Суперництво української та російської культурних ідей в Україні – реальність, яка складалася віками й котру за останні сто років значно підсилили два чинники. Повний текст
Відповідь: Фальшиві московіти Як би це не здавалося парадоксальним, суперництво між українською та російською культурними ідеями на духовному ґрунті неможливе, бо провідники російської ідеї взагалі уникають висувати будь-які критерії духовних цінностей. Їх знамено – це “покращання вашого життя вже сьогодні”, це зростання ВВП і низький відсоток інфляції. Духовності жодної. Духовність випадає з ідеологічної обойми Сходу. Вот, интересно, случайно (типа, давно в набор стояла) статейка появилась или очень своевременно? :cool:
Відповідь: Фальшиві московіти Знайшов посилання на статтю на одному із блогів, разом з оцінкою автора і самої статті. Мяко кажучи-не похвальною. (Дуже мяко) Не повірив. Прочитав. Виникло ряд запитань 1 Мета написання цієї маячні 2 На круг яких ідіотів розрахована 3 Невже в пана Лемка немає друзів, щоб делікатно пояснили Друже. Ти ж розумна людина. Займайся тою справою, на яку вчився і яку умієш робити. Не дискредитуй поняття львівського інтелігента, і без Тебе таких у нас предостатньо 4 Невже і справді буде продовження… І ще невелика заувага. Цитую: «жоден (!!!) українець, котрий народився і живе в Україні, не потрафить говорити не те, що справжньою гарною російською мовою, але більш чи менш пристойною» Невже українці такі вже тупі?
Відповідь: Фальшиві московіти Знов Лемко плекає свою Велику Ідею як божка, і скормлює йому без розбору все що навкруги бачить Щось то мені Стругацьких нагадало...
Відповідь: Фальшиві московіти "Не будет преувеличением утверждать, что ни один (!!!) украинец, который родился и живет на Украине, не сумеет говорить не то, что настоящим красивым русским языком" - это неправда, в Киеве говорят на том же диалекте русского языка что и в Москве, говор практически идентичен. А то , что вы называете суржиком, это южнорусский диалект, отличающийся от старомосковского, признанного литературной нормой.
Відповідь: Фальшиві московіти шановний авторе цього допису - ви просто НЕ ЗНАЕТЕ что пишете. Ознакомьтесь подробнее с суржиком и восточноукраинским диалектом, и вы поймете, что из русского там - только сотня слов для более-менее связного изложения мысли.
Відповідь: Фальшиві московіти Ви спізнились з Ільком років десь так на сто Як раз з цього починав один Харківський адвокат Цей шлях вже давно пройдено - хибний шлях, повинен констатувати. Хто хоче себе вважати "холопами російськими" і т.і., той хай і вважає, прислуховуючись до "люмпенізованої Москви". Ви б з Ільком краще про наших панів писали, а не вирощували "українців" на партзібраннях по власному рецепту, то вже було.
Відповідь: Фальшиві московіти От читаю письмову продукцію Ілька Лемка і думаю: мужику ж мабуть не 10, ба навіть не 15 років. Чому Ілько? Чому не Ілля? Може, звідси у людини і стільки комплексів?
Відповідь: Фальшиві московіти Цікаво. Самі себе назвали клоунами, і самі ж кричимо: Ні, ми не клоуни!
Відповідь: Фальшиві московіти Е-е-е-ні-і-і! Мого діда також іменували "Ільком", а батько і в паспорті "Ількович". Жодних комплксів. Не понімаю "Петра Безвухохо". Луччє вже - П 'єр Бєзухофф
Відповідь: Фальшиві московіти Упсс! Вибачте. У мене онука назвали Ілля. Я був проти спочатку, казав, що Ільком будуть називати. Мені здавалося, що це щось на кшалт Сашко, Миколка, Степашка... А якщо так, беру свої слова назад!
