Екологія Сихова

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Mossska, 29 кві 2009.

1. Mossska

Mossska Active Member

Мені здається, що якщо ми нічого не придумаємо, то в недалекому майбутньому на місці нашого ульбленого Сихівського лісу будуть стояти якісь будинки або котеджі... Комусь бачите сподобалась територія...
    Я ось тільки вчора була в нашому лісі і поглянувши вгору, просто жахнулась. Велика частина дерев, які б уже мали випускати маленькі листочки, узагалі засохли. В будь-яку хвилину прямо перед тобою з дерева може посипатись кора... а це дерево ще зовсім молоде, десь біля 70-ти років, а дуби століттями живуть! Не можуть же вони просто так взяти і зісохнути, це не природньо!
    В нашому лісі гуляють бігато мам з колясками, а куди їм подітись, якщо лісу не стане...а ви бачили скільки там сміття?.. хіба ж важко донести до смітника...
    Люди не можуть просто осторонь спостерігати за тим як їхні "легені" знищують!
    А ті багачі, яким сподобалось місце...вони ж самі собі гірше роблять, вбиваючи дерева я кимись хімікатами! І роблять це так тихенько, щоб ніхто на них і не подумав...ще не вистачало, щоб ліс вирубали!
    Вони сподіваються на те що ліс висохне...помре і вони спокійно заберуть собі територію без зайвих проблем. Так не можна робити!
    Дерево легко знищити, а виростити його дуже довго...Знаєте ж, що буде, якщо на планеті не залишиться дегев! Чим будемо дихати?.. А про нещасних білочок подумали?!...

Природу всі люблять, а берегти її хто буде?!?!

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f893ac56b51.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f893efa4667.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f8942eeb176.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f894557edf8.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f894a9abf03.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f89549012f6.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f89675ea60d.jpg[/IMG]

[ІMG]http://forum.lvivport.com/imagehosting/2009/04/29/579749f8969271fbc.jpg[/IMG]
    (обережно! фото по 300 кб!)

Останнє редагування модератором: 29 кві 2009
  2. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

[​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

Нічого так кусень землі хтось приватизував ... червоне - то огорожа, оранжева - це гіпотетично "не маленький" басейн.

Так чому б тим людям не привести до ладу хоча б дорогу.

• Подобається Подобається x 1
  3. gryvul

gryvul Well-Known Member

То брати Дубневичі. Відомі "бізнесмени" у тому гіршому значенні. Але оскільки вони належать до БЮТу, тому найближчий рік їм нічого не станеться. А потім - забудуть...

Забув додати, що хтось із них вже відсидів...

Останнє редагування: 29 кві 2009
    • Подобається Подобається x 2
  4. Deus igrok

Дивно, чи то рагулізм ... чи скупість. Не бідні ж ... кар'єри за містом мають, будівельну компанію... Хоча б дорогу до фазенди асфальтували.

А так, то та ... сихівську лісу вже гаплик ... там під кожним деревом набір юного "тунеядца": пляшки, упаковка від закуски, презервативи ...
    Центральна доріжка через ліс розбита наніц ... але мами з калясками ще якось умудряються там проїжджати.

5. Mossska

Mossska Active Member

міська влада могла б хоч кілька смітників поставити вздовж центральної дороги! Хоч би щось добре зробили!
    І штраф за засмічування лісу!
    Хай би вони приїхати сюди і поглянули як тут "чисто"

6. Deus igrok

Ви можете або пасивно - видзвонювати в рай.раду.
    Зібрати трохи людей, запросити ЗМІ і провести мітинг/страйк

Або активний:
    Обійти школи, греко-католицьку церкву, свідків біля лісу , а тепер шей католиків у лісі ... залишити оголошення на сихівському форумі, у ВКонтактах і зібрати волонтерську масовку для прибирання лісу ...
    Якщо волонтерськихй похід припадатиме на вихід - приєднаюся.

7. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

можу допомогти з рукавицями , мішками до сміття , і граблями-лопатами ;)

починаємо збирати команду ????
    мій телефон 8-050-430-71-88 Наталка (живу на Сихові, колись гуляли у тому лісі з дітьми , тепер не наважуємося )

маю друзів що допоможуть з вивозом сімття .

