Доріжки з природного каменю.

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Hyligan, 5 кві 2011.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Hyligan

Hyligan Іронічний

Хочу поробити собі на подвір'ї і в саду стежечки-доріжки.
    Зразу думав з бруківки, але по перше шось надто вже вона неякісна останнім часом, по друге то вже чуть не в кожного на подвір'ї таке є.....хочеться надійно і ексклюзивно :blush: Почав схилятися до природнього каменю.....хто знає де можна дешевше купити, і чи варто взагалі робити таке(чи надійно)

2. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Якщо Ви маєте на увазі з річкового каменю

, то на голий грунт його не поклажеш. З часом він увійде в землю і прощавай доріжка і грошики. Такий камінь кладуть на втрамбовану подушку з щебеню-відсіву-піску.
    Для слабонавантажених

зараз модно і доволі практично використовувати т.з. гальку, всипану в неглибокі канавки по шимрині стежки. І теж на піщану подушку.

Особисто я збираюсь зробити доріжки для машини і людей з саморобних бетонних плит з вбетонованою візерунком галькою.

Не хочу шукати в мережі, але в двох словах:
    Деревяна форм: 40х40, 50х50, 60х60... і глибиною до 10 см. Встановити на щось рівне, насипати піску, небагато. Товщина піщаного шару залежить від величини камінців. вирівнюєм. На пісок викладаєм на ребро камінці у порядку, який Вам підкаже ваш смак і фантазія. Особливо, якщо є різнокольорова галька. Заливаемо цементно пісковим розчином 1:3 на 1/2 залишеної глибини форми. Вкладаємо металеву сітку і доливаємо розчином. Бажано бетоном. Застигає, виймаєм, змітаємо пісок і вкладаємо на піщану подушку у потрібному місці...
    От і фсьо ;)

• Подобається Подобається x 3
  3. XrystynaP

XrystynaP New Member

Ще гарне вирішення питання доріжок - гранітна бруківка, чи брекчія. правда, таке добро буде коштувати вдвіччі дорожче від бетонної бруківки. Зате нічого не потріскає і послужить не один десяток років

а де твій аватар? :)