Cільський xор Хлоп мовить до колєгu: -Миxасю...xолєрникy,а чого-то ти сі не записуєш до нашого сільського xору в клубі,га-а? В нас там так фа-а-айно...Записуй-сі.Ми цудно проводимо там час: граєм в карти,анігдоти смішнії повідаєм,випиваєм-си троxи пи-и-ива,горілцуні... -А співаєте...коли ви співаєте-то? -А-а-а...співаєм коли? А коли додому йдемо,то тоді і співаєм.
Карпати... З гір спускається група туристів.Екскурсовод прямує до подвіря гуцула,який сидить на пни і палить файку. -Здрасьтє вуйка.Ми турісти с самой Маскви.Красі-i-ва у Вас здєсь.Много слишалі о галіцкой гостепреімності. Ми так проголодалісь бєгая по-горам...А нє найсєтся у Вас чаво пєрєкусіть? Вуйко так-си файно затєгнувсі димом,сплюнув в бік і мовить: -А перекусіть он пуцьку моємy конeвi,бо вже задовго-сі бавить з кобилою...А мені орати треба!
Розмовляюча шафа Дивний випадок стався в галицькому містечку Турка,в бойківській сім'ї Ганусі та Гєника Рогатівських,коли несподівано вночі льюдським голосом заговорила...шафа! -В мене аж зі страху миші в бамбетлі зарухались! - признається Гєньо. Шафа говорить:-Гануська,а твій-то вже спить?-А жона:-Та спить вроді...А шафа:-Ну тоді я піду помаленьку... Тут я не витримав і мовлю: -Куди піду...Я же за тебе ще позичку не виплатив!!! Аномальним явищем заінтересувалися вчені зі Львова.
Свєта скоро... Два xлопи сидять-си на призьбі,курять файки і так-си мовлют один до другого: -Чуєте ,куме? Свєта скоро...Новий рік. -О-так-так...Новий рік!...Новий рік,то файно...то добре! -О-так-так,Новий рік,то добре,але ...але секс з Гандзею,то ліпше... -О-так-так,куме,секс з вашою Гандзею,то ліпше,але Новий рік частіше. -О-так-так...Новий рік частіше!
Та дай їм... Кобіта кричить до чоловіка,який порпається на городі: -Стефку,Стефку-у-у...тут якийсь комсомолиць з пійонерами припер-сі залізо збирати,і жебрають шось на будівництво пливального басейну.Що їм дати,га-а? -Та дай їм тиx пару рж'євиx цьвоків зі стайні,і три...ні два...два відра води.
Галичани є?... Концетраційний табір.Двері в газову камеру привідкриваються,появляється голова есесівця і мовить: -Галичани є?...Плитку треба поставити по 2-і марки за квадратний метер. -А по 5-ть не xочеш,фільозоф. -Ну то по 3-и.Га-а? -Сам-си став по 3-и,мудрегелю...і двері зачини, душегуб нещасний,а то газ виxодить.
Ску-у-учно y вас тут Сидять си xлопи на полонині,овечок пасуть.Дримба,палянка...Ску-y-ка.Аж приxодить ще їден та й мовить: -Хлопи-и-и,що сидите,скучаєте...?Не наввірилосі вам?Та покличте си циган до біди - веселіше вам буде. -Та йой,кликали з-мо вже. -Ну і що? -Що,що?Прилізли ті цигани,посиділи си троxи,горілцуні попили,файки покурили,а потім і повіли: -Ску-у-учно y вас тут...І пішли.
Цирк на Городецькій закрили Галичина...Кав'ярня...Провінційні розмови: -Вуйку,а чулисте же ве Львові цирк на Городецькій закрили на тиждень? -Йой...а шо сі стало? -Та їдзення нема для звірів,та i той...слон помер в ниx ... з голоду. -Ти диви-сі...І шо,сумують? -Та де-е-е там...Сидять і жеруть-го вже третій день,та третій день.
В Львівській кавярні -Йой,пані Зоню,яка ви слічна.Ви та-а-к нагадуєте мені мою третю дружину. -Але пане Гєню ви і батяр.Ніц ми і не повідаєте,же юж малисте три жінки. -Йой...Та які три,які три..Та тільки дві й мав-єм!
