиці, що політична і економічна влади мають одне джерело - гроші :)

для себе розрізняю два найсуттєвішивіших джерела влади: гроші або особитсті якості
    якщо сказати одним словом - владу дає сила. це може бути сила грошей, сила харизми, а може як жіноча сила слабкості :)

о... загадався Ніцше - добро - все що дає нам силу, зло - все що походить від слабкості :)

10. KabMiner

Це просто тому, що ви напевно достатньо молоді і не памятаєте практики реалізації політичної влади в нашій країні і не цікавилися історією цього питання.
    Гроші це не найбільша цінність, яка є в людини. Найбільшою цінністю є все ж життя, здоровя, свобода і ще багато чого. За допомогою політичної влади все це можна забрати.
    Влада - це і є сила.

11. Гелена

в різні часи воно по-різному буває
    в наші часи політичну владу реально мають лише ті які є найбагатшими, а все решта як на мене вигадки для народу

влада і сила для вас тотожні поняття?

12. KabMiner

Зараз саме так. Зараз економічна влада панує над політичною.
    в політиці - майже на 100% так.

а де твій аватар? :)