Тре буде ще частину старих дерев спиляти, там деякі реально можуть на голову впасти (маємо контакти з управлінням екології можемо то погодити і приєднати їх до контролювання за "незмінністтю территорії")

реально можемо зробититу толоку 16 травня

8. Morryson

Morryson Well-Known Member

Толока річ хорошо, але ж перед самою Пасхою територія була прибрана (по одних відомостях прихожанами "баптистської" церкви, за іншими - школярів пригнали), але ж в лісі було реально чисто! :good:
    І от за 3 тижні той самий срач. :cry:

9. illia

illia Well-Known Member

... я з вами.
    не обманюйтесь. можна потратити купу сил на видерання того "хоч би щось" (шанси в кращому разі 50/50), а можна цю енергію витратити з користю і зробити те що в твої силах (те що запропонували вище). нмд.

10. Mossska

Mossska Active Member

Це було б непогано!

11. Molv

Molv New Member

Толоки у лісі влаштовували вже не один рік і це добре. Навіть були випадки, що організовували їх самі дітлахи, бо не могли на тото дивитись.
    Але поки не буде смітників хоча б вздовж лісу (най би були з такими написами, як де-не-де вздовж трас: "Дякуємо за чисте узбіччя" (ЧИСТИЙ ЛІС), але значно більші.
    Думаю, що до акції зможу приєднатись.

12. Mossska

Mossska Active Member

! ! ! ! !

13. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

прибрана, хіба на 5 метрів від дороги, так би мовити для галочки і начальства, знаю, бо там гуляєм.

14. Мартин Боруля

Мартин Боруля Well-Known Member

На мою Думку у вас неправильний підхід до цієї справи. Ви ж самі привчаєте тих хто смітить смітити і надалі "І так потім наженуть волонтерів і добровольців які все за нами приберуть".
    Дітиска до 16 років спеціально до лісу ідуть пити, курити і хто хна чим займатись. Ви що думаєте вони за собою сміття в смітник викинуть, дзуськи вам. Під кущ, чи дерево і все.

15. illia

illia Well-Known Member

а що ж робити? не прибирати взагалі?

16. Mossska

Mossska Active Member

Потрібно придумати щось просте і ефективне...мозок напружити тре

17. Мартин Боруля

Нічим ви того не поборете, і велосипед не тре придумувати а змінювати законодавство. Поставити пости міліції нехай виписують штрафи. А якщо не поможе то бити до тих пір поки не стануть свідомими. Хоча навряд чи і це допоможе.

Деклька разів проходив через ліс після десятої вечора. Те що витворяють підлітки і як вони себе ведуть це просо жах. Таким і штрафи до одного місця. Такі в лісі бувають раз на рік і тому не дуже переймаються тим що залишають пісял себе СРАЧ.

18. Натагідра

нехай кожний почне з себе
    не смітіть самі і привчить до того дітей
    робіть зауваження- а не мовчіть коли смітять інші.
    Носіть з собою в кішені кульок для сміття , незнати де пригодиться.
    На толоки беріть з собою дітей і друзів

Мої діти не будуть смітити у лісі, не будуть рвати великі букети польвих квітів , вони уже зараз готові здавати кров - виповниться 18 підемо здавати усією сім"єю, для нас нормальне явище вкинути пару гривень в вкриньки мальтійскої служби чи інших фондів , ми не даєм дітям дитяче шампанське і пиво і пояснюємо, що робить тютюновий дим з легенями горлом і стравоходом.
    Ми збираємося пофарбувати гірку і посадити декілька дерев на дитячій площадці.

П.С.
    моя старша доска недавно запропонувала "давай поїдем на шашлики до лісу" , коли ми складали список необхідног, вона вписала туди "кравти і рукавиці на всіх " - коли я спитала для чого?, вона пояснила, поки ви смажитиме шашлики ми з друзями зберемо сміття на галявині і навколо ..... мені було приємно

• Подобається Подобається x 2
  19. Мартин Боруля

а що таке кравти?

20. Натагідра

Крафт- мішок, може трохи не так пишу - це великі мішки, для будівельного сміття, вони не рвуться, є в кожному будівельному супермаркеті на касах

а де твій аватар? :)