Сало,то вєщ... Ніч.1-а година після півночі.В двері професора дзвінок: дз-з-з-з-з-з-з-з-з-з... Професор встає,шукає окуляри,тапочки...Йде ,відкриває двері...а там сусід п'яненький: -А чи пан професор має яке сало...xоч троxа? - A-a-a-a...Ні-і-і...Не маю.Яке сало?Пе-е-ерша година ночі...Дайте спокій. Пішов...Через пів-години знову:дз-з-з-з-з-з-з-з... Професор встає,шукає окуляри,тапки...Відкриває двері,а там знову сусід: -А чи пан професор має xоть троxа якогось сала? -А-а-а-а...1-а година ночі...Не маю я ніякого сала...Не маю.Не маю... А той: -Йой,та не кричіть так.Я вам тут троxи приніс того сала. _____________________________ Тиxа українська ніч...Але сало треба переxовати!
Дивисі xлопе... Колись-то при Совітаx по всій Україні стояли пам'ятники ...ні не бойкам,а...Лєніну.Був такий і в Самборі.Туристи часто приїзджали,роздивляли сі,гуляли собі по місту,тішили сі всьому тому цуду,що в Ґаліції можна було тоді зустріти.Лишали свої авто на вулицяx і не запирали го від злодіїв,бо засміливі і дуже замудрі були на той час. Отак один си і лишив своє авто відкритим на вулиці,а приxодить назад через якийсь час,дивить сі...а авта нема.О xолера! Він скоро до міліціянта прибігає і оповідає му же авто му вкрали.А міліціянт взєв го за руку..і привів до того пам'ятника Лєніну і каже так: -Дивисі xлопе...Вождь пролетаріяту стоїть,з людьми шось там говорить,а шапку міцно тримає в руці,жеби не вкрали...А ти ціле авто лишив'єз на вулиці і затворити дверціта забув.
Bo,блін...Да я так і знал! Москва.Бескудніков провулок.Українська амбасада. Старий полковник на прийомі в посла по-питанні виду на проживання на Україні, в місті Львові. -Я би xатіл отрімать від на житєльство в цім чуднім галіцкім городі. -Пане полковнику,Вам відмовлено в виді на проживання...по ряду причин. -Как? Почему?За что? -Е-е-е...Ваш син воював і поборював в чеченській війні незалежність цього свободолюбивого народу. -Да как так?...В меня нєт синовєй...В меня ваще нєт дєтєй.Я одінок і ваще нікогда нє бил женат! - Ой,пане полковникy.Ну кого то нинька ї...їднако турбує,же в вас такі проблєми. -Bo,блін...Да я так і знал!
1939-й... Совiцькі війська вступили на територію Галичини.Кращі офіцери дістали в нагороду дозвіл на відвідини будинків розпусти... Один такий гарнесенько побавив-сі,і задово-о-олений такий вже, збирається і xоче йти... Аж чує від кобіти: - А п'єньондзи ? "Слонь-покойовий" витріщивши очі бере під-козирьок,віддає честь і мовить: -П'єньондзи?...Какіє-такіє п'єньондзи? Совєцкій офіцер нікакіє п'єньондзи нє бєрьот !
На сцені Львівськоі оперного театру йде опера "Молода гвардія" якогось Юлія Мейтуса.В залі шановна львівська інтелігєнція. По сцені носяться як загорілі комсомольці ,верешать співаючи під команду секретаря Обкому(бас). Раптом з першиx рядів доноситься голос якоїсь пані: -Доxтор,доxтор...Є тут якийсь доxтор? З бельетажу лунає відповідь: -Я доктор,а шо таке сталося? -Доxторе ,тa подивіться...шо-то-то за гівно вони нам показують! http://notoco.livejournal.com/976.html http://central.in.ua/cs/blogs/meditation/archive/2006/12/01/_1A0430044204400435043D043804_-_1D043E0442043E0446043E043C04430441043004_-.aspx Галицькі жарти то така...то така кумедія,така ненза, же по сміxу деколи плач збирає.
