електронна податкова звітність

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем MARTINI, 16 кві 2010.

1. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Чи хтось користується таким чудом технологій? Що для цього треба зробити, яка послідовність дій? В першу чергу цікавить інформація для ФОП. Чим рідше можна їздити в будинок на Стрийській, тим краще :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Picasso

Picasso Німий фільозоф :)

Користуємось давно, правда не для ФОП. Виглядало так: ліцензована/зареєстрована фірма надає послуги, встановлює на комп свою програму і надає підтримку. Досить недорого і зручно. По цінах вже не згадаю, по контактах завтра перепитаю в бухгалтерії. Памятаю що був вибір і про одну таку фірму погано відзивались (погана тех підтримка, довго ідуть звіти через проміжкові сервери) , тому вибрали іншу.

3. Nameless

Nameless миється в бані

Є кілька операторів які надають електронні ключі, якими власне і підписуються звіти. Я знаю 3 - це спецоператор, БестЗвіт(з ключами від УСЦ) і Мастеркей. Спецоператор це така інересна штука яка за рік користування бере здається 360 гр з приватників і 900 з чимось в юридичних осіб. Звісно така річ нікому і в хрін не вперлась але деякі державні структури заставляють використувати саме його. Наприклад моя тітка мусила купити ключі для 2-х приватних підприємств саме в спецоператора бо в Службі Зайнятості сказали - або купуєте саме ті ключі або ми в вас звітів не приймаєм.
    Фірма де я працюю адміном використовує ключі від Мастеркея. Наразі є змога відправляти звіти електронкою лише в ДПІ і ПФУ. Послідовність дій така - йдеш в представництво мастеркея, заключаєш договір, оплачуєш здається 210 гр на 2 роки і береш ключі. йдеш з ними в податкову і пенсійний і заключаєш договора про перехід на електронну звітність. Все необхідне ПЗ мастеркей дає. Звіти в податкову легко імпортуються з 1С. В пенсійний вони перестали легко імпортуватись з 1С через ті нововведення що до місячної персоніфікації і т.д. Бухгалтерія їх тепер робить в спеціальній програмі АРМ Звіт, яка є по суті модифікацією програми БЕСТ ЗВіт)) Що до Бест Звіту. Там ключі здається коштують 150 гривень, але відправляти звіти доведеться або через демоверсію Бестзвіту, або купляти ліцензію на програму. На фірмі де працює моя мама через цю прогу ведеться частина звітності і вони обрали ключі від Бесту.
    Раджу ще почитати на форумі податкової про електронну звітність, там дуже багато корисної інфи. Якщо є які питання - звертайтесь.

4. Andr

Andr Well-Known Member

ПЗ для ПФУ лежить тут:
    http://pfu.gov.ua/pfu/control/uk/publish/category?cat_id=79499

ПЗ для ДПА лежить тут:
    http://sta.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=107410&cat_id=117116

Ключі мастеркей замовляються тут по 78грн. за підпис на рік
    http://bill.masterkey.kiev.ua/
    роздрукувати си рахунок, акти виконаних робіт, оплатити, дзенькнути на 297-15-52 - там скажут коли забрати

Звітність можна відправляти самому без послуг єдиного оператора, в даний час проблем ніби нема (а ше можна носити на флешці)

5. Nameless

Nameless миється в бані

Мастеркей дає ключі на 2 роки. глянув на тарифи. 72 гривні за ключ, відповідно разом 216 плюс за диски там пару гривень.

глянув на сайт ПФУ. там не всі оновлення для ПЗ. Оновлення найшвидше виходять на офсайті БЕСТ Звіту. Там же і лежить АРМ ЗС

до речі страшно замахує що він не хоче сам оновлюватись якогось чорта.. а патчі там виходять 2 рази в тиждень)))

а де твій аватар? :)