Усіх вітаю! Хтось може дати пояснення такому явищу: Ось на мій домашній мейл (укр.нет) приходить повідомлення, що ХТОСЬ (віртуально знайомий чи зовсім незнайомий) запрошує мене зареєструватися на Фейсбуку або чомусь подібному. При цьому до листа додається дуже цікава сторінка: "Запрошувач" - одеський меломан, зрідка листувалися. №1 і №2 - неактивні участники ЛФ (1-2 пости), колись попросили вислати мейлом скани книжок і більше на ЛФ не заходили. №3 - наша шановна Ука. Два роки тому обмінялися мейлами. №4 - взагалі невідома людина. №5 - росіянин, один з авторів ЖЖ. Колись третя особа на моє прохання нас зв"язала, причому я попередив усіх, що в ЖЖ і фейсбуки "не граюся". №6 - підрядник нашої фірми. Коли ліг корпоративний сервер, я попросив його надіслати доки на мій домашній мейл. Ми не дуже приятелюємо і до того двічі на тиждень бачимося в реалі. Нафіга йому спілкування зі мною на Фейсбуку. Аналогічне запрошення від зовсім невідомої людини пришло через інший подібний ресурс. Там окрім 3-х незнайомців був портрет моєї далекої родички з Росії, з якою ми перекидаємося короткими вітаннями двічі на рік. Отож питання: яким чином сервер Фейсбуку (та іншого ресурсу) згенерував цей портретний ряд? Невже під час конекту тих людей до Фейсбуку, сервер сканує їхні бази адрес, знаходячи там і мою адресу? Чи тут діє інший механізм?
Там при реєстрації, Фейсбук просить доступ до почтової скриньки, того, що реєструється, та "клянеться та божиться, що не використає цю інформацію проти вас" Потім лізе в вашу скриньку, і "шерстить" по всім адресам, що є у скринці, і якщо є ті, що на фейсбуці теж зареєстровані, висилає вам їх як людей, що ви можете знати..
Тобто - і пароль просить? І при бажанні тексти збережених листів Big Brother може прочитати? А у збережених листах - адреси третіх-четвертих осіб? Виходить, треба функціонально розділити свої поштові скриньки - для адресатів-"фейсбучників" і для конфіденційного листування? Але як із першого листа дізнатися, чи грішить адресат відкриттям доступу до своєї скриньки на фейсбуках?
Так, просить пароль, але не знаю, чи лазить по листам чи ні, а от по папках Відправленні, Отримані у скринці точно лазить..
Мені фейсбук колись запропонував, як потенційно знайому людину мого колишнього чоловіка. Адресу скриньки знає ту, де колишнього і близько нема. Зате є "Теория шести рукопожатий" - вона в мене на фейсбуку у вибраному. Пропонує вам друзів друзів у якості можливих друзів. І через третє коліно.
Ну якщо лазить - то хто ж лікар такому "фейсбучнику"? Точно доведеться змінити мейл і потрусити постійних кореспондентів на предмет тусування на подібних ресурсах. Дякую за роз"яснення!
І таке теж. ---------- Додано в 15:13 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ---------- Та, то таке, соціальні мережі та конфедіційність речі несумісні
а мені здається шо на фейсбуці є така штука як запросити всіх друзів з мейлу - тобто які мейли ще не є зараєстрованими на фейсбуці - то воно їм надсилає що ви хочете їх запросити, усім без винятку...
Знаю, що моя співробітниця, уродженка Росії, вдома сидить на "Однокласниках". Спитав, чи може вона спробувати відшукати для мене одну пані - уродженку її області? Відповіла - "Не хотілося би. Бо друзі та однокласники тієї пані почнуть набиватися у друзі та спамити". Нафіга воно взагалі потрібно? Hunter, я ніколи не реєструвався на фейсбуці, а про "миртесен" взагалі не чув ще тиждень тому (а спам звідти отримав). Невже юзери такі дурні, що зроблять розсилку-запрошення усім поштовим адресатам (юристу, гінекологу, службі підтримики домашнього провайдера) ?
Однокласники, то взагалі річ унікальна. Там кожного можна побачити, хто хоч раз на твою сторінку зайшов. Я десь років з два тому зарегілася там, та коли побачила таке, одразу свій акаунт видалила нафіг. Так воно при видаленні ще лякало, "Ви точно хочете видалити, акаунт, бо в такому разі ви ніколи вже не зможете його відтворити?".
Під час реєстрації на фейсі ви давали дозвіл на використання вашої бази контактів? (А хтось дав У палиці два кінці... ) Угу. ---------- Додано в 17:27 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ---------- Нехай тільки спробує:
Повторюю - я ніколи не реєструвався ані на фейсі, а ні вконтакте. На однокласниках колись заеєструвався, вказавши замість прізвища свою шкільну кликуху (і лівий - одноразовий мейл). Кого хотів виловити - виловив, тут же прибив екаунт. Точно так же - короткочасно, під ніком, реєструвався в Livejournal, писав повідомлення певній особі і прибивав свій екаунт. Одного разу була зовсім анекдотична історія. Написав мені знайомий з Росії: його молодший брат побачив у блозі фотосесію однієї киянки (32 роки, виглядяє на 27, вільна) і трохи скрейзив. Оскільки молодший збирався у відрядження до Києва, старший попросив "пробити" ту дівчину (він -чайник - думав, що в Неті "можна дізнатися про все"). Виявилося - це моя знайома "в реалі", уродженка Буковини, дівчина з широкими гуманітарними інтересами. А я порадив "молодшому" вчити українську мову, тільки тоді він матиме якийсь шанс.
Якщо будь-хто з ваших знайомих буде реєструватися в буці, то вам слід очікувати нових запрошень (достатньо при реєстрації їм пропустити пункт про розсилання запрошень усім адресатам із списку контактів...) Хоч в інтернеті не сиди... Тобто від вас вже не залежить, чи фейсбук взнає про вас, чи ні...
У мене в фейсбуці - в основному іноземні друзі. Багато індійців. Час від часу Фейсбук пропонує додати ще пару десятків індійців.
Угу. Мены наприклад, байдуже, що хтось там ходить дивитись мій профіль. Хай дивиться, якщо вдома нема на що.
Я ніколи ні від кого не ховався, практично вся моя активність в інтернеті уже більше 10 років відкрита, і це жодного разу не призвело до якихось проблем.
І я не ховаюся. Тільки не люблю непроханого вторгення у моє Privacy. Особливо дратують дзвінки театральної агенції "Прем'єра", коли набирають прямий міський номер мого мобільника (що знімає гроші з рахунку).
я все давав , і аську і мила ... я думав просканує ... а воно курво по милу і по асьці спам розіслало .. притім усім , тупо усім хто мені , або кому я писав ....
Подібні глупства на мейл ходять постійно. На так званих "соціальних мережах" не реєструюся, для реєстрацій на всяких e-bay, paypal і інтернет-магазинах використовую окремі скриньки, тому очевидно, що мордокнижка і інші "соціальні мережі" могли адресу вкрасти тільки в людини, яка мій мейл має в адресарі. Приємного, звісно, мало, хоча в принципі, нічого страшного, як на мене. Всі ці мейли без читання відправляю в папку Junk Mail, вказую Block Sender, от і все.