На кордоні між Україною та Польщею в міжнародному автомобільному пункті пропуску “Шегині” прикордонники запобігли незаконному вивезенню за кордон дворічної Оксанки. Мама дівчинки намагалася перетнути піший перехід і при цьому обдурити прикордонників за допомогою підробленого документа про смерть свого чоловіка. Повний текст
А в новинах казали, що дівчинка з інтернату, навіть показували завідуючу цього дит.будинку. У дівчинки є тільки брат, і він не знав, що дитину вивозять за кордон, його дозволу ніхто не питав. Сусіди теж у шоці.
А звідки відомо, що таточко дебіл? А може, він гарує від зорі до зорі, а мамочка по Італіях... не горбиться? Знаю таких. Але, не судімо!
ПОТІМ оберуть, але не зараз. І чому ви так упевнені, що вони захочуть покинути Україну? Я, наприклад, не хочу її лишати ні за які гроші, бо я ЛЮБЛЮ свою країну, і мені тут добре. Це можна і в Україні вивчити.
Що сказати... За блакитнооке блондясте дитя в Німеччині дають 18 тисяч євро. Але не думаю, що німець захотів би складної афери з перевезенням дитини через український кордон. Наші українки народжують на замовлення прямо там. Всі ці безглузді дозволи - тільки шанс комусь заробити. В Чехії, зробити дитині закордонний паспорт = прийти в міський уряд (не "ОВІР"), принести її свідоцтво про народження і посвідчення особи того, хто паспорт просить)батько або мати). Фотографію роблять на місці, тут же платите 100 корун (приблизно 5 доларів). Все. Зауважте - ніяких дозволів, жодних, незалежно, громадянин Євросоюзу ти чи ні!
Так выезжайте, кто вас держит? Вы взрослый человек. А ребёнок сам решит свою судьбу, когда вырастет. Не преувеличивайте. Я поражаюсь... Там что, своих детей нет?
Тут проблема зовсім не в тому, які патріотичні чи антипатріотичні переживання відчуватиме дитина. Суть в тім, що згідно українського законодавства навіть у розлученої пари при поїздці з дитиною за кордон вимагається дозвіл другого з батьків. При цьому наприклад мама дитини може бути вже щасливо одружена з іншим чоловіком, а колишній свинитиме і не даватиме згоду на поїздку дитини за кордон просто задля дрібної помсти. І це стосується не тільки виїзду за кордон на постійно - я особисто знаю випадки, коли діти не могли поїхати за кордон скажімо з гуртком народного танцю. Цілком припускаю, що можуть бути випадки, коли дитину із-за таких законів не могли повезти на лікування тощо, зрештою, просто на відпочинок. Даний закон влада судомно схвалила після відомого скандалу з так званою "справою дітей", щоб імітувати активне запобігання можливій торгівлі дітьми. Дешево і сердито - нє пущать, і все. Дитина повинна бути з батьками. Якщо обставини склалися так, що наприклад тато дитиною не цікавиться, а мама дитини їде за кордон - вона повинна мати можливість дитину безперешкодно взяти зі собою. А не - дитина житиме з бабцею до повноліття, а потім вирішуватиме, де і з ким їй жити. Тому люди і обходять цей закон, як можуть. Якщо б я був в аналогічній ситуації, на подібні закони, які перешкоджали б мені бути з моїми дітьми мені було б теж начхати.
Можна. "Німецьку". Тобто, швидше всього ця дитина буде чорна, нерідко ВІЛ-інфікована, або просто велика. А всі хочуть немовля. Або принаймі до трьох років дитину.
Угу... Тому й хочуть бездітні німецькі пари блакитнооку блондясту дитину, а найкраще - хлопчика. Знаєте, я розумію пару, котра готова дати великі гроші за дитину. От жінку, котра ті гроші за свою дитину візьме - не розумію.
Матері, звісно. Але, Рибко, я не про "власника" самого говорю, а про його почуття. Віддати дитину, нехай за грубі гроші - то треба бути добряче товстошкірим. Так "продовжувач роду" ж. Носій прізвища... Родові амбіції...