... зокрема молодого українського. А може не характеру - особистості. Підштовхнув мене до створення цієї теми цей вираз: У темі, звідки я її взяла, Ліля добре підмітила - дивно, що хтось таким може бути у 18. Хоча, це може бути дуже суб"єктивним - просто я (чи Ліля) такими у 18 не були. Але більше мене зацікавило інше - чому українець мав би бути непривітним і недовірливим? А у 18 особливо?
А мені так не здається. Особливо стосовно молоді, коли моєму було 18, велика кількість його друзів майже жили у нас вдома, і постійні, і нови, молодь як молодь, цікаво з ними (хоча іноді доставали, особливо вночі)
Яким бути - це справа кожного. Тим паче, що надто довірливим бути небезпечно. Мої батьки (особливо мама) такого б не дозволили. Мама дуже не любить бруду в домі і шуму, взагалі людина, яка весь час щось запідозрює. Ви інший батько, тому у вас так. Хоча для мене таке читати дивно - не звикла.
Рибко, не відбирає ніхто нічого у нікого. Просто з таким типом мислення все найкраще пройде повз людину. Вона, правда, і не здогадуватиметься. А це вже інша крайність. А чому такі асоціації- шум і бруд?
Так вони ж прибирали за собою (з холодильника, та бару теж), а шуму, ну що поробиш, зато весело. Шкода зараз тихо, хоча минулого тижня заходили двоє, футбол разом дивилися, привіти передавали малОму (нащо як по скайпу перемовляються частіше ніж я )
Ответ на данный вопрос не может быть коротким. Вся история существования украинцев связана с недоверием к московитам, которые на протяжении многих веков нашей эры и нескольких лет прошлой эры постоянно гнобили украинцев и особенно украинок. Верить московитом нельзя было никогда. Отсюда и пошло недоверие украинцев, которое стало передаваться на генном уровне. Почему украинец стал неприветливым? И на этот вопрос есть ответ. Вся история существования украинцев связана с наглыми гостями из московии, которые на протяжении многих веков нашей эры и нескольких лет прошлой эры постоянно заваливались в гости к украинцам даже не спрашивая на это позволения. Московиты достали украинцев своими пьяными посиделками в украинских мазанках. Отсюда и пошла неприветстливость украинцев, которая стала передаваться на генном уровне. Более подробно о развитии этих пороков Вам расскажут свидомые фахивцы буквально через несколько минут. Доклад закончил. ---------- Додано в 20:10 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ---------- Даааа, зятьку не позавидуешь!
в мене образ справжньої молодої українки асоціюється з Маюнкою а вона привітна точно, а щодо довірливості - не знаю))
А по моєму історія тут ні до чого. Вагомий вплив справді мають батьки і оточення як то вулиця, школа, ВУЗ, співробітники. Ну і звісно ж вроджені якості. В нас в хаті гучні компанії теж рідкість. Якось не було заведено. Але якшо вже приходять то ніхто проти нічого не має. Аби не вночі (бо нас всетаки четверо в двох кімнатах, а колись і восьмеро було). Шум можна тимчасово потерпіти, бруд вимити. Та і взагалі якось так прийнято в нас шо та компанія шо гуляє сама ж за собою і посуду миє. Відносно довіри - то питання складне. Якшо дитині вбивати в голову шо довкола всі погані і не треба з ними дружити - то ясєн пєнь шо то виросте недовірлива і відлюдькувата людина (ну хіба буде дуже самостійна і з часом поміняє свою думку сама). Також людина може сама попектися на якомусь обмані і то може біти для неї дуже болісно і трагічно - теж фактор який може моментально викликати хронічну недовіру. А ше я помітив шо люди часто судять по собі. Себто людина не вірить іншим тоді, коли і сама здатна на западло, ну але то звісно не завжди так. Я себе вважаю довірливим. от недавно взявся за роботу без авансу. Не робіть так ніколи . Звісно не можна довіряти кожному незнайомцю. Але формувати своє ставлення до людини треба адекватно. І починати треба не з того шо людина певно погана і підступна, а з того шо людина невідомо яка і треба до неї придивитися. І ше - в серйозних справах не розраховуйте ні на кого крім себе. То питання не довіри чи недовіри, то реалії життя.
