Духовні та моральні наслідки молитви.

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Saszko, 26 кві 2010.

1. Saszko

Saszko Well-Known Member

Я колись почав цікавитись, що таке молитва? Дійшов деяких висновків, правда, вже трохи забув про те. І от знов пробудилась в мені цікавість - що це, яким чином, які наслідки для того, хто молиться за когось?
    От рішив я помолитись за дорогу мені людину (людина далеко-далеко і ми не пересікаємось) і потім проаналізував свої думки. Отже, в мене є якісь бажання щодо цьої людини (аби була здорова, благословенна і т.д.), Бажання блага їй. В той же час я не роблю щось заради її блага, а прошу, щоб це зробив Бог. Задарма? Чи може моя молитва за когось має наслідком наділення мене від Бога якимимсь стражданнями, аби я постраждав заради тих проханих благ для людини? Ну, приблизно за таким принципом - відірвати від мене і дати тій людині, грубо кажучи. Тим більше, коли з людиною не пересікаюсь і не можу нічого доброго для неї зробити, лише помолитись. Чи виходить простіше - я захотів, Бог вислухав і, можливо, якщо це відповідає Його волі, виконав моє прохання в певній мірі, а я тим часом сиджу затишно в кріслі, чистенький, цілий і неушкоджений?
    Оце тягне мене на схематизм і містику. Вибачте, може, незрозуміло викладено, питайте, що саме.
    Хто що знає і як думає? Якщо хтось уже має біблійне обґрунтування, будь ласка, наводьте цитати.

2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Відповім коротко: так задармо, нічого вам не убуде, лише прибуде - додасться до зібраних вами скарбів на небі.
    Якщо ваші страждання є добровільними і підуть на благо іншому, то зробіть це. "Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх" (Ів.15:13).
    Ну ніхто захцянки не буде виконувати. Благання має йти від серця з любові і співчуття за ближнього навіть якщо він далеко.

• Подобається Подобається x 3
  3. plastic

plastic Well-Known Member

Молитва-це духовне дихання. Ми маємо не молитися раз в день, а цілий день перебувати в молитві до Бога
    Це називається ходінням з Богом. Приклад-Єнох.
    Молитися за інших-це дуже добре. Добре як для людини, за яку моляться, так і для тої людини що молиться.
    Це непримітне для людських очей служіння насправді дуже важливе.
    Приклад -Христос молився за Своїх учнів. Про Нього і в Новому заповіті написано що Він-Ходатай .
    Але треба щоб молитва йшла від серця людини, бо одні слова не значать нічого.
    Відповідь на молитву може прийти зразу, а може через деякий час, а може взагалі не прийти.
    Це залежить від деяких моментів.
    1. Чи ми просимо згідно волі Божої
    2. Чи ми дійсно від всього серця хочемо це отримати
    3. Чи виконуємо ми зі своєї сторони всі умови договору між нами і Богом.
    4. Чи ми терпляче будемо чекати відповідь від Бога, і не будемо намагатися вирішувати все самому і т.д.
    .

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Зі всім погоджуюся, окрім підкресленого.
    З нами Господь уклав ЗАВІТ, а не договір!
    Це кардинально різні речі!
    Продовжувати не буду, щоб не офтопити...

• Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)