Цікавить думка форумчан на рахунок фрешів. Чи п’єте їх ? Як часто? Де? Робите вдома чи купуєте в супермаркетах? І чому… Особисто я дуже люблю фреші. Стараюсь робити їх самостійно. Бо в супермаркетах обурює ціна . Хоча такі соки як з ананасів, гранату , яблук приходиться все ж таки купувати оскільки вдома маю тільки соковижималку для цитрусових.
Люблю, і думаю що вони корисні. Але вдома робимо самі, бо в супермаркетах непомірно дорого. На рахунок ананасів, цитрусових чи інших екзотичних фруктів та соків з них читав, що нам вони особливої користі не приносять. Хіба так, щоб отримати смакову насолоду. Медики вважають, що наш організм за тисячоліття звик переробляти і засвоювати ті овочі і фрукти, які виросли у нас, у нашому кліматі. Не можу стверджувати, що це правда, але щось у тому можливо є.
- люблю, считаю полезными как и всё - в меру, но делаю нечасто (лень соковыжималку мыть) А в магазине покупаю осветлённые (если применимо) соки, там может пользы и меньше, зато технологии прозрачны - в прямом и переносном смысле, нежданок не возникнет.
Дехто з вчених вважає,що соки не є корисні,а швидше навпаки,бо вони дуже швидко засвоюються,що не є природнім спосомом засвоєння,як скажімо коли ви зїсте те ж яблуко чи апельсин,а кількіст фруктів з яких ми робимо фреші не пропорційна до кількості фруктів,які ми можемо зїсти за той самий проміжок часу..........Проте - це лише припущення ,як на мене.А факт залишається фактом,соки,ще ніколи нікому не зашкодили,хіба,що є індивідуальна непереносимість фруктози і.т.д. І звичайно треба знати міру.якщо можна випити 2 л.морквяного соку в день,то не можна пити 2 літра апельсинового соку,а лише шклянку,і не натще........
У фруктах крім соку є ще клітковина, яка дуже корисна і потрібна для травної системи. Ой, боюся що не можна, принаймі не варто. Можна пожовкнути Я цілком серйозно. Колись в дитинстві бабуся моїй сестрі вичавлювала щодня по півсклянки а то і склянці морквяного соку, то через пару тижнів в неї пожовкло лице і пальці. Педіатр аж злякалася, подумала що жовтуха. А коли дізналася про справжню причину то трохи насварилася - казала, що потрібно у всьому мати міру. Якщо давати такі соки, то принаймі чергувати - день морквяний, день яблучний.
Безперечно, соки фреш дуже корисні.От тільки мені ліньки мити соковижималку, тому купую в пакетах. Моя тітка дуже любить лікуватися різними травками, все що не прочитає , чи хто скаже . все на собі перепробує.Так одного разу дуже вже захопилася соками фреш.Витискала з усього з чого можна було витиснути хоч краплю.Результат:страшна діарея і зірваний шлунок.
Наскільки мені відомо ,коли жовтіє шкіра від морквяного соку то нічого страшного,за деякий час то проходить само по собі ,таке пожовтіння є хорошим признаком видалення всіх токсинів і шлаків і повноцінного засвоєння вітамінів,особливо віт.К і Групи B.......оскільки морквяний сік збагачений усіма вітамінами,він є найбільш корисний,навіть з лікувальною метою його можна вживати до 3-х літрів,але по системі.....А для профілактики,авітамінозів і.т.д. по шклянці на добу.Якщо у вас все нормально із здоров"ям ,то ви не пожовтієте,,,,,,,,,,,,це точно,але якщо проблеми із печінкою то певно вас така жовтяниця не омине,але то мине.Якщо пити сік доовго можна вилікувати деякі хвороби. А так сік корисний,і зовсім не шкідливий.
Не п'ю їх ніколи... поки читав - захотілося сочку... а як дочитав коментарі - то ну його нафіг! Якісь вони.. небезпечні!
Якщо є страх щодо небезпечності сочків - потрібно перед вживанням сочку випити принаймі грам 100 коньячку і страх пройде
А Ви впевнені, що Ваші предки впродовж тих тисячоліть жили саме там, де Ви зараз і відповідно в спадок передали Вам звичку до тих овочів, які звичні у Вашій місцевості? Зрештою, більшість "традиційних українських овочів" завезені в Україну всього лиш яких пару сотень років тому.
Ну на рахунок тисячоліть - не впевнений, але століть - це точно. Принаймі мої предки за останні 100-150 років не жили там де ростуть екзотичні овочі і фрукти. Бо я не негр і не азіат Прийдеться в цьому повірити мені на слово, бо з форумлян мене ніхто не бачив і підтвердити, що я не негр не зможе
Не переймайтесь пийте соки і будьте здорові!!!!!!!!!!!!! Бо скільки людей стільки думокАле то не причина позбавляти себе такої користі.
Найкраще робити фреші самому ( в ідеалі - з фруктів і овощів, вирощених власноруч, або точно знаючи де вирощених і як) Думаю, що фреші, безумовно, корисні, але сам рідко роблю.
А хіба наприклад цитруси ростуть там де негри і азіати? Звичайний плід півдня Європи, а для України тим не менш - екзотика. Каротинова жовтяниця не пов'язана із печінкою і виникає внаслідок надлишку каротину, який, не будучи засвоєним організмом, відкладається в шкірі. Цей стан не є небезпечним, але і ніякої користі настільки надмірне споживання каротину не приносить.
Супер! А якшо випити 200 то дурні ідеї пити якісь там сочки відпадуть самі собою ---------- Додано в 18:37 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ---------- А суржик і лексико-силістичні помилки - це теж авторський стиль?
А є конкретні претензії? Взагалі то я ніколи й не претендував на звання "Знавець української мови". Може, у Вас вчена ступінь в цій галузі, то просвітіть мене, темноту...
фреші корисні, але з екологічних продуктів, з яблук з саду, моркви з городу, а не ті штучні яблука і т.д. з супермаркету , такий фреш не буде корисним.....