Графічний планшет

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Toyvo, 16 січ 2008.

1. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

Може хтось на цьому форумі користується цією штуковиною? Хочу купити, цікавить все.

2. Kaff

Kaff Well-Known Member

Відповідь: Графічний планшет

Треба звикнути. Як звикнете - мишка буде зайвою.
    І бажано налаштувати відповідні програми, бо у кожному із графічних редакторів планшет веде себе дещо по-іншому.
    Класно можна стилізувати під "ручний рисунок".
    Можна брати й дешевші варіанти, хоча дорожчі у даному випадку - приємніше.
    Велика різниця у зручності у розмірі планшета. Також у додаткових опціях - наприклад - чутливість до сили натиску...

Але без планшета цілком теж можна обійтися. Навіть при складній ретуші.

• Подобається Подобається x 2
  3. Forpost

Forpost Стоїк

В неті зустрічав як зробити планшет з веб-камери

Додано через 59 хвилин
    а ось Є!
    http://www.hardwareportal.ru/Handmade/Vtablet/index.html

• Подобається Подобається x 4
  4. Stanley

Stanley Від Сяну по Кавказ!

Зручна штука. Значно значно приємніше працювати в графічних редакторах. Коли, наприклад, робиш виділення в фотошопі мишкою- відчуття що праскою малюєш, олівець до цього більш придатний.
    З планшетів в продажу зустрічав двох виробників- Wacom i Genius, Genius- значно дешевший, при тих же розмірах. Але як тільки він з!являєтся в магазині то відразу і зникає:) Навіть через інтернет-магазин замовити не вдалось- хоча на сайті від був позначений як наявний, але коли зробив замовлення мені передзвонили і сказали що вже нема.
    Та кілька днів тому купив таки, за оголошенням на ХФ . 4х6 дюймів, 1024 рівнів сили натиску, роздільність 4064 ліній на дюйм .Звичайно більший зручніше, але я не професіонал тому не бачу сенсу витрачати на це більші кошти, так само як і купувати дорогий Wacom

• Подобається Подобається x 1
  5. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

От і мені набридло вимальовувати у Коралі, який Дро...

6. dimalozz

dimalozz Member

Маю планшет, але юзаю тільки для малювання.
    Ду-у-у-уже рідно — для ретуші (коли мова про волосся наприклад).
    Ваком — класна штука, лідер в галузі. Навіть ваком-бамбуу буде кращим за геніус А3. Геніус — підходить для того, щоб зрозуміти «а чи воно мені тре?». Чутливість в них хороша, ціна суперова, але погана трохи ручка (грубувата, хитається кінчик, немає гумки для стирання намальованого, і при сильнішому нахилі ручки лінія починає «бігати») зате сама дошка тоненька і не муляє руку :).
    А ще для планшета треба мати програму Corel Painter — ось де розумієш що планшет — то не миша! Фотошоп не настільки для того класний.
    Для СorelDraw я планшет так і не зміг застосувати... Не для вектора він.
    Також для 3D-графіки пробував — ну ніяк...
    Тому тільким для малювання, писання і ретуші він придатний імхо.

• Подобається Подобається x 2
  7. Kaff

Kaff Well-Known Member

Можна і для Корела, але коректно інсталювати слід зі всіми утилітами.
    Але загалом - погоджуюсь.

8. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Панове дизайнери і художники (наскільки я розумію :) ) , є тут у нас така тема http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=33902 , може цікаво буде :)

9. Toyvo

Toyvo Well-Known Member

В решті решт купила Геніус саме з такою думкою, бо віддавати шалені гроші за Вааком, а потім зрозуміти що штуковина не потрібна, то якось... Тепер хо Вааком :)

10. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

У меня Ваком Бамбу - отличная вещь, только постоянно колбасят драйвера, тот что шел с коробкой вообще гл.канутый, пришлось с сайта ставить .... и функц.кнопки тоже глючат, а так пожалуй все, уже полтора года эксплутаирую (птьфу-птьфу-птьфу) для худдожника 2 Д шника вещь незаменимая , для вектора типа Корела на мой взгляд и наф не нужен ...

11. dimalozz

dimalozz Member

в мене і ваком А5 і ґеніус А6, скажу що ваком А5 доволі велика штука, ледве влазить в мене на столі )) але вцілому звісно працювати приємніше ніж ґеніусом, але принципової відмінності між ґеніусом і ваком-бамбу крім розмірів не скажу, лише дрібні (дизайн, чуть зручніше перо, додаткові кнопочки, тощо). В більш дорогих моделей (доларів 550 і вище) ще буде додаткове керування, чутливість не тільки до натиску, а й до нахилу пера, робота з кількома різніми перами (під кожне можна різні інструменти настроїти).

Ваком варто купувати коли спробуєте якусь планшетку (наприклад геніус або позичите в когось на тиждень) і зрозумієте що воно вам точно потрібне. І якщо ви дійсно багато малюєте. Я зараз малюю мало, якщо би це була моя основна робота тоді я би вже купував дійсно найкраще, напевно Wacom Cintiq 21UX
    http://www.youtube.com/watch?v=oE2APo_EORQ

а де твій аватар? :)