Відповідь: Фальшиві московіти Блин....уж кто бы свистел про мову...но только бы не этот....Ілько Лемко :confused: :confused: :confused: Сам бы сперва научился правильно мыслить по украински!!!! А это..его ехидненькое....: Мелочность какая то пузатая...:D :D :D
Відповідь: Фальшиві московіти Не вмешиваясь в Вашу домашнюю дискуссию, я хотел только отметить нелепость утверждения, что украинец, живущий на Украине не способен говорить на русском литературном языке. Это, право, унижает украинцев, хотя среди своих это может и не заметно. Так же хочу пояснить, что "суржик" и(или) восточноукраинский диалект почти полностью совпадают с южнорусским диалектом, на котором говорят коренные жители приграничных с Украиной областей России (в основном в сельской местности и небольших городках), а так же на Кубани. Что касается вопроса МИХ"а, то в славистике доминирует мнение о том, что белорусский, русский и украинский языки суть диалекты одного языка. Называть этот единый язык можно как угодно. Название "Великоукраинский" вполне можно обосновать.
Відповідь: Фальшиві московіти Ваша позиція, шановний, викликає повагу хоча б тому, що не ховаєтесь. З нею можна не погоджуватися, але чесно, і це гарно. Звісно, є питання. Диктатури не боєтеся (якщо Донцови)? Все ж таки подивіться на відсоток підтримки вашої позиції (по виборах) - не більше кількох, не виникає відчуття що все це нікому не потрібно вже? треба ж розрізняти ті часи, і ці - мирні, інші в людей турботи, інше життя, інші категорії мислення. Щодо зростання мудрих та мужніх, то скоріше б, але як у Градського - "не ешьте фрукты с кладбища немытыми...". Це не нове. Поки ви будете саджати "геноцидників" (комуністів, ляхів, ...), тобто тих, що "колись", ті що зараз (нові пани, яких ви відмовляєтесь бачити) будуть робити свою справу. І ви знов спізнитесь, бо ті що зараз вже встигнуть створити новий геноцид (і навіть вже втигли - нема більш 5 млн. населення, руйнується психика і т.д.). І так і будете вічно "бувшими", безо всякої надії встигнути. А до того ж, об`єктивно ви допомогаєте діючій зараз верхівці, бо відволікаєте від неї увагу . Стосовно ж покаяння, будь-яка ідеологія, що не має вищою цінністю права людини, є або злочинна, або потенціально злочинна, бо ідею ставить вище за людське життя. Тому якщо вже судити, то і комуністичну, і націоналістичну. Доречі, про панів та холопів можете почитати у Донцова, він же перший ввів таке поняття як "український буржуазний націоналізм", коли був ще журналістом
Відповідь: Фальшиві московіти Наслухавсь... Пане Лешнів я тут оточив та взяв в полон душ десь тридцять "знаряддь колоніального поневолення української нації" кпк шліть тридцять валіз та ж-д квитків кпк про всяк випадок ще чотири бо сталіна леніна путіна батия ще не знайшов але вже шукаю кпк ...
Відповідь: Фальшиві московіти Є такий шлях, але Київ на це ніколи не піде, бо центральна влада живе на відсотки, тобто сам він це не висуне. Ну, а про "неуків, невігласів" і щось казати зайве, так і є, бо дуже вже багато причин для цього було, і всі проти нас. Знайдіть зараз хоча б і у тій же компартії ідейного комуніста , усі - "грошисти" скоріш Судити можна лише злочинні дії, і їх треба засудити, але для цього потрібно спочатку народовладдя встановити, інакше то буде фарс чи зведення рахунків (перш за все бізнесових). А ідеологію треба судити громадським судом, і тут я з вами не погоджусь стосовно націоналістичної, бо вона містила ті самі гасла, що і комуністична, і благословила ті ж самі методи. Можна, звісно, сказати й так, мовляв це не ідеологія винуватиця, а окремі люди що її не так розуміли та віддали злочинні накази. Однак, це не витримає критики. Можемо про це окремо, якщо бажаєте. Стосовно національної держави, треба спочатку визначитись що це. Наприклад, США, Канада, Швейцарія, Китай - це національні держави? а що таке нація? Я підозрюю, що "нація" - це штучний термін. Ну, то зависокі для мене матерії, Азія-неАзія Але якщо і Україну прогавимо, тоді як щось вагоме в історії вже існувати зовсім перестанемо. Що там не кажи, а світ і досі поважає лише силу, а у дрібному стані її не продемонструєш, ні в науці, ні в техніці, ні в мистецтві. Дрібні живуть лише власним мізком, а в нас з цим зараз важкувато
Відповідь: Фальшиві московіти "Моголи,моголи" Золотого Чинингиз-хана онучата голі" - так правильнее. Тамерлан был тюрком и воевал с Ордой.