не те щоб я образилась на пуперові слова про Київ у темі "пуперові відвідини столиці", але скажу чесно: мене добряче зачепило... я щиро усім серцем люблю Львів. Львів не такий, як Київ. а Київ, у свою чергу, не такий як Львів. вони різні. але не можу сказати, щоб моє місто було таким вже незграбним, як комусь могло здатись. ви побачили багато недоліків столиці, які справді існують, які я визнаю і бачу щодня. Київ великий. і він складається не тільки зі спальних районів, які ви вже мали нагоду побачити. як киянка я не можу стояти осторонь, коли моє місто висвітлюють так однобічно. тому пропоную всім невелику(чи,може,середню ) фотоекскурсію малою частиною Києва... план прогулянки буде вкладений нижче, а щоб мати краще уявлення про місто Київ, хай ця прогулянка буде супроводжуватися фотографіями. працюю над планом і над самим порядком розміщення фото. викладатиму послідовно, щоб не кидати вас з одного району міста в протилежний
Відповідь: про що не сказав пупер так-от: думала-думала, вирышила план прогулянки розбити на 2 частини. вибачте за естетику цього плану, роблено від руки, зате з душею. масштаб не дотримано.але принаймні за таким планом ми не заблукаємо.бо карти Києва надто заплутані ,як на мене. отже, частина перша:
Відповідь: про що не сказав пупер 1. почнемо з будівлі НБУ. це буде єдиний державний орган, який включений в нашу екскурсію. виходимо на станції метро Хрещатик(вихід до вул.Інститутської). в найзагальнішому небанальному ракурсі будівля Національного Банку України має такий вигляд: коротка історія: Участь у конкурсі із розробки проекту взяли архітектори О.В.Кобелєв, П.І.Голландський і В.В.Городецький (так, так, той самий - славнозвісний автор і власник зведеного 1901—1903 років будинку з химерами). Кращим було визнано проект О.В.Кобелєва, який узявся за діло. Пізніше до нього приєднався О.М.Вербицький, за ескізами котрого розроблено фасад. Дев'яносто років милує око киян і гостей древньої столиці чудова перлина, створена архітектором Кобелєвим і тисячами невідомих майстрів. За своїми високими художніми якостями цей будинок є одним із кращих серед споруд Києва XX століття. Проходячи заклопотано повз нього, знайдіть у щоденній суєті хоча б кілька хвилин і зупиніться. Особливо якщо захмарений настрій, а на душі - обридлива обліжна сльота. Помилуйтеся цим неповторним витвором людських рук, і ви відчуєте, що життя - не така вже й кепська річ, як нам інколи здається.
Відповідь: про що не сказав пупер стоїмо зі сторони метро Хрещатик, спиною до Майдану Незалежності, ліворуч - будівля НБУ, ми звертаємо праворуч, де починається вулиця Банкова. та сама, на якій розміщений Секретаріат Президента України, але ми завітаємо не туди. отже, праворуч по вул.Банковій зупиняємось біля будинку Спілки письменників України., він же - місце дислокації газети: "Літературна Україна". засновано в 1934 р.
я не помилився... ви мене не зрозуміли... є гарна архітектура, наприклад, будинок з химерами, храм караїмів на саксаганського (?)... гмммм... поганий з мене "журналіст", якщо склалося враження, що я суто про зовнішній вигляд міста....
Відповідь: про що не сказав пупер крокуємо далі. наступна наша зупинка Банкова, 10 - будинок архітектора Городецького(або в народі званий "будинок з химерами"). Будинок має форму куба, кожна сторона якого відрізняється за зовнішнім виглядом від іншої.Місце для будови Городецький обрав над крутим урвищем. Побудовано його у 1902 році, до 40-річчя архітектора в стилі арт-нуво(франц. art nouveau — нове мистецтво), поширена в деяких європейських країнах і США назва стилю «модерн». Скульптурні прикраси за його власними ескізами виконано скульптором Еліо Саля. До 2005 року у цьому бидинку знаходилася резиденція Президента України. скульптура виконана із цементу, який на той час був не надто поширеним матеріалом, тому всі химери - можна сказати, "подарунок", їх було вилито безкоштовно, як рекламну продукцію.Новація полягала в тому, що всі оздоби виготовлено з цементу – найпередовішого матеріалу сторіччя, і в тому, що скульптор проходив вже по готовому твору карбом, залишаючи авторську руку, надаючи поверхні виду натурального каменю. чому саме химери? чому стільки тварин? Про мисливську одержимість Городецького по Києву ходили легенди. Говорили, що навіть сімейні візити до батьків дружини оберталися азартними стрілянинами. Прославлений архітектор усідався на балконі і починав з рушниці палити по всіх мішенях, що рухаються – по стрижах, і по голубах, тому що ніякої іншої "дичини" на тихій київській вулиці Кирилівської не водилося. Якщо ж подібні стрілянини були невдалими, у Городецького на цілий день псувався настрій.Справжній зоопарк прикрасив фасади будинку на Банковій: голови слонів та носорогів, ящірки та жаби, пітон і крокодил, пантера й орли, нарешті величезні квітки латаття, казкові риби, косулі й дівчата в ретельно й дотепно продуманих та не менш майстерно виконаних композиціях створили незабутній фантастичний образ будинку-казки.
