Дріжджі.

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 2 лип 2011.

1. poetka

poetka Дуже важлива персона

Про їх шкідливість чула давно від одного італійця -піц-майстра...
    Справжня італійська піцца на дріжджах вистоюється в холоді майже 2 доби,аби дріжджі встигли вибродити в тісті, а не в животі.
    Отож останнім часом я з недовірою відношусь до дріжджів,оскільки маю дотичність до цьоого( за освітою...).Скажу,що небезпідставно говорю:)
    Хоч я доволі посередній фахівець в цій справі,бо вивчитись я вивчилась, а досвіду роботи немаю,але,але за стільки часу вся технологія і ГОСТИ змінились, не в користь споживача і це прикро і сумно.
    Тому я стараюсь готувати бездріжджовий хліб,або на "вічній заквасці"(чула,скоро її випробую) або на звичайній соді....або на квасному молоці.
    :)
    http://www.youtube.com/watch?v=_FmSMxN6YL8&feature=player_embedded

Останнє редагування: 2 лип 2011
    • Подобається Подобається x 5
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

І сухі Львівські теж? о_О

• Подобається Подобається x 1
  3. poetka

Ну мабуть!!!Це ж ті самі дріжджі.

---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ----------

Ось,який я печу хлібчик,їз цільнозернового борошна без дріжджів.Смачний,корисний,скажу ,що вчора ввечері спекла дві буханочки,вже зараз залишилась половинка,він такий,як колись пекли наші бабці на селі.Ми змутлошили його швидко.

• Подобається Подобається x 8
  4. levandivka

Не знаю. Тому й питаюся...

---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ----------

То не показник. У мене теж домашній хліб на дріжджах довго не лежить.

5. poetka

Ну власне,шо показник,бо ж до того ми їли теж хліб дріжджовий,а він пухкенький,смачненький,а цей такий "сільський" я думала мої після "м"якенького,смачненького" цей їсти не будуть,але якраз навпаки.
    П.С. Цей хліб справжній.
    Монахи в монастирях не їдять дріжджового хліба.
    І взагалі ,на мою думку краще змінювати свої звички і смакові вподобання на користь здоров"я.

---------- Додано в 12:50 ---------- Попередній допис був написаний в 12:48 ----------

Дивилась як вони печуть хліб на заквасці, і пояснюють,це просто і доступно: Хліб має бути - ПОЖИВНИМ!!!!!
    А не задумувались над словом : Поживний?????????

---------- Додано в 12:57 ---------- Попередній допис був написаний в 12:50 ----------

Все ,що смачне і до чого нас привчила,не завжди означає -КОРИСНЕ!!!!

• Подобається Подобається x 4
  6. levandivka

Нова реклама?
    Вже уявляю: Хліб "Поживний" від пекарні "Монастирська"! :)))
    Хліб "Сповідь монаха", "Шепіт монаха", "Монастирська ізба".

• Подобається Подобається x 2
  7. poetka

:)))
    Та ну нє!!!!
    Спробуй сам спекти.Якщо є хлібопічка,то взагалі супер.Бо я руками вимішую....

ірландський хліб на соді
    Ингредиенты:
    Мука с отрубями 500 г.
    Нежирный кефир 450 мл.
    Семена подсолнуха 50 г.
    Изюм 50 г.
    Кунжутное семя 1 ст. ложка
    Сода 1 ч. ложка
    Морская соль 1 ч. ложка

Духовку предварительно разогреть до 200°С. Муку просеять, вернуть в нее отруби, которые остались в сите, добавить соду, соль и все перемешать. Влить кефир и замесить тесто. Поджарить слегка семена подсолнуха; изюм замочить в воде на несколько минут, затем отжать. Добавить в тесто семечки, кунжутное семя и изюм, еще раз вымесить тесто. Присыпать мукой форму для выпечки (или противень), выложить в нее тесто, сформировав круглую буханку. Сделать на тесте глубокий надрез крест-накрест, присыпать мукой и выпекать хлеб в разогретой духовке 40-45 минут.

---------- Додано в 13:02 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

П.С. звиняйте,що не перекладала(ліньки):)

---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:02 ----------

Рецепт від Alias :good:

---------- Додано в 13:05 ---------- Попередній допис був написаний в 13:05 ----------

Для тих,кого зацікавить такий хліб напишу рецепт "вічної закваски"(просто друкувати багато)....:)

8. levandivka

То завеликий буханець. У ХП не влізе (головою впрецця)

Напиши, бо купувати на ДП закваски - жаба дусить, а гууглити ліниво. :)

---------- Додано в 13:21 ---------- Попередній допис був написаний в 13:19 ----------

Видно, що не львівський...

9. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Олю, колись в селі бачила у бабці домашні дріжджі,вони були з висівками і здається на заквасці з хмелю.То не воно?

10. а такаж, панове, пам'ятайте про шкідливість дріжджів, коли будете пити бельгійське пиво :)
    на мою думку, шкідливість дріждів трохи перебільшена. у відео (яке застрягло у мене на 1:45) говориться про модифіковані дріжджі - з ГМО. а дріжджі, самі по собі, хоча і є родом бактерій, при віпіканні розкладаються на воду і вуглекислий газ, останній в свою чергу робить "дірки" в хлібі :) тобто, якщо хліб добре пропечений і ви не бухнули туда тону дріждів, до кінця випічки тих дріжджів там не повинно бути.

