Недавно помітив, що горить індикатор тормозу ПОСТІЙНО. Пройшовсся по системі - потік задній робочий циліндр, відповідно трохи витекло рідини. Циліндр купив, але задумався: як взнати, яку саме гальмівну рідину було залито в систему, щоб купити та долити, а не міняти всю?
Та там єднакова формула... Як його ДОТ ... (якщо у вас нове авто на гарантії - тоді може краще сервіс?) О надибав:
Тоді доливайте ту, яку рекомендує виробник. (навіть для таврії є список мастильних матеріалів, та рідин ) Як на мене - лийте ДОТ 4 (Я не бачив, щоб хтось лив іншу...)
Перепрошую, я спросоння написав про тосоли/антифризи. Модератори, приберіть будь ласка мій пост #4 Гальмівна... справді, ДОТ-4 найбільш вживана. Крім крутих тачок.
На язик. Не знаю, що у Вас за автомобіль, але небезпека згортання ТР мінімальна. Поясню. Вітчизнані ТР виготовлялись в основному на основі касторового масла і на основі гліколю. Найрозповсюдженішими марками їх були БСК і ГТЖ відповідно. Їх змішування приводить до "згортання" касторового масла. ТР БСК давним давно знята з виробництва і не використовується. ГТЖ як і т.з. DOT-и (DOT - це штатовська абревіатура, що означає Департамент Транспорту) виготовлені на основі гліколей, і тому можуть сміливо змішуватись між собою. Але якщо Ваше серце тьохкає, капніть пару крапель невідомої ТР в свіжопридбану. Ящо розчиниться - з Вас пиво. Якщо згорнеться - ще й з рибою
Та ну, класна річ. Най буде. Для незнаючих - їм все рівно, а після того тим більше... Тому най вчаться читати інструкцію...
нехороший ти чоловік, редиска ---------- Додано в 09:42 ---------- Попередній допис був написаний в 09:30 ---------- у мене ford sierra хетчбек
Дякую, але якщо ви вірите, що в олії буває інший колір - ваше право. Картоплю фрі ви завжди можете зробити П.С. Я вам порадив що треба лити, але якщо ви і жартів не любите, то нам не подорозі ---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ---------- Ви мене ще не знаєте! Ви мене ще пізнаєте!!! ( Полковник, Пригоди бравого вояка Швейка)
нема питань! Будете в Тернополі - ласкаво прошу! Спробуєте нашого місцевого "Микулинецького" ---------- Додано в 13:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:59 ----------
Подпоручик с ненавистью посмотрел на беззаботное лицо бравого солдата Швейка и зло спросил: -- Вы меня знаете? -- Знаю, господин лейтенант. Подпоручик Дуб вытаращил глаза и затопал ногами. -- А я вам говорю, что вы меня еще не знаете! Швейк невозмутимо-спокойно, как бы рапортуя, еще раз повторил: -- Я вас знаю, господин лейтенант. Вы, осмелюсь доложить, из нашего маршевого батальона. -- Вы меня не знаете,-- снова закричал подпоручик Дуб.-- Может быть, вы знали меня с хорошей стороны, но теперь узнаете меня и с плохой стороны. Я не такой добрый, как вам кажется. Я любого доведу до слез. Так знаете теперь, с кем имеете дело, или нет? -- Знаю, господин лейтенант. -- В последний раз вам повторяю, вы меня не знаете! Осел! Есть у вас братья? -- Так точно, господин лейтенант, есть один. Подпоручик Дуб, взглянув на спокойное, открытое лицо Швейка, пришел в бешенство и, совершенно потеряв самообладание, заорал: -- Значит, брат ваш такая же скотина, как и вы! Кем он был? -- Преподавателем гимназии, господин лейтенант. Был также на военной службе и сдал экзамен на офицера. Подпоручик Дуб посмотрел на Швейка так, будто хотел пронзить его взглядом. Швейк с достоинством выдержал озлобленный взгляд дурака подпоручика, и вскоре разговор окончился словом: "Abtreten!"
Перепрошую, якщо задів за живе. Але якщо машина не нова, бо в більшості все одним молотком роблене (там з сучасними технологіями майже нічого спільного немає ) Тому у виборі зам- ремкомплектів сильно собі голову не сушіть. А найкраще - таки використовувати те, що в таблицях обслуговування вказано. Якщо чесно - не думав, що ви на форум повернетеся... Тому певно і жартував - іншим на науку... До речі - кажуть за японців наступне: - Перед тим, як включити щось в розетку японець читає інструкцію. У нас навпаки А точно, то був підпоручник, а не полковник. Перепрошую - вони мені всі на одні пагони П.С. Тут не я полковник, тю ти, підпоручник