Галопом по Чернівцях

Тема у розділі 'Подорожі Україною', створена користувачем Alexander Shutyuck, 21 лис 2014.

1. Alexander Shutyuck

Alexander Shutyuck Well-Known Member

Продовжую розбирати зроблені останнім часом фото і сьогодні невелика прогулянка Чернівцями. Це дуже колоритне та цікаве місто, побудоване з душею, однак у досить складному місці, що, окрім живописності, створює його мешканцям чимало незручностей. Місто стоїть на високих пагорбах поблизу ріки Прут, тут нерідко трапляються зсуви грунту та повені, боротися з наслідками яких місту складно, бо багатим його назвати важко. Через це і стан багатьох доріг та будинків бажає кращого, хоча і в нинішньому стані гуляти Чернівцями даже приємно. Шкода, що для оглядин міста в мене була лише пара годин - треба буде обов'язково сюди повернутися.

1. До міста добиралися автобусом.

2. Якість дороги жахлива, тому не повторюйте чужих помилок та краще їдьте потягом.

3. Чим ближче до Чернівців, тим більше на дорогах таких апаратів.

4. Найкрутіша будівля міста це, звісно, місцевий університет. Така краса і у Львові би не загубилася.

5.

6. Інтер'єри теж прекрасні.

7.

8. У дворі університету стоять ось такі ностальгічні смітники. Колись і у Львові вони були на кожному кроці.

9. Як я вже казав, Чернівці дуже рельєфне місто.

10. З одного з пагорбів відкривається вид на стару промзону.

11. Залізничне депо.

12.

13.

14. Чернівці дуже стараються привабити туристів. Одну з центральних вулиць зробили пішохідною та висадили на ній дерева.

15. Вулиця носить ім'я Соломії Крушельницької.

16.

17. Красиво.

18. Водій тролейбуса вийшов покурити на вулицю, а не димить у салоні.

19. Балкон.

20. Чоткий пацанчик.

21. Тролейбуси дуже різноманітні. Є ось такі раритетні Шкоди.

22. А є і такий гібридний Вольво, що крім тролейбусних рогів має ще й дизельний двигун. До речі, колись у місті працював трамвай, однак через складний рельєф від нього після кількох аварій відмовилися.

23. Дерева тут обрізають радикально.

24. Провернула увагу пафосна будівля з шпилями, а-ля Sagrada Familia у Барселоні над входом. Виявилося, що це ресторан, і називається він чомусь Сорбонна.

25. Всередині пафосу не менше, ніж ззовні.

26. Суворий охоронець, підійшовши, сказав, що фотографувати в них не можна. "А дивитися можна?" - "дивитися можна". Трохи дивна секретність, адже в них вже навіть програму Ревізор встигли зняти і все показати.

27. Під враженням йдемо далі. Звертаємо увагу, що всі світлофори мають відлік часу для пішоходів.

28. Антикварні електроопори.

29.

30. Чернівецькі водії паркуються загалом досить чемно.

31. Сліди старовини.

32. Якщо у Львові найпоширенішими іноземними номерами на вулицях є польські, то у Чернівцях найчастіше зустрічаються румунські.

33. Пониження на переході.

34.

35. Оплата за парковку.

36.

37.

38. Оперний театр.

39. М-м-м, яка апетитна вивіска! Відразу морозива захотілося.

40. Вулична торгівля.

41.

42.

43. Скоро морози, в продажі з'явився поролон для ущільнення вікон.

44. Як я вже казав, чернівецькі водії паркуються досить акуратно. Власники Порш Кайєнів - виключення.

45. Якщо я не помиляюся, це сакури.

46. Готель Брістоль колись був найкращим у місті, а потім став звичайним гуртожитком.

47. Фонтан на зиму закрили дошками та приробили сходинки, щоби його можна було використовувати, як сцену.

48. Повені у Чернівцях трапляються настільки часто, що маршрутки обладнують повітропроводами, які дозволяють двигуну не захлинутися при подоланні воляних перешкод.

49. Как говорил мой дед - "я твой дед" Як сказав головний архітектор міста Чернівці, вулиця Головна - одна з головних вулиць міста Чернівці.

50. Будинок-корабель.

51. Сміттєві контейнери стоять на вулицях у кишенях на тротуарі.

52. Лежачий поліцай з бруківки.

53. Турецька площа.

54. Дворівнева розв'язка на перетині вулиць Шкільної та Турецької.

55. Ось що буває, коли вода з ринви тече просто на тротуар.

56.

57. Вони дуже старалися не зайняти весь тротуар своєю прибудовою.

58.

59.

60. Зважаючи на рельєф, кожному чернівецькому роверисту треба видавати футболку гірського короля. Цей, до речі, їде верхи на ровері Пежо, що мав би оцінити [​IMG]zyalt.

61.

62.

63. Знову пішохідна вул. Кобилянської.

64. Ось таке прогулянка. Написати ще щось про Чернівці?

Оригінал публікації...

• Подобається Подобається x 4
  2. Huynaputina

Huynaputina Member

Пиши. дуже гарне місто. Одне з найкращіх в Україні. Інакше висловитись не можу, бо я на львівському форумі))) Був у ньому, мені здалося що воно має якийсь дуже добрий, душевний колорит. щось трохи нагадує Одесу, дещо є від Львову. Про нього ще кажуть що це український Париж. Погоджусь.

• Подобається Подобається x 1
  3. UNIA

UNIA Well-Known Member

" Сорбонна " , тому-що поруч університет :)

Останнє редагування: 22 гру 2014
  4. Lvivska Kvitka

Lvivska Kvitka Well-Known Member

Шикарний ресторан.)Цікаво,яка там кухня чи смачно??А доречі ревізор дав відзнаку чи ні?

5. Arietta

Arietta Member

Очень красивый город. Просто незабываемый. Университет запомнился больше всего.

6. UNIA

UNIA Well-Known Member

Снаружи он красивый, конечно. И история у него знатная. Но заплатив за вход и зайдя внутрь - особо нечего смотреть, к сожалению.

а де твій аватар? :)