Геноцид як питання часу

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. gazeta

gazeta Well-Known Member

На 34-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у четвер, 1 листопада, одноголосно ухвалено Резолюцію про “Вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні”. Про це повідомили у прес-службі МЗС України. Повний текст

2. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Геноцид як питання часу

• Подобається Подобається x 2
  3. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

Ромку, шануйтеся!
    Не звертайте уваги на дописи на паркані від невідомого "афтара" ;)
    Додано через 47 секунд
    Додано через 2 хвилини
    тому - просто не реагуйте ;)
    дописувач тако само сміливий, як сусідський Бровко, що з-за паркана гавкає - а як до подвір'я зайдеш - то й не видно, і не чути...

• Подобається Подобається x 6
  4. Danilo

Danilo Well-Known Member

Так, так, хлопи, не чіпайте, то мій.:) Зарая його веслом пригодую.:D
    Ти що ж це так от тут пишеш, "начальнік"? Відомо тобі що вже багацько країн визнали голодомор - актом геноциду мого народу? І так от, з часом визнають усі, окрім звісно твоєї Маскви - правонаступниці, бо вона ж це все горе й наробила тут. А тепер ховається, як от ти зараз. Те що Юнеско не визнала, то теж вони там у Європі не хочуть псувати відносини з тим "газоскважинним хазяіном", але ще не вечір, ми довго чекали, ще почекаємо.

• Подобається Подобається x 4
  5. Зів'ялий мозок

Зів'ялий мозок Well-Known Member

Я писав про це у темі голодомор, але й тут напишу. Причина проста - Росія має право вето, то ж зрозуміло, що вона б ветувала, якби там йшла мова про геноцид. Необхідно усі великі країни позбавити цього права, тоді ООН стане значно дієвішою і не буде зважати на думку тільки великих країн.

6. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

і перестане існувати - також;)
    Отскільки ООН вже давно - "виразник думок великих країн" ;)
    "Хто платить гроші - той замовляє музику" і "скачи6 враже, як пан скаже" - не більше і не менше ;)
    І якщо ООН спробує тим же Штатам "вказати на місце" - почує "цить, капосне!" - і як в старому анекдоті - з обуренням з-під дивану відгавкнеться: "а що, вже й спитати не можна?"

7. Mike

Mike Well-Known Member

Причина навіть ще простіша (але вам це, розумію, важкувато буде усвідомлювати) - Голодомор не був геноцидом українців, тобто знищенням по етнічній ознаці. І це чітко дали зрозуміти ті ж західні дипломати ще до 1 жовтня.
    Особисто я вважаю, що своїми діями стосовно компанії "за геноцид" пан Ющенко дуже шкодить міжнародному імиджу України.

8. Зів'ялий мозок

Західні дипломати цього своїми діями ніяк не показували. Це настільки очевидно як і те, що західні дипломати під час помаранчевої революції своїми словами ні разу прямо не підтримували Ющенка, а дотримувалися виваженої нейтральної лінії. Бо на відміну, від Московії вони привчені поводити себе як європейці, а не як невиховані монголи.
    Так голодомор не був геноцидом українців, по тій простій причині, що він був геноцидом українців та казахів - відбувалася зачистка територіїї від інородців перед масовим переселенням росіян із Московії у тепліші краї. Якраз саме Казахстан та Україна (якщо не рахувати Білорусь, але про неї окрема мова) найбільше постраждали від скаженої русифікації, етно- та лінгвоциду.
    Потрібний час, щоби це усвідомили усі країни, а українці - дуже терплячий народ (мабуть, найтерплячіший у світі!) і обов'язково дочекаються цього визнання.

• Подобається Подобається x 4
  9. Romko

Divide et impera. Розділяй і володарюй.Звичайна політика держав-завойовників і колонізаторів.
    Тільки з більшим цинізмом і кровожерністю.

• Подобається Подобається x 1
  10. Mike

Mike Well-Known Member

11. Romko

Найточніше висловив мою думку:
    "Я не хочу тут доказывать некоторым моральным уродам, политикам и так называемым историкам на счет того, был ли голод в Украине геноцидом или нет. Мое личное мнение что это был геноцид украинского народа, прошу заметить народа а не нации. Даже в документах во всех говориться признать сам факт геноцида украинского народа, Ведь вопрос не стоит ребром что это был геноцид украинской нации, а в документе в котором предлагают признать геноцид..геноцид как всего народа который проживал в то время в Украине!
    Знаете мне от таких ублюдков просто тошнит которые чуть ли не говорят что голодомор 33года преувеличен и не является результатом действия советской власти..."
    Голодомор 1933 года

12. Зів'ялий мозок

13. Mike

Mike Well-Known Member

Ні, шановний, не з голови, з Вішнєвського Анатолія Григоровича :)
    Це були відсотки українців, що жили на території України від усіх у союзі, які свідчать про те, що після війни українці верталися в Україну. Доречі, до війни картина була протилежною - йшла дисперсія українців, зокрема у період 1896-1912 роках з переселених тільки у Сибір 4,5 млн. селян 1,9 млн. були українці, перед першою світовою пройшла хвиля еміграції, і т.д.

Далі. По перепису 1989 року з 145 млн. росіян 25 млн. було за межами РСФСР, а з 44 млн. українців 7 млн. було за межами України. Так хто кого колонізував? :)

Далі. За 8 років (1990-1997) в Росію повернулося 2,6 млн. росіян, тобто 10% усіх бувших за межами РСФСР (33% з них з Казахстану), а скільки повернулося на Україну українців? Й досі з 47-58 (макс. оцінка) млн. українців в світі 10-21 млн. знаходяться за межами України, і навіть розпад СРСР нічого не змінив.

