Гідроізоляція фундаменту

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Tony, 29 чер 2008.

1. Tony

Tony Well-Known Member

Шановні форумчани. В мене виникла проблема, а саме в гідроізоляції будинку тобто підвалу. Проблема заключається у постійній сирості і вологості підвалу, моких стінах і грибку. Казали шо потрібно фундамент окладати спеціальним пластиковим матеріалом і ставити дренажні труби. Але конкретно я нічого не знаю.
    Можливо хтось щось таке робив, що тут робити? і може порадите якихось хороших майстрів?!

2. dArt

dArt Well-Known Member

Відповідь: Гідроізоляція фундаменту

Снаружи обкопать весь дом на 1,5 метра, зачистить до кирпича, просмолить специальным составом, На дюбели с подземной части прикрепить специальную водоотталкивующую пластиковую пленку (Такая в пупырышках, на Пивденном можно купить., Все зарыть, сделать отмостку. Если нет грунтовых вод дренаж не нужен.
    По химии погу порекомендовать фирму "Алпи" (склад в конце Д. Апостола за МРЕО.)

• Подобається Подобається x 6
  3. Tony

Tony Well-Known Member

"Отмостку" - вибачте, це що?

И какая там химия нужна?

4. dArt

dArt Well-Known Member

Отмостка это бетонная стяжка толщиной 10-15 см , шириной где то 1 метр вокруг всего дома.
    По поводу химии , я уже не помню названия, подъедте на "Алпи", Вам порекомендуют. Только сразу попросите максимально бюджетный вариант, менеджеры начинают разводить на кассу. Помню на дом площадью 1 этажа 80м, мне понадобилась 1 20тилитровая банка за 70 евро, кажется.

• Подобається Подобається x 3
  5. Tony

Tony Well-Known Member

Дякую, візьму до уваги

6. VALMOS

VALMOS New Member

Для Львівських старих будинків це типова картина. Коли сиріють стіни, завжди треба починати з діагностики причин намокання. Це можуть зробити тільки фахівці з спеціальним обладнанням. Бувають , правда, випадки прості, наприклад, залили сусіди зверху або протікає дах чи труба. Я маю на увазі більш складні випадки: капілярна, гігроскопічна, конденсатна вологи. Тільки коли буде з’ясовано джерело надходження вологи можна говорити про вибір технології для ліквідації цього джерела. Деколи, особливо в підвальних приміщеннях, як у Вас, таких джерел буває декілька одночасно. Тоді необхідний комплексний підхід. Осушення стін це дуже не дешева і тривала справа. Робити щось без діагностики, значить дурно витрачати кошти і час. Діагностику можуть зробити будівельники з Політехніки, або наша фірма ВАЛМОС. Почитати про це можна наприклад тут http://valmos.ucoz.com/publ Задавайте питання, я по можливості відповім

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)