Відповідь: Фантастика Дійсно,старої зараз читати не можу.Спробував перечитати Карсака ("Втеча Землі"), не те.Правда,недавно перечитав Кліффорда Саймака - отримав задоволення. А наші класики - Беляєв,Мартинов дійсно вже пішли в небуття.
Відповідь: Фантастика на все свій час... це ж саме собою зрозуміло.... спробуйте прочитати зараз "стрибок у нічо" бєляєва.... "світова революція".... а владко, з його версією подорожі на венеру?.... я звернув увагу, що закордонні, не совєтські фантасти актуальні й на даний час; варто згадати тільки філіпа діка, едгара берроуза, гаррі гаррісона....
Відповідь: Фантастика Не все...Мені,наприклад зарубіжна фантастика зараз не йде.Люблю серію "Русская фантастика" і "Фантастический боевик". Зараз читаю Євтушенка"Стража реальности",легко читається.
Відповідь: Фантастика Ваши? Если чесно очень давно не встречал современной качественной фантастики. Из последнего прочитаного могу отметить Дэна Симонса, тетралогию Гипперион - Эндимион. Поражает размахом фантазии автора, умением создать целую вселенную и описать ее на протяжении тысячилетий. А любимые авторы, конечно, Бредбери, Азимов, Саймак, Нортон, Андерсен, кстати Уеллс, Стругазкие, Лукьяненко. Иногда с удовольствием могу перечитать под настроение Беляева, просто нужно абстрагироватся от современного запаса знаний, накопленых человечеством со времен написания этих книг. Однако, некоторые идеи описанные в Туманности Андромеды не потеряли актуальности и сейчас.
Відповідь: Фантастика Таке враження,що Лукяненко зараз не пише,а редагує і підписує своїм іменем Порівняти раннього Лукяненка "Звезы - холодные игрушки","Звёздная тень",перші "Дозоры" і останні речі... Те ж саме і Головачов.
Відповідь: Фантастика лукяненко це той, хто "дозор" написав?.... совєтських фантастів по прізвищу всіх не згадаю, залишилося багато в памяті.... та сама "туманність андромеди", і "кришталевий край", і "білий король детективу", і "надцять" книжок бєляєва..... чого варті тільки "людина-амфібія", читана-перечитана, "острів загублених кораблів"...... і кір буличев.... довжелезний список вийде..........
Відповідь: Фантастика В сучасній фантастиці з"явились нові напрямки,нові тематики.На відміну від радянської фантастики,нинішня не зашорена ідеологією. Звичайно є багато сміття. Дуже люблю читати Злотникова,Ахманова,Янковського,Лівадного,Панова.Розмах фантазії,цілі нові Всесвіти.
Відповідь: Фантастика Буквально на днях перечитав "Місто" Саймака. Німий від захвату. Твір реально бере за душу (цікаві думки після того виникають). Плюс маю пристрасть до відкритих фіналів
Відповідь: Фантастика Одна из моих любимейших вещей. У Саймака вообще , помимо "Города" есть множество произвидейний, заставляющих задуматся. Если Вам понравился Город, рекомендую прочитать "Город и звезды" забыл автора, забейте в поисковик.
Відповідь: Фантастика Я от теж люблю стару фантастику...Особливо Рея Бредбері...Далі наступна в списку) йде Пикиник на обочине...мм..супер!
Відповідь: Фантастика Первым, мною прочитаным писателем-фантасом, был Кир Булычев.До сих пор перечитываю его повести из цикла "Алиса". С него и началась моя любовь к фантастике. Нравится Андрэ Нортон ("Королева Солнца", "Саргассы в космосе", "Зачумленый корабль")...Всегда была уверена, что это мужчина, а оказалось женщина...:ninja: Джон Норман, Азимов, Жюль Верн, Герберт Уэллс ...
Відповідь: Фантастика Дякую за рекомендацію. Знайду, як тільки покінчу з Прістом. До речі, його "Опрокинутый мир" - теж порядком цікава річ. Якщо ви ще не тримали її в руках, то виправляйте цю історичну несправедливість
Відповідь: Фантастика Р. Шекли рекомендую ... особливо трилогія про демона Аззі =) ... Іронія, сарказм, філософія, роздуми, гумор ...
Відповідь: Фантастика Асприн Р. "Мифотолкование" каже мій чоловік, що просто супер, я тільки збираюся почитати
Відповідь: Фантастика На те вона і класична. Сучасне класичним ніколи не назвуть (хоча, можна сперечатися). Не бачу причин жалкувати, що зараз не пишуть в класичній манері, оскільки в 60-70х рр. був розквіт фантастики, писати і читати її було модно, і вона добре продавалась. Відповідно встигли понаписувати стільки, що одній людині за все життя не вичерпати цього "колодязя". Зараз більше вдарились у фентезі. Старій фантастиці були властиві наївність та дитячість, віра в світле майбутнє , та й писалася вона для дітей (в т.ч. дорослих дітей). Колись зачитувався Азімовим, Саймаком, Бєляєвим, Шеклі... Зараз читаю Глена Кука "Дракон не спит никогда". Багато читав хороших відгуків на неї, однак і уявити не міг, що книга настільки файна . Гы! А які риси, на вашу думку, властиві сучасній фантастиці?
Відповідь: Фантастика а фентезі?!! желязни, наприклад.... а лі брекетт?!! це просто суперові твори, ніби й сам на шкірі відчуваєш повітря марсу, магію.....
Відповідь: Фантастика Я наприклад цим літом з великим задоволенням читала Стругадських. В дитинстві деякі твори читала але не всі, а зараз ось відкрила для себе поновому. Дійсно хороші речі актуальності не втрачають. А відносно сучасної фантастики чомусь ніхто не згадав Маію і Сергія Д"яченко, як на мене також чудові речі є, психологічні. З фентезі ще Олді і Нікітін. Написав хоча це може і не найкраща річ в нього (а про так звані екранізацію взагалі краще не згадувати). Але на мій погляд з сучасних російських фантастів всеодно він найращій. Хоча популярність йому зовсім не на користь пішла. Але "Лабиринт отражений" "Рыцари 40 островов" "Звезди холодные игрушки" и багато інших, це видатні речі. Додано через 25 хвилин Ще просто напишу прізвища які тут не згадували а на мій погляд слід згадати з класики Уиндем, Катнер, Хайнлайн з сучасних Сапковскій, Раткевіч У Уиндема є "Отклонение от нормы" я його у підлітковому віці разів 6 читала І тодіж так само разів 6 "40 островов" Лукьяненко. А не щодавно вирішила перечитати і "не пішло". Всетаки наскільки сприйняття книги залажить від психологічного стану, віку. І напевно то не дуже важливо це класична фантастика чи сучасно, важливо щоб відбулося попадання книги у настрій.