федеральний устрій

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем duncan, 7 жов 2008.

?

федеральний устрій України мені...

1. ... подобається!

10 голосів
    25,6%
  2. ... не подобається!

22 голосів
    56,4%
  3. ... до одного місця!

4 голосів
    10,3%
  4. ... незрозумілий!

3 голосів
    7,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

багато було говорено на цю тему...
    переважно люди говорять, що федералізація -- розкол держави..
    але чи це справді так?..

2. WAW

WAW Well-Known Member

Треба було б додати "на цей час", або в "данній ситуації". Бо, наприклад я, взагалі не маю нічого проти федералізації, але якщо виходити з реалій сьогодення, то федералізація буде початком, в кращому випадку, розвалу країни. При цьому в найбільш складній ситуації опиниться саме Київ, бо такі незрозуміло, чи то його до вумних віднести, чи то до красивих.

• Подобається Подобається x 8
  3. Bogun

Bogun Well-Known Member

В українській ситуації не можливий.

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Тут варто цитувати товаріща Лєніна: "Смєрті подобно..."

• Подобається Подобається x 2
  5. Дальневосточник

Дальневосточник Русскомовний

Тихо спою - по примеру:
    "А помирать нам рановато
    Есть у нас еще дома дела..." :)
    Ничего плохого не вижу ни в одном устройстве государства.
    Согласен - это совершенно не ко времени.
    При этом мое мнение - федеральное устройство - возможно и лучше для нашего государства. С точки зрения выпуска избыточного давления от черезчур ретивых ( причем - со всех сторон).... :good:

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

а мені така ідея подобається, бо:

— набридла тотальна русифікація і крики про міфічну українізацію...
    — центральна влада цікавиться тільки збереженням своєї влади...
    — не подобається те, що дві області, які заселені переселенцями з росії вказують українцям, що має бути в Україні...

тощо.

• Подобається Подобається x 3
  7. levandivka

А Ви сподіваєтеся, що перестануть?о_О

Штормить Україною.
    І федералізація - команда "рятуйся, хто може".
    Ранувато, ІМХО.
    Міцна центральна влада - кращий вихід з кризи.

Останнє редагування: 7 жов 2008
  8. Дальневосточник

Скажите, а когда две наши области стали "вражескими" - когда голосовали за независимость Украины - или когда с удивлением увидели, что после этого их мнение никого не интересует, поскольку они - "понаехали тут"...
    Так когда?

• Подобається Подобається x 2
  9. Bogun

Bogun Well-Known Member

Федеральний устрій - це не вихід для України. Розумієте, мені смішно, коли для України різні моделі беруть.

Кажуть в Канаді так, в Швейцарії так. Вибачте скільки існує Україна, 17 років. Росія правонаступниця СРСР, Україна - молода держава.

Проіснуємо стільки, як Бельгія, Швейцарія, тоді будемо говорити про федеральний устрій і так далі.

Що Ви говорити, подивіться перепис населення. В усіх областях України - українці БІЛЬШІСТЬ. Крім Криму, але він Автономна Республіка.

Якщо ви скажете, що росіяни Криму творили незалежну Україну, я розсміюся :).

10. levandivka

а що, якби понаєхавші ще тоді б не голосували - не було б Незалежності?
    Зовсім ні. відсутність їх голосів нічого не міняла.
    То чого Ви тим кожного разу (кожного для) цим "розмахуєте"?

11. Дальневосточник

Чтобы не забывали, что не одна Галиция основала Украину. А то в запале как-то решили, что одна она только за страну...:cry:

12. Bogun

Bogun Well-Known Member

Не тільки Галичина, я з Поділля. Зробили такі регіони: Поділля, Слобожанщина (Північ Луганщини), Херсонщина, Київщина, Буковина, Наддніпрянщина, Полісся, Сіверщина, Брацлавщина, Закарпаття, Донщина, Таврія, Запоріжжя, Бесарабія, Буджак, Волинь....

Не зробили: Кубань, Ставропольщина, Надсяння, Стародубщина.

13. WAW

WAW Well-Known Member

Ну, якщоб Схід проголосув би проти, то Захід дирку від баранки отримав би, а не незалежність, бо де у нас більшість населення проживає? Доречі, хіба та ж сама Новоросія, Таврія, та навіть Слобожанщина, це споконвічні українскькі землі? А Бесарабія, а Закарпаття? А хто Херсон та Миколаїв побудував? Чи то всі недоукраїнці?

Та от, наприклат тут:

і от тут:

Та й ще тут!!!

Слова може й не такі, але зміст приблизно той же.

• Подобається Подобається x 1
  14. levandivka

І хто вам заважає веслувати звідси?

15. Дальневосточник

Чудны всеж у нас методы ведения диспута... :pardon:

16. Bogun

Bogun Well-Known Member

Бесарабія (Східна - українська, західна - румунська (молдавська)), Таврія, Закарпаття, Слобожанщина (Західна - українська, Східна - російська, як Західна Галичина - польська) - споконвічні українські землі.

Хто заселяв Миколаївщину і Херсонщину, Дніпропетровщину - українці. А за переписом українці складають 81 % ,82 %, 80 % населення (для прикладу на Буковині - 75 %, Закарпаття - 81 :wacko:.

Якби Схід проголосував би проти, то утворилася Західно-Українська держава (пам'ятаю з історії цього прагнув Чорновіл і навіть Хмельниччина була не проти). Правда цього я не хотів, щоб було. Схоже на Німеччину.

Хоча б цікаво було поглянути. Якщо на теренах України справді існувала така держава, вона мабуть нагадувала Чехію чи Польщу.

17. WAW

WAW Well-Known Member

Та ще не пізно. Дівчинки направо, хлопчики наліво. Чого ж ви так за схід чипляетесь, якщо він ваш розвиток гальмує?

З якіх це часів?

Ну от я за паспортом - українець. Але батько - німець, мати - білоруска. Та ще як поглянути на попередні переписи, то стає зрозуміло, що частина тих, хто записувався руськими, зненацька на українців перетворилися. Уж за власним бажанням, чи ні, не знаю.

18. Bogun

Bogun Well-Known Member

Ну і що, стали українцем (бандерівець з рушницею змусив), де в паспорті зараз графа національність, її нема. Як паспорт отримував у 16 років, я її не бачив. Зненацька перетворилися, в Криму щось зненацька не перетворилися в українців.

Чи записати себе українцем - це масовий психоз на півдні України.

Ніхто не від'єднується чи навіть Хмельниччина була в цій державі під питанням, знов кордон на Збручі. Але це залиште фантастам.

19. WAW

WAW Well-Known Member

Це з якої точки зору поглянути. Якщо з точки зору, яка тут переважає, то мабудь ні. "Свідомості" та ненавісті до москалів бракує. Та ще й на історію інший погляд маю. І (який жах!!!) російську мову за рідну вважаю.
    А якщо з точки зору що я вважую за свою Батькивщину, то я їм ніколи бути не переставав.
    Доречі, графи-то нема, але питання в останньому опитуванні на переписі було. Я міг обрати німецьку, або російську, або білоруську, але обрав ту, яку вважаю за свою.

А ви горбачівський перепис (якщо не помиляюся 1989 р.) та останню порівняйте.

Облиште. Я не це мав на увазі. Просто дістали ці заяви, що от, якщоб не Схід/Захід (обрати потрібне), то ми би як галушка у сметані каталися б.

20. Bogun

Bogun Well-Known Member

Населення було тоді більше десь на 6 млн. Просто я сказав, яку державу би нагадувало не більше.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)