Так про яку "зачистку території від інородців" ви кажете?

Так, у 1989 році росіян було 11 млн., а у 1926-му - 3 млн. Але ж подивіться куди вони "позалазили" - у цеха та на шахти. Звісно, у гарячих цехах можна сказати що теплі місця :) Єдине, що я сам знаю з теплих місць, так було з відставниками - на Україну, у Крим, але чисельність їх була не така значна.
    Стосовно ж Казахстану, звідти найбільша міграція росіян, але Назарбаєв не поспішає їх силоміць видаляти, принаймні поки національні кадри не зміцніють (а тим він займається активно), бо кому ж робити?

14. Romko

Майку,облишмо гасла і цитати.Я не розумію,що Ви хочете доказати....
    По Вашому,не було голодомору?Чи може,голодомор не був цілеспрямовано штучно організований для винищення українського народу?Чи комуністична верхівка союзу не брала в тім участі?
    Тепер інше.По Вашому не було окупації радянськими військами ЗУ в 1939-му році?Не було масового винищення місцевого населення,депортації,розстрілів?
    По Вашому УПА створювалась винятково для співробітництва з німцями?
    І всі роки займалися виключно знищенням власного народу?
    Та запитань дуже багато...

15. Mike

Mike Well-Known Member

Досить просту річ, Ромко, дуже просту - пошуки так званої "історичної справедливісті" та "вшанування героїв визвольних змагань" є суто бізнесова справа по вийманню грошей з наших гаманців, а допомагає "еліті" у цій важливій справі масовка з обох боків, причому безкоштовно :)
    Серьозно з цима речами можна буде розбиратися лише тоді, коли населення почне впливати на політикум. А доти будемо дивитися політичні "вистави".

16. Romko

Майку,якщо то "політичні вистави",чому ж тоді мене болить,коли і дальше,як за радянщини УПА називають злочинцями?І не мене одного,а всіх,по родинам кого пройшовся каток "асвабадітєлєй".
    Думаєте,це лозунги?Ні..далеко ні.
    Мене не обходить,що там робить нагорі та злодійська банда,на чолі з Ющенком/Януковичем,але мені дорога пам"ять про мою родину,і я не хочу,щоб хто будь плювався.

17. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Так що, Майку, "заб'ємо" на Голодомор ?
    Заб'ємо на героїв ?
    І будемо стовити пам'ятники німецьким імператрицям ненашої держави ?
    Щоби якийсь "дєдушка" із синіми лампасами на підштанниках не образився ?

Майку, СВІТ ЗМІНИВСЯ ! Вже 16 років, як ЗМІНИВСЯ.
    Прокиньтеся ! І не хапайтеся за позавчорашні примари.
    Ви ж себе в першу чергу руйнуєте.

Навіть при банальній зміні клімату, погоди, екологічної обстановки - виживають ті, в кого вище адаптивні здатності організму.
    Так мудро розпорядилася Природа. А ми - її частка.

18. Mike

Mike Well-Known Member

Це дійсно не лозунги. Давайте розберемось. Вам болить саме за УПА, чи за родину? Це дві великі різниці. Пояснюю чому - тут у нас у декого теж болить саме за Сталіна(Леніна) більше ніж за родину, подібна ситуація до вашої. Тож маємо дві частини населення, які воювали за різні сили, і тепер, через 60 років, ніхто не хоче бути "поганим". Так є ж вихід - всі воювали виконуючи наказ по суті, а винними треба визнати ідеології, що призвели до великих жертв, бо так воно й було, відбувалася боротьба за владу.
    Практично це означає визнати вояків і УПА, і ЧА (крім чинивших воєнні злочини, звісно), але ні в якому разі не можна визнавати тих ідеологій на державному рівні, бо це призведе до загострення протистояння (з`являться бо одразу ж "праві" й "неправі"). А що робить Ющенко? він дав героя Шухевичу, головнокомандуючому військ ОУН(б), що рівнозначно тому, що присвоїв би героя Сталіну, головнокомандуючому військ ВКП(б). Тобто, замість примирення він дав команду "фас" - одних вважати борцями за Україну, а інші - звиняйте.
    Чому мене все це зачіпає? а тому, що як би не боліло за минуле (а уявіть собі, мій батько виявляється був окупант :)), а перш за все потрібно дивитись на сьогодення та у майбутнє. А як же ми зможемо разом щось будувати, коли нас поділено? чи може бути така держава міцною?
    Ну ладно вже нагорі поділяють, це хоч зрозуміло для чого, простіше боротися з минулим ніж пояснити людям кули поділися гроші від "Криворіжсталі". А прості люди нащо ведуться на ці ігри?

Я думаю, нічого не вийде, поки їх не послати подалі. Якщо наші батьки злочинів не коїли, і вели себе по людськи, то який би ярлик хто не ліпив - були людьми.

Додано через 21 хвилину
    Заб`ємо на політику, Борисе. І на політичні компанії. Ви ж не чули що казав Ющенко у Харкові, а я чув. Це звичайна совкова політична компанія, евреї мають свій Холокост, а ми повинні їх переплюнути Голодомором. Це вам хоча б цинічним не видається? Мені так просто огидно. Я не хочу щоб Україну знали у світі тільки по Голодомору, а українці були голодоморцями. Це зрозуміло? На помаранчової революції йому світову політичну кар`єру зробити не вдалося, так він тепер на Голодоморі вирішив.
    А з "героями" конкретніше треба, а не взагалі.

Партія мудріша? :) а ми цеглинки... проходили вже.
    А щодо саморуйнування - а кому зараз легко? :)

Багато разів цитоване на старому Львівському:

не стоит прогибаться под изменчивый мир
    пусть лучше он прогнется под нас...

а де твій аватар? :)