Encounter у Львові

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Rembo, 23 січ 2009.

1. Rembo

Rembo Member

Привіт всім небайдужим до активного відпочинку та тим хто не любить проводити нудні вихідні та будні вдома у теплій хаті, ситий та виспаний. У Львові стартував проект активних міських ігор Енкаунтер. Нажаль для проведення дебютної гри не вистачає як мінімум двох команд. Можливо на вашому форумі знайдуться люди які захочуть зайнятися такою справою.
    Якщо коротко про проект, то проект носить типу напівофіційний та напівкомерційний характер. У систему ігор входять як реальні ігри, для участі в яких збираються косманди в реалі для пошуку локацій та багато чого іншого на території міста або області. А також віртуальні ігри які проводяться в усіх країнах СНД та деяких Європи і в які можна грати не відходячи від власного ПК.
    Для участі в реальних іграх бажано мати одне авто або будь який інший транспорт, наприклад велосипеди, мопеди, мотоцикли та ін. (ну це вже залежить від пори року). В ході участі команда ділиться на дві частини - поле і штаб. Поле виїзждає на локації для пошуку кодів і бере участь у розгадуванні загадок, штаб виконує штабні завдання та допомагає полю.
    Більш детальну інформацію можна прочитати тут, де скоро буде вивішено анонс гри, яка доречі буде безкоштовною так би мовити для проби. Також детальна інформація по кожному виду ігор міститься тут.

Не знаю що ще сказати. Задавайте питання, буду намагатися на них відповісти.

2. Веда

Веда Well-Known Member

В Донецьку щось подібне "Квест" називають (друг чоловіка грає вже давненько). Чи це різні ігри?

• Подобається Подобається x 2
  3. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

У Львові є автоквест (quest.ua). У чому буде принципова різниця?

• Подобається Подобається x 1
  4. Rembo

Rembo Member

Трошки різні, але ідея одна. Двіжок та принципи гри різняться.

Так є. Ну перше що можу Вам відповісти, що яка різниця вам сказати не з можу, так як в аквтоквест не грав. Як на мене двіжок Енкаунтера набагато прогресивніший у плані написння сценарію для гри. Це полягає в тому що сюжет можна робити як лінійним, штурмовим, вибраною послідовністю та випадковим поданням завдань. Завдання отримуються за допомогою інтернету або через вап або безпосердньо сидячи за ПК, це вже залежить від складності завдань які ви отримуєте, якщо завадння мозкові та на пошук, то обовязковим являється наявність штабу/координаційного центру. Друга частина команди - польова здійснює пошук кодів на локаціях, виеонує агентські рівні та т.п. Кількість чоловік в команді необмежена. Також передбачена наявність штрафів та бонусів. Штрафи накладються за використання штрафних підказок, бонуси за дуже цікаве виконання фоторівнів, агентських рівнів або приходтиться шукати їх по місту; бонуси бувають як рівневі так і загальноігрові. Це коротке описання такого виду гри як схватка.

Також існують ще такі види реальних ігор як кешинг (геокешинг), тайники та точки. Види віртуальних ігор - фотополювнаня, фотоекстрім та мозковий штурм. У віртуальні ігри можна грати не відходячи від ПК з супротивниками із майже любого кутка світу. А взагалі опис ігор знаходиться на любому з доменів. посилання на них я дав у першому дописі.

Останнє редагування модератором: 24 січ 2009
  5. Chortenia

Описи ігор я прочитала, кілька форматів, наскільки видно з опису, співпадають з квестом.уа, точки - то є лінійна реальна гра, мозковий штурм - лінійна віртуальна (бере участь уся Україна), фотополювання - фотоквест, реальна штурмова (бере участь уся Україна).
    Я до чого - варто було б вивчити трохи ринок і конкурентів і зробити фішку на тому, чим ви будете принципово від них відрізнятися, тому що автоквест, з якого команди і організатори перейшли до квест.уа існує у Львові близько трьох років.

П.С. До речі, вчора була перша гра сезону

• Подобається Подобається x 2
  6. Rembo

Rembo Member

Ну я ж казав що прнципів квесту не знаю, бо не грав. Ну от ви засвоє що все так співпадає, а конкуренція. І ще наголошу в ЕН дозволено використовувати всі види транспорту хоч автобус чи самокати. І наприклад у нас в місті деякі команди пішки умудрялися перегравати команди які грали на авто. А в квестах велика ставка робиться на обження кількості людей та екіпажів. В Енкаунтер грає все СНД і трішки Європи, формат ігор набагато ширший і подача заваднь все-таки відрізняється. Але не буде навязувати свою думку. Але квест квестом, а що вам заважає грати в інших проектах, це що порушує ваші моральні устої. Навпаки це додасть досвіду у майбтьніх іграх в інших проектах. Як на мене краще хоч в щось грати, ніж тупо втикати на вихідних чи в будні вдома ;)

Останнє редагування: 25 січ 2009
  7. Chortenia

+ за пояснення
    - за перехід на особистості

Питання - скільки ігор уже було проведено у Львові?
    Організатори місцеві?

8. Rembo

Rembo Member

Гра дебютна, тобто перша. Безоплатна. Дата проведення 7 лютого. Організатори місцеві. На головній сторінці домену є їх конакти (внизу сторінки).

П.С. Щось не зрозумів про перехід на особистості. На меті не мав такого :), це не в моєму стилі.

9. Vi0la

Vi0la New Member

порівнювати два проекти як на мене не зовсім є доречно
    принаймні по відношенню до оргів обох

най люди пробують різне і кожен буде мати свої висновки
    орги ЕНкаунтеру намагаються, щоби народ не тіко покатався весело на чому він там катається, а ще й шоби пофанився

10. Chortenia

А ви хіба не отримали фану у п`ятницю на кубку балтики??? ;)

До чого я то все писала і питалась. Коли "умовно" входиш на ринок, варто було б його спочатку вивчити в плані конкурентів, і чим, що від них відрізняється, ви можете привабити клієнтів до себе.
    А не відповідати на кшталт "приїжджайте - подивитесь", а про конкурентів ми нічо не знаємо і знати не хочемо ;)

11. Vi0la

Vi0la New Member

Не вдаватимусь у полеміку. Про сильні-слабкі сторони конкурентів і свої знаємо. Але кожен робить свою роботу.

Наступна гра 7 березня «Жили-були…»

У ніч на жіноче свято “Encounter” збирає команди саме для цього. Маємо надію, що жодних сюжетних несподіванок під час гри не буде, а от сучасне трактування відомих українських казок – хоч відбавляй. Чи допоможуть вам дорослі знання про дитячі казки – точно не скажу, але подивитись на звиклі речі інакше,ви звісно зможете.

подробиці ***

Останнє редагування модератором: 2 бер 2009
  12. Тіріон

Тіріон Active Member

Це ще питання хто на кого схожий. Почитайте, не полінуйтесь, історію створення успішного проекту.

Брав участь і в першій грі, можливо буду брати участь і в третій. Враження дуже позитивні.

а де твій аватар? :)