Гомеопатія як метод викликала особливе зацікавлення від часу виникнення. Вона здобуває дедалі більше прихильників в Україні, і мабуть, кожен принаймні раз у житті приймав дрібненькі гомеопатичні “горошинки” від тих чи інших недуг. Понад те, тепер цей метод лікування став повноправним розділом медицини, його використання дозволено офіційним наказом МОЗ, курси гомеопатії читають у медичних ВНЗ та на курсах підвищення кваліфікації лікарів. У чому ж полягає феномен цього явища? Повний текст
Ой, тяжко мені щось однозначне сказати про гомеопатію. Якщо хтось читає інструкцію до препаратів, то там є розділ: склад препарату. Отут то й все починається. Проста людина навіть не може вимовити цей склад. А що воно таке? В медінститутах ці назви вчать? Прошу пояснити. Дальше. Дія препарату-кілько? Кажуть, треба 2-4 тижні, щоб відчути результат. Тоді на фіга він такий, або ж вибачте, хіба що для хроніків. Це мене по-друге насторожує. І по-третє, до них ж привикають. Це не з статті, чи ще чогось, це реальні люди розказують. Особисто я таким перестала "бавитись". Може я є скептик, але традиційна медицина мені більше імпонує. А, забула сказати, що МОЗ теж дозволила вакцинацію проти кору. А до чого це привело ми вже знаєм.
не знаю чи це приклад гомеопатії, але згадалося: якщо починає боліти горло при простуді можна з’їсти морозива і горло перестане боліти колись в мене була знайома медсестра яка казала що я дурна і таке не може бути і пояснювала чому але все-таки це правда і я не раз в цьому переконувалася, так само як і мої деякі родичі інші ж кричать що їсти морозиво при простуді це самогубство
Вважаю, що гомеопатія має право на життя, особливо там, де офіційна медицина розводить руками. Та навіть тоді гомеопат повинен добре володіти медициною, щоб не лікувати пухлини гранулками, чи щоб не запустити якісь виліковні стани. Вірю, що гомеопатія може допомогти, має право на життя, та нею, як і всіма справами в житті, має займатись професіонал. Вона має своє місце, так як і всі решта методи лікування, що здатні допомогти людині. Головне не впадати в крайності, бо традиційна медицина сама далека від ідеалу. Вихід - шукати позитиви в гомеопатії і їх використовувати на користь здоровя.