Відповідь: про що не сказав пупер зрозуміла-ні - яка різниця? але духу міста з ваших знимок я не побачила. видно тільки метро і кіоски з шаурмою. тому пізно, пупере, я просто хочу показати львів"янам моє місто таким, як його бачу я. і ця екскурсія не має жодного відношення до пуперових відвідин столиці. в тій темі було написано:"далі буде...". не буду вельми оригінальною, і використаю фразу також кіношну "але це вже зовсім інша історія". ваша тема просто "надихнула" мене на створення цієї. так що, вибачте, коли що не так...
Відповідь: про що не сказав пупер від будинку з химерами покрокуємо далі, таємними сходами вниз, до площі Івана Франка. а от, власне і вона: напроти театру Франка, який зараз знаходиться за нашою спиною, ми бачимо отаку картину: а-от і сам театр ім.І.Франка. звичайний зовні і прекрасний за своїм наповненням. анонс на сьогодні:
Відповідь: про що не сказав пупер пам"ятник Яковченку з таксою дякую за підтримку, так набагато легше. разом - сила
Відповідь: про що не сказав пупер просто мне _очень_ понравился Киев, так что даж домой не особо хотелось ехать. Интересно что наблюдается у вас такая же тендаенция как и в Москве ворчать на "понаехавших тут" пока это правда выглядит безобидно
Відповідь: про що не сказав пупер спускаємось донизу вулицею Городецького- від пл.І.Франка до Хрещатика. цю вулицю забудовували протягом 5-7 років, перважно прибутковими будинками в стилі віденського модерну. на вулиці розташований будинок. в якому мав місце колишній готель "Континенталь", в якому збирались на творчі вечори діячі літературного світу(серед них і В.Маяковський). отак виглядає ця вулиця: праворуч- ліворуч- в цьому будинку № 11 жив з 1955 по 1963 рр., М.М. Крушельницький, який у Києві працював у театрі "Березіль".
Відповідь: про що не сказав пупер отже, ми спустилися до Майдану Незалежності. Майдан загалом всі бачили, я так думаю. тому я зупиняюсь лише на окремих його "клаптиках". повертаємось обличчям до тієї вулицы, з якої щойно спустились. проходимо трохи ліворуч , підіймаємо голову: це - Міжнародний Центр Культури і Мистецтв України. востаннє я тут була 18 січня на коцерті Піккардійської Терції. переводимо погляд правіше: це одне із того, що я не люблю у Києві. офіційно - ТРК "Глобус", 2-га лінія. я називаю ЦЕ Дніпрогес. опускаємо очі нижче і ще правіше - засновники(за літописом) Києва: Кий, Щек, Хорив, Либідь. повертаємось на 180 градусів: то є також Майдан Незалежності, друга його частина через дорогу. молодь там любить "тусуватись". от, наприклад, скейтери...на задньому плані те, що молодь називає бетменом. "зустрінемось під Бетменом" - таке іноді можна почути серед них. а ще лівіше біля Головпоштамту стоїть глобус,який постійно крутиться. якщо розглянути його як центр, і умовно позначити ним Київ, то від нього на різні сторони відходять такі собі гілки із зазначенням відстані до інших міст України. привіт, Львів!!! до речі, пупер зазначив, що киян зомбують рекламою. тут він правий мені особисто сподобався такий рекламний щит
Відповідь: про що не сказав пупер отже, по той бік Майдану, де скейтери їздять, є купа маленьких вуличок, які ведуть нагору, приблизно в район Михайлівської площі. але до неї ми доберемось іншим шляхом. тільки ненароком покажу вам маленьку вуличку Костьольну, яка нагорі увінчана Римо-католицьким костьолом. я його не сфотографувала, бо на мене отець так зиркав, що аж ніяково стало а в тому костьолі дуже холодно завжди - я там бувала на вечорах органної музики. та все одно я ту вуличку люблю. от хоча б за це: файні........квіти, хіба ні?
Відповідь: про що не сказав пупер маюнко, супер! Дякую за фоторепортаж. Львів"яни, черга ваша...для нас, нетутешніх.
Відповідь: про що не сказав пупер запрошую вас від Хрещатику пройтись трохи вгору, по вулиці Прорізній, до Оперного театру. можливо, він не такий розкішний, як у Львові - а тим не менш, програма завжди насичена.побудовано у 1901 р. в формах французького ренесансу (архітектор - В.А.Шретер), зал розрахований на 1628 місць. особисто я відвідую регулярно. останнього разу то було...............вчора Микола Лисенко - генальний український композитор, громадський діяч. тут ми зупинимось перепочити. як сказав пупер, "далі буде..."
Відповідь: про що не сказав пупер Маюнко ви надихаєте! покищо пошукаю з того що є. а потім придбаю новий фотик і підписуюсь до руху Львово-фотографування-висвітлення-цікавих-і-відомих-місць.