гіпноз, маніпуляції...

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем duncan, 16 січ 2008.

1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

що це за явище?....
    хто з цим стикався?...
    як це можна пояснити?...

коли хтось колупається у нашій підсвідомості......
    це нормально чи ні?..

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Відповідь: гіпноз, маніпуляції...

Залежить від підсвідомості...

• Подобається Подобається x 1
  3. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Стикався. Це моя професія. Що цікавить конкретно?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

все!

5. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Просто коли лікарі рекомендують мені або моїм близьким якийсь препарат, або метод лікування, я спочатку уважно вивчаю розділ „Побічні дії”, негативні відклики щодо певного методу лікування чи медикаменту. Так і щодо гіпнозу, якщо в безпеці його для пацієнта немає, то піддаватися гіпнозу немає ніякого сенсу.
    Тут мені щось таке зустрілося:

6. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

залежить від багатьох моментів:

1. Хто проводить (якого рівня профі, наскільки сумлінний і чи сам досить врівноважений, без внутрішньої "шизи")

2. Скільком особам дається сеанс. Чи знає гуру особливості тих осіб (поштучно) ?

3. З якою метою дається сеанс

4. І як гуру ВИВЕДЕ паству з сеансу (з позитивним чи негативним "стресом"). Чи дасть гарантійний талон для коригування.

Це в медицині.
    А "маніпуляції" з бізнесовою або іншою (наприклад, розвідницькою) метою - там про техніку безпеки ніхто не думає. Як базар-вокзальні циганки-маніпуляторки.

Степаничу, НЄ ?

• Подобається Подобається x 3
  7. Danilo

Danilo Well-Known Member

Здебільшого, як завжди:):

8. Boris_Kiev

Даниле,
    щодо останньої цитати (мене) у Вашому дописі. Поясню по-ділетантському:
    Коли Ви заходите до турфірми, ви шукаєте на стіні їхню ліцензію.

А коли американець приходить до психоаналітика, в того повинне бути свідоцтво про проходження сеансу (або курсу) психоаналізу самим тим психоаналітиком.

Тобто - чи старший колега "прочистив" мозок цьому лікарю - перед тим, як допустити його до самостійної практики.
    Вважається, що без такої "чистки" лікар може "навантажити" пацієнта якимись своїми "вадами", про які він може і не підозрювати.

9. sselev

sselev Well-Known Member

Штука досить цікава, було б добре нею оволодіти.

"Методика еріксоніанського гіпнозу заснована на використанні природно властивою людині здібності до мимовільного трансу, тому до нього схильний кожен, і навіть той, хто їм володіє. На відміну від звичайного, директивного гіпнозу, він дозволяє проводити навіювання в безсонному стані, причому часто інша людина і не здогадується, що в даний момент піддається дії. Головне, щоб були дотримані дві важливі складові: стан трансу і правильно сформульоване навіювання."

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

гіпноз == сомнамбулізм?..
    ніхто в дитинстві не "лунатикував"?.....
    що спричиняло походи у ві сні, про які не пам'ятаєш?....

людина ніби і не робот, але запрограмувати можна ого-го як!.....
    і на вбивство, і на самогубство, і на крадіжку.....

11. Boris_Kiev

Раз у житті класно “політав”. Був я тоді молодим фахівцем, відпустка – в листопаді (ні те, ні се). Вирішив грошей підзаробити. І серед замовлень - монтаж аудіо-обладнання в гіпнотарії лікарні (за містом). Приїхав на “ходові випробування”. Весь “контингент” на диванчиках, я на звичайному стільці. Ще й зуб болів, ніч не спав.
    Слухаю, що говорить гуру, зазвучала музика (сам компілював “фанеру” за сценарієм замовника) і раптом – відчуття, що тіло (точніше, торс, корпус) – зникло. Водночас відчуття, що я сам граю партію оргАну і низько пролітаю на літаку з квадратними ілюмінаторами над полями, де капуста трохи вже приморожена. І прокидаюся бадьорим, у піднесеному настрої під музику ансамбля скрипалів Співакова. Зуб більше не турбував. :)

Розповів замовникові про свої відчуття – він посміхнувся: “поля з літака” – це побачене з електрички, коли колія проходить по високому пагорбу.
    “Тіло зникло” – через незручну позу на стільці. А ще, каже, я зреагував на якусь багу на фонограмі – здається, напруга скакнула. Професійний рефлекс.
    Він запрошував ще відвідати, якщо сподобалося, але тут вже відпустка скінчилася.

12. Kaff

Kaff Well-Known Member

І мені цікаво! і теж "все". Або хоч трішки...

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а мене то не бере....

14. Степаныч

Щось гілка була пропала.:) "Все" про гіпноз (як і про будь що інше) можна взнати тільки вивчаючи цей метод, практикуючи його, набираючи досвід і т.д. Але феномен гіпнозу до кінця наука ще не вивчила. Якщо коротко - один із методів впливу на психіку людини. Медичний гіпноз - вплив з метою допомогти при хворобі. Естрадний - ну, то просто цирк. Боятися не потрібно. Якщо це проводить лікар. Нічого надприроднього. Але загадок и невивчених моментів багато. Можуть застосовувати шарлатани для досягнення своїх цілей. Бажано вміти протистояти.
    Не буває тих, кого "не бере". Бувають погані гіпнотизери. Хоча особисто мені (і не тільки) слово "гіпнотизер" не подобається. Це все рівно, що теслю назвати "табуретковиробником".

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Цікаво,а ото кодування мало місце бути?
    Я маю на увазі отих чиновників,що масово викидалися з вікон(стрілялися,вішалися і т.п) в 91-му?

16. Boris_Kiev

Я запитував про це фахівця. Він вважає, що їм допомогли добрі люди. Таких носорогів не загіпнотизуєш на самознищення.

• Подобається Подобається x 2
  17. Степаныч

Брехня. Переконаний.

18. Romko

Але було..Хіба

19. Степаныч

Не обов"язково, але не виключено. Могла бути безвихідь, втрата сенсу жити, банальний страх... На жаль, самовбивць багато. Питома вага перелічених Вами мізерна.

20. Romko

Можливо...
    А як пояснюють феномен(чи не феномен?) Кашпіровського?

а де твій аватар? :)