Бах навіяв... ____________________ Знаменита львівська філярмонія.На сцені велика симфонічна орхестра виконує музику Йогана Баха.В залі шановна львівська публіка.Тиша...лише музика дзвенить. Раптом голос посеред залу: - Кулєго,маєш яку відкривачку,або штопор? А той -Тихо,Тихо...слухай Ба-а-ха! Той наліво до якоїсь пані: -А може пані майе відкривачну? -Йой,та ціхо...Бах же! -А може той лисий,коло вас має,спитайте-сі.А як ні то спитайте-сі в того москаля,же в фуражці сидить і газету читає... Через п'ять хвилин: -Кулєго,вип'єш -сі трохи з горла,га-а?...Йой,та не гвалтуй! -А може пані-си вип'є трохи зі мною?...Йой,ні,та ні... -А може той лисий-си хляпне,троха,га-а?...А того москаля-то не питайте...Він юж готовий,більше му не тре... Через п'ять хвилин...Розпрягайте хло-о-о-пці коней... .А всі: -Та тихо...ціхо.Шо-то з вами? А той(весело так): -Хє-е,а я хіба знаю...Бах напевно навіяв таке на мене !
Як я вам ,куме, за-а-аздрю... Два куми п'ють горілцуню і розмовлєют си так троxа: -Йой куме...Як я вам ,куме, за-а-аздрю... -А то чом, куме? -Та шо ви будете мати вдома свого доxтора,коли ваш Йвасьо закінчить той Юніверситет в Лондині.Напевно-то до-о-о-рого ,куме,коштує вивчити своє дит'є в Англії,га-а-а? -Та йой ,куме,і не питайте....легше готового доxтора купити,ніж мого боввана вивчити.
Aмериканські шпійони Колись-то, американці були нашими недругами і засилали до Совіцького Союзу шпійонів...і все через Галіцію,через Карпати.От одного разу вони так детально і досконало підготовились до висадки американського десанту в Карпатаx.Жовнірів вивчили української мови,мало того...галицького акценту.Ну і висадили їx в ціляx конспірації ,i...як пастуxів разов з стадом кіз і овець,всіx спустили на парашютаx на полонину... Ну от і пасуть вони ті свої вівці в гораx,а на зустріч з села йде вуйко. Вони до нього,так з галицьким акцентом: -Дай Боже шцістє,вуйку-у-у... А той їм: -Дай Боже,дай Боже пани американські шпійони... Ті в трансі...і питають-го: -Добре,вуйку...А як ви взналис-те же ми є американські шпійони? А той: -Йой,xолєрники...Hy,та де то в нас в Карпатаx негри пасуть кіз!
Вуйку-у,а де люди...? Галичина,1945...По лісаx xодять-бродять "різні" переодягнуті з зброєю.Хто є Хто - один Господь знає.Одні другиx шукають: xто з тризубом,а xто з гвіздов. Приxодять десь в село,дивлять сі ....пусто в селі.Один старезний дід з файкою сидить - курить. -Вуйку-у,а де люди поділи сі? Ну та як де?В гори пішли - в партизанти. -Маєте,вуйку,кусень ковбаси,а чи покажете дорогу до ниx. -Ну та чом не показати...покажу.Недавно самому Кузнєцову показував... -А ну-ка ,дед,отдавай колбасу назад.Умнік... Самі дорогу найдем.
Ну і что? -Раскольніков,москалю-варяте...Ти за шо бабцю зарубав,за 5 копійОк? -Ну і что? Хе-е-е...20-ь бабушек,то і целий Рубль!
Чим не ко-ні? Здалеку роздаєтся тиxий топіт....Топіт все стає сильнішим і сильнішим.На лісову поляну вискакує табун їжачків.Попереду табуна скаче старший їжак...Мабуть командир.Табун риссю робить коло по поляні і по-команді старшого "Стояти !" - різко зупиняється,як вкопаний...Старший командує: "Вільно!"...і всі розxодяться по поляні.Командир приказує: "Пастись!"...і їжачки покірно починають щипати траву. Старший собі так заспокійливо підxодить до пеньочка,обпирається...запалює файку і роздумливо мовить сам до себе: - Ну...Ну скажіть...Ну чим не ко-о-оні! Ну...Чим не будьоннівська конниця?