Полковнику, ви як завжди на висоті ну щодо таких коментарів, то з опери "недоліки українця" - у всьому винен сусід... а от звязку між вечірками вдома і формуванням молодого українського зарактеру звязку не бачу я теж ніколи не влаштовувала... і якщо було якесь святкування, то батьків з друзями... але то на їхній розсуд... тому ж і дім батьківський... а щоб мої терпіли шум і незручності від мого дригання з друзями, то аж незручно якось.. і навіть неповага для мене... хоч є батьки, які тому тішаться, навіть люблять провести час з молоддю.. все від характеру... але щоб це якось впливало на привітність чи довірливість... неповязане)
Тут суть не в гулянках дома. Справа в тому як формують відношення дитини до ровесників (думаю то важливо від малечку і десь так років до 17-18) Якшо малій дитині кажуть "не бався з ними бо вони погані" чи бо "ти повимазуєшся" чи шось в тому роді, то дитина росте не комунікабельною. То ж саме в старшому віці. Адже часто до нас всіх приходять друзі. Не на вечірку, а просто так - деколи музику послухати в межах норми по гучності чи в карти пограти, чи разом якусь справу зробити, та хоть потриндіти за кавою чи чимсь троха моцнішим. А ж декому кажуть "а чо то він до тебе ходить? В нього що свого дому нема". Теж не надихає до комунікабельності. Потім в підлітковому віці людина відчуває дискомфорт від тої некомунікабельності. В всіх є друзі, а в нього нема. А як то пояснити самому собі - тяжко. от і шукає підсвідомо людина виправдання (такий механізм самозахисту. Шоб комплекс неповноцінності не зашкалив). А недовіра - чудове виправдання банальному невмінню знайомитися і спілкуватися з новими людьми. Нам повезло в тому плані шо в нас десятиквартирний будинок. На подвір"ї стоїть столик. Ми в дитинтві збиралися там літніми вечорами і сиділи компанією до пізна. В день бавилися бадмінтон, а коли темніло могли грати в карти чи доміно. розказували всякі пріколи, клювали сємочки. Або на атас ходили за ябками чи сливками і потім то дружно поїдали. Одним словом ми мали змогу проводити час разом не в когось дома, а на вільній території
всерівно не розумію при чому хата до комунікабельності? хоч може в хлопців трохи інакше... комунікабельність від характеру залежить.. в мене є знайомі, в яких величезна хата відкрита для гучних великих компаній, батьки згодні.... але діти такі, що друзів у них мало і тяжко йдуть на контакт... ну от власне...
Кладуться обмеження для комунікації. Моя мама навпаки - хотіла, аби я привела друзів додому. Тому, що хотіла бачити і чути, з ким я спілкуюсь. Правда, вперше була в тихому шоці, коли в квартиру завалив натовп патлатих, але потім звикла. Те, що вона бачила, як ці люди себе поводять і чула теми наших розмов, її заспокоїло. Читайте мій підпис. Давно ним керуюсь, і не підводило. Але то півтеми. Чому ж той молодий українець мав би бути недовірлим?
Кожного разу, коли розмова заходить про щось погане, ви, Полковник, ревниво відслідковуєте, а чи не забули тут про Москву, чи не сталося чого поганого, бува, без Москви??? І цим ви нічим не відрізняєтесь від українських націоналістів. Думаю, ваше командування мало б звернути на це увагу. Варто заспокоїти вас: нічого поганого без Москви не сталося і не ставалося. ---------- Додано в 07:14 ---------- Попередній допис був написаний в 07:08 ---------- Найгіршими рисами характеру я вважаю байдужість та інертність. Дві ці риси можна описати виразом "мені плювать - як буде, так і буде". І навпаки - мені імпонують характери, які всім цікавляться, багато працюють і постійно щось змінюють на краще.
Бітіє,все ж опредєляєт сознаніє. Настільки оригінальна фраза,що самому оскомину набила. Але істинна. Во,взяти мене. Так,просто для прикладу. Колись,во времня оно,в розовім дєцтві,отроцтві і в золотому в'юношестві,в мене,в хаті не було де протовпитися від друзів. З уроків - до мене,завдання - на скору руку,хто де,хто на коліні,хто на підлозі...перекусили,чим Бог послав (мама,нераз з розрахунку на тоту манажерію,наварювала більше)...і до поважних справ... Потім армія...після армії схоже..."Спадщина"...поїздки по областях...відновлення могил...охорона мітингів...концерти...репетиції...просто посиденьки з гітарами... Карпати...і знов,і знов Карпати... Практично,весь час зайнятий.... Потім...трохи інша компанія...потім... Ех... Де то все зараз... Ліс...безсонні ночі...спазми....напруга...думки...і,майже повна самотність... Бітіє опредєляєт сознаніє... Я став ЧУЖИМ в тому світі...і він мене відторгнув...і,ще більше...я його... ЛІС...він вже в душі... І,не знаю,чи зможу вже вийти звідси... Соррі,то я о свойом,наболєвшем...
Это, типаа, если бы я не отследил, то НИКТО бы не вспомнил? Оно и обратило внимание. Я ведь от себя ничего никогда не пишу - это общеизвестно. Необходимо было опередить украинофобов в превращении очередной темы в антимоскальскую. На оперативном совещании было принято решение нанести упреждающий удар, который сбил бы свидомитов с толку и не дал возможности заполнить ветку стенаниями о многовековой кабале украинцев со стороны московии. Выполнить задачу поручили мне. А уж как получилось, судить, конечно же, Вам. Прочитал: Конечно "не подводило", раз "много лет".
Тіпа да. ) Полковнику, краще не підписуйтесь під опусами, котрих Ви не читали. Он спитайтесь Михайловича, йому довелось. Ви не русофобів мали на увазі? Полковнику, я Вам так скажу - Ваш стьоб інколи прочитати здорово. Тільки коли він однаковий у кожній темі - набридає.
Не мав би. То нісенітниця. Відносно старого українця стверджувати не стану, але молодий точно не мав би таким бути. Молодість сильніша за всякі бздури
А як бути з випадком, коли про це говорить молода українка? Чому власна непривітність прив"язується до національності? Здається, на цьому форумі багато молодих українців, різних, але непривітних - направду мало.