що не можна сказати про бельгійське пиво :)

• Подобається Подобається x 6
  11. poetka

Солохонько,анітрохи не перебільшено ...насправді так воно і є.....
    Я свого часу відробляла практику на хлібзаводі по вул. Стрийській,тоді ще там працював старий-старий "як світ" директор,так він мене запевнив( в особистій розмові)що хліб заводського виробництва,це - не хліб!!!!Але де там пацанка 19 років буде надавати тому значення.Хоч з тих пір минуло щонайменше 15 років, і я всетаки їла і купувала ті дріжджі і не замислювалась.
    Аж тепер я починаю замислюватись, і цікавитись цим питанням.

---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:33 ----------

Натрапила на статтю в неті,доволі цікаву:
    http://health.unian.net/ukr/detail/221104

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

ТЕРМОФІЛЬНИХ,тобто СТІЙКИХ,які продовжують розмножуватись,вже після випікання,в спеченому виробі.:sad:

---------- Додано в 18:36 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

І це далеко не означає,що хліб й надалі буде бродити,ні!
    Буде бродити вже наш живіт.

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:36 ----------

Оскільки у випеченому хлібі для подальшого його бродіння немає відповідного середовища а в наших животиках -Є!!!!!!!!!;)

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:41 ----------

:)
    Доречі таку сіль варто додавати не тільки у хліб,вона продається всюди.

12. так само, як бактерії: є шкідливі, є корисні; так само і дріжджі є різні. як їх виготовляють і що до них додають, теж має свій вплив. але наука з часів гітлера трохи розвинулась і поняття про все люди мають більше. Этьен Вольф, який згадується в статті, роки життя 1827-1918 :)
    ось новіша стаття, щоправда англійською:
    "Народився в Єгипті, доктор Ghoneum отримав ступінь доктора філософії при Токійському університеті в 1980 році і зробив його докторської дослідження в Каліфорнійському університеті, Школі медицини. Доктор Ghoneum є міжнародно визнаним імунолог, який є експертом у Раку імунотерапії.
    ...... проводить розслідування можливого використання непатогенних пекарських дріжджів як перспективного, природних терапії раку." (перепрошую, переклад гуглівський :) )

у кожної медалі є дві сторони (я б не відмовлялась від дріждів вцілому - кіко того життя :) )

• Подобається Подобається x 3
  13. poetka

та мені власне теж від них відмовлятись не хочеться,але,але не певна,що якість наших дріжджів є достатньо безпечна,радше навпаки...
    Є харчові дріжджі не плутати з кулінарними,чи пекарськими,от власне й вони є цілющі,а ті що продають ееее!!!!
    Вікіпедія:
    http://uk.wikipedia.org/wiki/Харчові_дріжджі
    Отож я б всетаки з осторогою відносилась саме до пекарських...

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Ото ж бо;)

• Подобається Подобається x 2
  14. Summer

Summer Well-Known Member

цікавий ролик.... як подивитись то все шкідливе

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хліб повинен пектися при такій температурі, щоб жодна бактерія не вижила. А то в нас прогрес - "залог" здоров'я для дохторів, то і маємо - скоринка перепечена а серединка ще бродить :)))

---------- Додано в 20:38 ---------- Попередній допис був написаний в 20:36 ----------

Цікаво, що то живе при 120 деград? Чув про бактерії, що виживають при 96, навіть такі, що живуть в гейзерах на дні морів при 126 (але там тиск такий, що вода не закипить), але фільних? То певно якісь генно модифіковані :))) (або пічка таки не справна ;) )

---------- Додано в 20:39 ---------- Попередній допис був написаний в 20:38 ----------

Це при умові, що хліб (тісто) таки перебродив (цікаво - яка то пекарня триматиме 2 дні тісто?). Інакше "квасу" не уникнути :)

16. poetka

а хто їх там знає...

---------- Додано в 20:47 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

В холодильнику тримають,щоб дріжджі "заснули".
    І взагалі то тема така непевна,але,як кажуть:"диму без вогню не буває", а там де ми живемо,то не тільки диму.....:)

17. levandivka

Печу житньо-пшеничний.
    Дріжджів зменшив дозу. :hi:

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ой не нагадуйте. Я коли ходила вагітна з своєю найменшою шукала всі німецькі паби де б можна було попити пива з свіжими дріжджами.

Готую хліби і вироби з свіжими дріжджами і не маю ніяких проблем. Тісто на піццу готую свіже, або дозволяю йому відпочити в холодильнику.

Хліб на заквасці не готую. Закваска також кисне кілька днів, тому не бачу проблеми чому не можна дати дріжджам добре викиснути. А ще треба додати трохи соди до хліба, особливо якщо тісто стоятиме довго, тоді дріжджі не переброждують. Плюс, завжди до хліба і дріжджових виробів додаю рому або горілки, саме для того аби краще викисли. Тоді хліб стоятиме тиждень і ані не зацвите, ані не зачерствіє.

Якщо не хочемо кислого хліба, маємо мацу.

• Подобається Подобається x 10
  19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та йой... кіко горівки гнали з дріжджів і ніколи нікому не шкодило....

20. poetka

Воно і є......Де б то таке роздобути?

а де твій аватар? :)