Глобалізація - це добре чи погано?

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем no_coment, 11 тра 2007.

?

ГЛОБАЛІЗАЦІЯ для України це -

Голосування закрито 10 чер 2007.
  1. ЗЛО

7 голосів
    77,8%
  2. ДОБРО

2 голосів
    22,2%
  3. А МЕНІ БАЙДУЖЕ

0 голосів
    0,0%
  1. no_coment

no_coment Well-Known Member

Всім привіт!
    Хочу почути думки "форумчан", щодо питань "глобалізації" світової економіки. "Добре" це, чи "Погано"?
    З Вашого дозволу я відкриваю нову "гілку" в розділі "Економіка..."

2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Відповідь: Глобалізація - це добре чи погано?

Перш ніж почати обговорення, треба навести загальні положення. І свою думку висловити. Відповіді типу "Добре", "Погано" занадто примітивні і не містять смислового навантаження.

3. no_coment

Я не хочу "передруковувати" визначення самої категорії яка викладена ось тут: http://ru.wikipedia.org/wiki/Глобализация

Я схилаюся до АНТИглобалізму.
    Те, що сьогодні "середньостатистичний" американець вдягнений у все "китайське" на 90% складає реальну загрозу економіці "відносно слабких" країн.
    Україна може "не встигнути" розвинутися до необхідного рівня економіки і дуже скоро перетворитися у "сировинний придаток" розвинутих країн, "сміттєзвалищем" радіоактивних відходів, шкідливого виробництва, тощо. Продаж(!) "бюджетоутворюючих" підприємств потужним світовим компаніям наносить непоправиму шкоду вітчизняній економіці.

4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Це Ви прямо мені нагадали те становище жахливе, яке було за СРСР.
    Особливо у частині з Чорнобилем. Москалі розмістили все лайно на території України, а станцію взагалі під Київом - столицею. Котру столицею у московії ніхто не вважав.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

глобалізація добра для тих, хто має вже міжнародний статус, для інших - то є зле. Маю на увазі в економіці.

6. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Не знаю як для кого, а для України це однозначно зле.

7. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Дивне питання. Все рівно що запитати: засуха влітку або цунами це зло чи ні? З точки зору людей - зло. Але це природнє явище. Хочемо ми того чи ні. Так і глобалізація. Світ, у т.ч. економіка, розвивається по своїм законам. Вони не можуть подобатись чи не подобатись. Вони Є. І жити потрібно враховуючи ці закони.

8. no_coment

Хочу зауважити, що ті самі "закони" приймаются і враховуються відповідними органами відповідних стран. Тому від "їх" волі залежить "як скоро" ми опинемося в "цупких обіймах" світових монстрів. Бесперечно "Соросам", СБР (Світовому Банку Розвитку), тощо вігідні відповідні закони у відповідних країнах. Тоді це "Цунамі влітку" може перетворити засуху у повінь, а може навіть і у потоп.

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Що далі? Глобализація незворотня. Для України це недобре. Але хто буде зважати на інтереси України?

• Подобається Подобається x 1
  10. Doc.

Doc. Well-Known Member

Novus ordo Seculorum" - aбзац ... ПОВНИЙ :eek: в кiнцевому результатi .

11. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Ну, не все так однозначно. Нам довго розказували, що соціалістична революція була результатом обєктивного розвитку капіталізму в Росії, і була неминучою. А зараз от виявилося, що нічого обєктивного там і близько не було, а була просто змова єврейських банкірів США, Німеччини і Великобританії захопити владу в Росії.

12. Оля

Оля Старожилка форуму

Глобалізація дасть початок приходу царства Антихриста... :sad:

13. Forpost

Forpost Стоїк

*)Novus Ordo Seculorum (лат.) - Новый Вековой Порядок. Надпись на обратной стороне государственной печати США, утвержденной конгрессом США в 1782г.

14. no_coment

Хто Вам теке розказував?

15. no_coment

Якщо вважати, що ціль війни - захоплення нових територій, посилення власного впливу, тощо, то глобалізаціє і є тією ж "партизанською війною".
    Вільне переміщення капіталів, робочої сили та послуг фактично і є досягненням цілей більшості війн (Дуже зручно і надто приховано).
    Дійсно, навіщо "вішати собі на шию" проблеми зовойованих країн якщо поступово взамін "Буратіно" та "Літа" і так всі почнуть пити "Кока-колу", власні "високі технології вмруть" поволі, закриються вітчизняні заводи (або будуть поглинуті закордонними конкурентами), "відток умів" та робочої сили прийме неконтрольований характер. Китайську за пару років у світі будуть вивчати на рівні з англійською, тощо.
    Україна стане "жовтою" взамін "слов'янскої", а більшість "корінних українців" ассимилюється на територіях "до атлантичного океану" .... "красота!!!"
    Комунізм в частині реалізації державності "окремої країни" у "вільному та єдиному союзі" в прорівнянні з цим "монстром"- дитяча забавка!

16. andi

andi Well-Known Member

Ага... навіть нерелігійна людина може погодитися, що за глобальною економікою йде глобальна політика, далі глобальна поліція, тобто глобальний контроль, і ось недалечко той час, коли за нас будуть вирішувати, що їсти, пити, як і де жити, далі глобальна культура (як у колонії :)) і пішло-поїхало...
    Виглядає, треба повертатися до натурального господарства.
    Виїхати у село, до землі привчитися, поки не відібрали чи не викупили,
    та й працювати в поті чола на свій хліб. А чого буде бракувати - обміняти на продукти, чи домашні вироби.
    Ех, тягне до простоти, до природи, до землі...

17. alia

alia Well-Known Member

Не варто боятись. глобалізація неминуча але вона ж сама викликає протидію.таку собі “індивідуалізацію” :)
    Більшої цінності набуває те що має своє особливе(індивідуальне)обличчя. Не даремно країни, де вже давно все “глобалізувалось” все одно не є однаковими , вони попри все зберігають свій характер , стиль життя, те дрібне та непомітне , що якраз і протистоїть великому конвеєру ,штамповці. Не думаю ,що є люди яким приємно бути мікроскопічною часткою не зрозумілого великого організму.
    Нам потрібне своє, знайоме ,легко впізнаване середовище.свій дім,не такий як у всіх.
    Усі ж прагнуть відрізнятись. навіть фарбуючи волосся в колір який пофарбована кожна друга жінка ти віриш ,що будеш особливою! Насправді ми і є дуже різними. А подібними людей робить мова ,якою
    Вони спілкуються, традиції в яких вони виховувались. Як не банально, але це історія, культура, наші спогади,враження.те що ти хочеш зберегти.
    думаю, що проблемою ,для України може стати
    усвідомлення своєї неподібності як найбільшою цінності...
    ...ще багато хотілось би написати, але буду бігти до дому, може завтра комусь буде цікава ця тема :)

18. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

То все євреї... Вони світом керують... :sad:

19. Forpost

Forpost Стоїк

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=8269

20. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

- це закономірно. Потужні організація об'єднуються у великі корпорації.

а де твій аватар? :)