Jabber (джаббер) — система для швидкого обміну повідомленнями та інформацією про присутність на основі відкритого протоколу xmpp. Джаббер єдина в світі мережа, яка поєднує в собі такі кращі якості, як відкритість, некомерційну основу, децентралізованість і розширюваність. Мережа Jabber не належить якійсь одній компанії і ніхто не може заборонити вам нею користуватися. І ось ще незавершена мною вікі про джаббер: http://wiki.jabbim.org.ua/doku.php
Там немає на мою думку одного найкращого, бо від них в мене ніс воротить. Я якраз користуюся тим, чого нема у переліку.
Який у мене ви вже знаєте, для мене два аспекти головні: сервер і клієнт... якщо щось не влаштовує то я не користуюся.
як на мене, головним є те чи знає твій візаві про твого клієнта,йому по барабану чим ти користуєшся, він знає тільки Аську- максимум Яхху і уговорити перейти на щось іньше майже неможливо
згідний, при чому клієнт Гугля за бугром теж їх має і передавання файлів і аудіо - відео сессії ,якщо не помиляюсь, колись стрічав таку інфу в неті
Я нікого не вмовляю перейти на джаббер, жаба також має недоліки: наприклад не всі сервери нормально між собою працюють, сервери виключають інколи, клієнти також оновлюються, як і в асьці і найголовніше нема пошуку, типу країна, стать, ркі, тощо. Тому цілком ймовірно, що з'явиться щось краще за джаббер.
ізначально ним мав бути вбудований в ОС MSN Messenger нині модифікований до Windows Live Messenger але скільки раз я їх не встановлював ,щось не прижились.Хоча задумка гарна, запустив ОС контакти додав і говори і відео туть тобі...
Впродовження теми закликаю всіх реєструватися на наших вітчизяних серверах на свій смак і вподобання: Сервери України: jabber.ua - Національний джаббер сервер України jabber.com.ua - Усеукраїнський джаббер сервер jabber.net.ua - Український джаббер сервер jabber.kiev.ua - Київ jabber.crimea.ua - Крим jabber.lviv.ua - Львів jabber.km.ua - Хмельницький jabber.od.ua - Одеса jabber.ck.ua - Черкаси jabber.mk.ua - Миколаїв jabber.kh.ua - Харків jabber.dn.ua - Донецьк jabber.sumy.ua - Суми jabber.zp.ua - Запоріжжя jabber.cv.ua - Чернівці jabber.te.ua - Тернопіль jabber.if.ua - Івано-Франківськ jabber.rv.ua - Рівне vsau.vin.ua - Вінниця jabber.lg.ua - Луганськ jabber.ofmycity.com - Чернігів
я напевне туплю, але пане поясніть, чому мені не по барабану через який сервер виходить в нет мій Квіп -Інфіум? і рекомендований сайт http://www.jabber.ua/jabber-clients/ я облазив, теж не найшов відповіді
може коли були всі на дозвоні,то і мало якесь значення,а зараз коли за 10 доларів\міс на Лос- Анжелес 5Мбіт\сек я маю морочитись ще з реестрацією додатковою,порядок якоїнавіть не викладений на сайті рекомендованому
Мали на увазі джаббер квіпа? Якщо ви у Львові, друг також у Львові, сервер і львівський і український, то ви можете з ним спілкуватись в локалці, коли інету нема.... ось власне, ну і нарешті патріотизм.
хоча у Львові головні провайдери дають нет по" Езернет" тільки в одного підтримується так звана локальна мережа ,а не нєт і суда нет(с) P.S. а поняття відсутності нету у Львові буває тільки тоді коли позаторік п"яний екскаваторник перекопав магістраль основних провайдерів
А коли негода, як недавно? Я не можу пояснити яким чином, але місцеві українські сервери будуть працювати швидче в джаббері, ніж закордонні.
на той віпадок в мене АДСЛ-лінія ,пів- години поки УПС на компі не вимкнеться, доступ є і при відсутності електрики,якщо електрика подається- то Езернет не падає навіть при природніх катаклізмах
о мля Ви написали допис, а мені треба було аж в Одесі знайти як підключитись http://jabber.od.ua/content/podkliuchieniie