Громадські організації Львова: Ваш досвід - або куди б податися ?

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Deus igrok, 10 чер 2010.

1. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Перечитував новини, деякі статті про громадянське суспільство - і як один з елементів, мене зацікавили громадські організації, їх статус, а особливо - діяльність. І особливо у рідному місті.

Ґуґл особливо не допоміг, але дещо таки видав: http://www.ngo.lviv.ua/index.php?option=com_sectionex&view=category&id=4&Itemid=7

Я сумніваюся, що у Львові там мало ГО , але з тими що в переліку ознайомився. Пару викликали виключно інтерес, але не бажання вступати.

Окрім того, не бачу правозахисних ГО , з їх переліком, і знову таки - діяльністю, хотілося б ознайомитися.

----

Але тим не менш. Чи хтось з форумчан має досвід участі в ГО ?
    Діліться досвідом )))

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

З Експерт-групою не раджу знайомитися...
    Свобода теж не конає...
    Ну Нс - голосуй проти всіх, а потім шкрабай макітру :)))

• Подобається Подобається x 1
  3. adviser

adviser Well-Known Member

Ми створили минулого року громадську організацію "Лідер - Альфа". Зробили це заради того, щоб у Львові була можливість офіційно пограти в Лазертаг, щоб не домахувались працівники органів ВС , чому ми в парку бігаємо зі зброєю в руках.

Останнє редагування модератором: 11 чер 2010
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

5. olegkyrychuk

olegkyrychuk Active Member

а цікавлять власне правозахисні ГО?

6. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я була членом багатьох ГО, а що саме цікавить?

7. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

А що цікавить ;), запитуйте
    я тут і по спорту і по соціалу і взагалі по інших ГО :)

8. algo

algo Мешканка ДП

Була членом молодіжної ГО. мені було цікаво.різні проекти, вертепи, благочинні акції, табори. у політику не лізла б точно.

9. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

А взагалі, наскільки то марудна з бюрократичної точки зору справа - створити і підтримувати ГО?

10. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Ого, скіки дописів зявилося.
    Питання у мене більш широкі, особливо в плані отримання результату від діяльності - а саме яка ефективність такої діяльності.

Безумовно, що спортивні ГО, чи соціальні ГО, що займаються допомогою іншим - власними зусиллями забезпечують необхідний результат.

А от як справи у правозахисних, і знову таки , хто ві Льовові тим займається, де б можна було б ознайомитися з їх діяльністю ?

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Щодо правозахисних не знаю, була членом молодіжної, яка дуже добре виконувала свої функції, а потім частина активістів утворили ОМ, потім Пору і пішло-поїхало...Наша справді важлива ГО "відкинула копита", а шкода...
    до речі, Самопоміч - то часом не правозахисна організація, чи то суто об"єкт Садового?

12. menkaur

menkaur Active Member

знайомий з основником альпклубу вершина. каже, ДУУУУУУУУЖЕ марудна справа. а ти як думаєш, де ти живеш, м? відколи це в україні щось робити просто? )

13. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Е ні соціальні ГО починають з вивчення законів і захисту прав своїх підопічних, я на пам"ять вивчила все, що стосується оподаткування благодійної допомоги, пільг для мої підопічних і тд.
    Зараз ось поправки в закон готуємо ;) Захочете приєднатися маячте ;)

Створити місяці часу і 400 грн на все включно ксерокопіїі роздрук.
    Відносно підтримувати. Якщо спочатку все спланувати пеш ніж робити і розбиратися в предметі хоч базово, то не марудна бо ГО мають досить просту бухгалтерію і сталий документообіг, але як показує практика багато людей спочатку засновують ГО а потім розбираються що з тим робити. Ми теж пройшли ці граблі зате тепер ми дуже вумні і консультууємо більш молоді ГО і БФ.

П.С. на мою думку участь у ГО це дуже хороший досвід і дуже хороший спосіб перевірити свої можлості і навчитися чомусь новому. Я б радила усім то спробувати. Найкраший спосіб з нуля зробити якийсь проект для ГО - тут вам і фондрейзінг і ПР, і поліграіфія, і організація, і домовленості з третіми особами включаючи держ структури, і бюджетування- загалом маленька така собі модель діючої організації, при цьому вам допомагають досвідом і завжди підстрахують щоб дров не наламали.

Якщо комусь цікаво у нас зараз в планах 3 мистецькі проекти і 4 соціальні які поки без координаторів . Проекти різного масштабу і різного бюджету.
    Поки літо можно за 2 місяці цілком зробити всю паперову і організацінй роботу.

14. Jazzmanko

Jazzmanko Well-Known Member

Зрозуміло, що в кожному конкретному випадку це залежить від особистісних якостей тих людей, які складають і, головне, очолюють ту чи іншу громадську організацію.
    Але в цілому, на мою думку, "середня" ефективність наших ГО поступається аналогічним структурам в більшості європейських країн. Причини - і в нашому тоталітарному минулому, і в деяких рисах національного менталітету ("моя хата скраю"...), можливо ще в чомусь...
    В той же час, є багато ентузіастів, лідерів, харизматичних особистостей, просто відповідальних громадян, спільно з якими можна знайти спосіб реалізації Ваших інтересів. І тут не обов'язково, щоб це була офіційно зареєстрована "класична" ГО, або щоб Ви були її постійним членом.
    Головне - щоб люди, з якими Ви взаємодієте, поділяли Ваші цінності і цілі.
    Хороша стаття на цю тему, до речі, з'явилась на "Українській правді" під досить амбітним заголовком Як зробити нову Україну
    Зокрема, автори, пишуть:
    Успіхів Вам! :)

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

А ту,в лісі стільки розмаїтих куп...до вибОру,до кольОру... І коровячі ліпйошки,і кінські бальончики і козячі бібки,і псячі купи. Ну і тоті...хомо не відстают...під каждим кущом... Тільки й пильнуєш,жиби в шо не вступити....О... Ше й пташки норовлять на голову нагадити.... Хм...ніби в ту тему написав,нє? Ряснянський ліс...майже в межах міста Львова...

16. Svjato

Svjato Well-Known Member

У Львові письменники влаштують шестигодинний марафон

• Подобається Подобається x 2
а де твій аватар? :)