Гріх комунізму. Нам усім треба покаятися, як це зробили німці

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Romko, 28 тра 2011.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Тога "переможця над Гітлером" прикрила бридку наготу сталінського режиму, злочини якого аж ніяк не були меншими за злочини режиму гітлерівського. Звідси й наш шок: "Мої діди боролися з нацистами - як можна їх звинувачувати у чомусь?".

Почну з розлогої цитати, яку можна вважати епіграфом:

"Навіть гігантська брехня, повторювана безконечно, пускає коріння. Сталін знав це задовго до того, як таке відкриття зробив Гітлер. Я дивився і бачив, як жахливі фальсифікації, спершу прийняті під тиском, згодом набувають визнання як безсумнівні "факти", особливо серед молоді, якій бракує особистого досвіду, щоб засумніватися в них. [...]

Цілковито індоктриновані комуністичними догмами і сталінськими теоріями про світову революцію, вони стануть людьми, позбавленими пам'яті про особисту свободу (...). Ці морально й політично скалічені росіяни являтимуть у руках режиму величезну силу, яку можна буде використати чи то всередині країни, чи за кордоном".

Джерело

2. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Це все так. Але теперішнє покоління русифікованих та совєтизованих українців не зможе це усвідомити. Бо їм добре промили мізги. Треба вчити цьому молодь. Так, на державному рівні контролювати, щоб цьому вчили. А як вчити, коли вчительки кричать "фашизм - всесвітне зло". А радянський режим ? "А це нам не відомо, тому про нього нічого поганого ми казати не будемо, поки... експерти не дослідять це питання". :sad:
    Ну а що до росіян, то з ними усе ясно. Вони ніколи не розкаються, радянський період - период максимальної експансії їх російської імперії у світі, Сталін - улюблений імператор, знищення людей - ставлення від "так треба було" до "ліс рублять щепки літять".

3. forester

forester Well-Known Member

Mr. Blick, с себя-то когда начнёте? Что Вы все на соседа киваете? Покаяние это личный подвиг, а не общественный. :)

4. Luna

Luna змИючка - сокровище :)

А как ты хотел? Чтобы говорили ""фашизм - светлейшая идея всех времен и народов?
    Что мешает осуждать и рассказывать детям правду и о фашизме, и о коммунизме....никак в толк не возьму. Нам что, дан выбор "или-или"? И порочащим фашизм положено восхвалять коммунизм, н е иначе?
    Учителя рассказывают и о том, и о другом. Учебник истории школьный полистай, грамотей.

5. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Не можу з Вами погодитись і одначасно йти всупереч. Дуже категорично віє...
    Я добре знаю росіян, простих, і їм якось не до того, щоб володіти Україною. Їм би зі своїми проблемами справитися. Може це звичайна боротьба за виживання? І українці не такі сильні у порівнянні з росіянами. Занадто багато українського відчуття гетьманства, а мало єдності. Сусід сусіда продасть... Я б не шукав причин ззовні, бо все у нас, всередині. (на мене особисто не раз сусід кидався з вилками, бо я йому не вгодив - то цигарку не дав, то на похмілля не налив, а то взагалі, моя мати йому не допомогла). Вся історія України - це боротьба українців між собою. От наприклад, поляки - одержимі ідеїю Великої Польщі. Поголовно... А у нас - аби свій хутір кращий був, ніж у сусіда... Дивна країна...

6. Luna

:good:

7. tanna

tanna Дуже важлива персона

Як то кажуть - менталітет. І як його змінити поки не відомо. :pardon:

8. Mr. Blick

А що мені починати ? Я давно вже дотримуюсь точки зору, що радянський союз - така ж погань двадцятого сторіччя, як і гітлеровська Германія. А саме про це тут і йдеться. А в комуністах я не був, у радянських військах на території країн "варшавського договору" не служив. Так вірші про Леніна та нашу радянську родіну у молодших класах школи декларував - за це каюсь.

9. Mr. Blick

Про це можна відкрити окрему тему, про українців та руїну, а тут мова йде про радянський режим.

Не треба узагальнювати - поляки конфедерати Польшу й продали Росії наприкінці.

10. tanna

tanna Дуже важлива персона

Скільки можна жити минулим? %-) Залиште вже той радянський союз у спокої. :empathy: Все одно нічого не змінити і не прожити знову те життя. Не цим треба займатись. Треба думати, що далі робити. Як жити сьогодні і завтра.

11. forester

Ну, да... как в том анекдоте: "а меня-то за что?"

Ну, так большинство россиян Вам повторят Ваши же слова раскаяния. Вам этого достаточно? Вопрос с покаянием будет исчерпан?

12. Mr. Blick

Про це й думаю. Сьогодні представники п'ятої колони хочуть:
    1. Совокупитися знову з Росією, хіба це не наслідок того, що з них зробили за радянських часів ? А боротися з цім можна, якщо довести, що ті сами радянські часи, коли ми жили разом були темними часами, яких треба соромитись.
    2. Януковичелукашенкосталіна, який "порядок наведе". І хіба це не наслідок радянських часів з культом лічності вождя ? І знову треба їм вбити у голову, що "культ вождя" приводить до жахливих злочинів проти народу, які мали місце у тому ж радянському союзі.

13. Mr. Blick

Ні, не повторять. Вони не повторять, що "радянський союз був такою ж гидотою, як гітлеровська Германія". Тож навіщо вводити у оману ?

14. forester

Так Вы определитесь, что же Вы желаете услышать - покаяние человека за участие в преступлении, или оценку своей истории?

15. Luna

И ото и все, что для счастья надо?
    и сразу экономика у нас УХХХ! И счастие всем будет вселенское. И ..да?
    Россияне..я Вас просто призываю - скажите уже Блику, что он хочет, и дайте нам покой))))

16. Mr. Blick

Солідарність зі злочинцями у думках хіба не участь у злочині ? Тож я хочу почути каяття від простих людей, які "не був, не состояв" за те, що були на стороні злочинців - радянського режиму. За те, що вважають його не злочинним, а "своїм", дії його правильними. За те, що захищають його від нападок, "переписування історії" та "очерненія".

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

А крім як у Вашій уяві, де про це говориться/пишеться/вимагається...?

18. Коммунарец

Виходьте з того, що "Победителей не судят". Були б Ви - переможцем, так само і про Вас казали б у школах. Але на жаль, Ви не переможець...
    Вам подарували "незалежність". А тепер, як в гуморі, питають:"Ну як, добре кожух гріє?". От і виходить, що не все дарене - добре, але дякувати повинен.
    Отака філософія.

19. Коммунарец

Щоб так вимагати, треба мати право. Цікаво, яке у Вас право є? Повірте, ніхто не покаїться перед Вами, бо Ви такі ж самі, як і інші. Щоб вимагати, треба піднятися над усіма і стати... або імператором-тираном... або замісником Бога на Землі.

20. Mr. Blick

І можна подякувати богові за це. Що українці - не росіяни, і можуть не вважати радянський період "своєю" історією. І завдяки цьому легко визнати його злочинним та поганим. А себе постраждалою від комунізму стороною, а не злочинцями. На відміну від росіян, які схоже залишаться сталінськими рабами назавжди. Вірними рабами, що суттєво.

Щоб щось "дарувати" потрібен той, хто дарує. В цьому семантичний зміст цього дієслова. Якщо напишеш, ім'я цього дарувателя, я погоджусь, що Україні подарували незалежність.

а де твій аватар? :)