Етап 19

Тема у розділі 'Фотоквест. Конкурс від Foresta і Cyfrolab', створена користувачем Forest, 31 сер 2010.

1. Forest

Forest Moderator

Біда то подружка доброго - завдяки детективним подіям попереднього етапу промайнув лише один день і ми вже знову можемо бавитись у черговий етап фотоквесту.

Приємно усвідомлювати, що завдяки конкурсу стають популярнішими чимало слів та мистецьких жестів архітекторів, що жили сотні років тому, але залишали по собі свій характер та бачення.

Цього разу - мабуть непроста загадка, але на ній, при умові застосування деяких знань і відносно глибокої логіки є показана просто шикарна підказка! Цікаво, чи хтось скористається, я просто згораю від інтриги:). Вже наперед підозрюю, що цей хтось матиме більше ніж 30 років ;).

Отже, поїхали!

• Подобається Подобається x 6
  2. hunter

hunter мандрівник

я десь таке вже бачив...
    і підказка це дроти тролейбусні... нє?

3. Forest

Forest Moderator

Ні, це було б надто просто :) Та і тролейбуси по таких дротах далеко б не заїхали :)

• Подобається Подобається x 1
  4. Molv

Molv New Member

То шнурки для білизни :))).

• Подобається Подобається x 2
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Браття і сестри! Лапайте підказку від Миха.

На фото є дві антени. Ідна показує на Польщу - дециметрова(лівіше), а інша - метрова, на високий замок. Який висновок? А висновок простий, як двері.

Якщо я живу у Сихові, то цей будинок стоїть ЗА високим замком. От і думайте.

При умові, якщо вітром ті антени не повернуло....

• Подобається Подобається x 7
  6. Molv

Molv New Member

А перед будинком росте ясен.

7. SPB

SPB Well-Known Member

А якщо придивитися, то біля правого краю фото виглядає третя, яка дивиться в тому ж напрямі;)

8. Forest

Forest Moderator

Мих, бравіссімо! Це саме та підказка, про яку я говорив. Тепер я знаю, що Вам поза 30 :) Ви - молодець, я вже почав перейматися, що ніхто її не побачить! Тепер логічна загадка позаду, залишилось визначити місце знаходження цього будинку і сфотографувати його.
    Ні, ця антена трішки зміщена, вона ловить так званий "відбитий сигнал", це свідчення, що вона показує на доволі великий об'єкт, від якого відбиваються хвилі, що летять з Польщі.

• Подобається Подобається x 6
  9. hunter

hunter мандрівник

чудова підказка Форесте ;)
    був я в одному районі, де подібні будинки, треба ще раз там все перешукати, але на карті не можу найти всіх подібностей що є на фотографії. хм, треба далі шукати...

10. Forest

Forest Moderator

Тримаю за Вас кулаки!

P.S. Спробуйте озброїтись також гуглмапсом ;)

11. hunter

hunter мандрівник

тобто цей кусок антени показує на вишку на високому замку?

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

як і всі антени через які ми дивимося укр. програми:wacko:

• Подобається Подобається x 3
  13. hunter

hunter мандрівник

хм, шось тоді не сходиться - фотографія була зроблена вдень, тобто коли сонце було з південної (пд-зх) сторони, а отже будинок розташований на північній (пн-сх) стороні, і якшо антена показує на високий замок то виходить що будинок знаходиться на Личаківській, але!
    але в районі чупринки-бандери - такий самий стиль будинків (+ трошки віддалена місцевість від того району, куди - поки не скажу)))), а отже антена не може показувати на високий замок...
    "странно всё ето".....

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та ви не там шукаєте.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:56 ----------

Грубо кажучи, будинок знаходиться в наступному секторі.

Якщо стати так, щоб високий замок був за плечима, а ви лицем дивилися на північ, зліва захід. Тоді той будинок буде перед вами. Але то чималий сектор, та все ж....

То може бути вул. Хмельницького, Замарстинівська, Ульянівська(стара назва), Топольна... десь от ці райони....

15. Molv

Molv New Member

А в мене чомусь таке відчуття, що це зовсім не там. :)
    Зовсім інший район перед очима, але сама перевірити не можу,
    тому й не хочу когось вводити в оману.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що до відчуттів, то у мене у даному випадку воно нульове.

Я просто бачу куди дивлять антени.

дві - на Польщу, а середня на високий замок.

Звідси і висновок.

17. hunter

hunter мандрівник

і який же це район, якщо не секрет?))

18. Forest

Forest Moderator

Дивно, Мих розгадав мою загадку, я підтвердив, що це справді так, а люди все ще сумніваються :). Слухайте Миха, друзі, він веде праведним шляхом, Мих добрий і уважний.

• Подобається Подобається x 4
  19. hunter

hunter мандрівник

а це часом не будинок на вул. Донецькій 7 ?)))

хм, ше одне:
    будинок з права (той шо кусок) має два поверхи (або три), а той з віконечком відповідно 3(4). ці дроти - освітлення доріг, вони знаходяться вище 2го поверха, отже там є трамвайна колія (трамвай №6 тудою їде), значить це на Б.Хмельницького? хм

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, напрям взято добре.
    Шукайте добре, не заставляйте старого Миха ґрацувати від Сихова.

а де твій аватар? :)