Допоможіть пристроїти лелеку!

Тема у розділі 'Оголошення', створена користувачем demetris, 15 чер 2009.

1. demetris

demetris Well-Known Member

Привіт усім.

Через вади розвитку та/або неможливість прогодувати лелеченя виштовхали з гнізда (або само випало). Батьки його вже "списали" бо не раегують на нього зовсім, крім того були численні сліди ушкоджень, хотіли мабіть малого добити. Терапевт (той що для людей) має підозру на пневмоторекс (розрив легені) в наслідок падіння, одна частина грудини "надута", важке дихання.
    З досвіду старших і досвідчених жителів села відомо, що лелеки його вже не приймуть. Були випадки коли лелеку виходжували та пускали наступного року, його закльовують...

Питання/прохання:

1. Кому можна показати якомусь орнітологу чи що? У звичайне ветклініку їхати думаю немає сенсу, чи є ?

2. Куди пристроїти питомця після виходжування?

2. Максим

Максим Well-Known Member

Підіть до звичайного ветеринара, найкраще такого, що має досвід з птахами (до якого ходять з папугами і т.п.). Орнітолог не лікар, дивитися на лелеку йому нецікаво. ;) Тим більше, що птахові напевно буде потрібно зробити рентген.

3. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

У Львові є Екологічний центр на Погулянці, думаю туди приймуть, де птаха зараз?, чи є можливість привезти його до Львова?

4. demetris

Взагалі птаху вже привезли до Львова (зараз в батьків). Про екоцентр чув, але не маю туди координат, а ґуґл його не знає :sad: хіба таке, але то ж не інфа.

5. demetris

Я теж сподіваюсь, бо в квартирі він не житиме, треба хоч якесь подвір'я. Але воно ще мале, думаю тижнів 3, не більше.
    Так певно зроблю нині після роботи.

6. Максим

Максим Well-Known Member

Можна ще піти прямо на кафедру хірургії ветеринарного інституту. Можливо там і порадять, де прилаштувати птаха.

7. маюнка

маюнка Дуже важлива персона

може, Кубанська, 12?

8. demetris

Воно б так, але треба наперед домовитись, їздити з ним туди-сюди немає ні часу, ні натхнення.
    Дякую.

9. Molv

Molv New Member

Подзвоніть у природознавчий музей (72-16-42),
    попросіть п. Андрія Бокотея.
    Отримаєте вичерпну інформацію й пораду.

10. demetris

Усім вдячний. Вчора були в Екоцентрі, показували птаху і все таке. Вони згодились його взяти. Поки птаха живе собі у сусідки моїх батьків - чудові люди, мають дівчинку 11 років, вона його доглядає, годує рибкою і годинами сидить на канікулах біля нього ))) Домовились, що поживе доки оклигає вдома, а потім заберуть його в Центр до павича. Буцім-то назвали його Lucky. Вдячний за відгуки. Сьогодні спробую приєднати фото.

• Подобається Подобається x 1
  11. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Таке в пташиному світі буває, що сильніші птахи вбивають слабших у гнізді, або викидають з нього, щоб їм було більше їжі. Нормальний природний процес виживання.
    Переконаний, що саме так сталося із цим лелечиням. Бо самі птахи не випадають з гнізда. Бажання ваше врятувати птаха цілком зрозуміле, але якщо він виживе, то навіки залишиться жити з людьми.
    У нас в селі живе дорослий лелека, який не зумів знайти собі пари, щоб полетіти у вирій і з горя гепнувся на асфальт, але не вбився - крило зламав. Живе з іншими домашніми птахами. Кажуть буде достаток в родині у якій не те що на хаті лелека сидить, а цілорічно живе.
    Інформація просто для загального розвитку!

12. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Одного разу до мене у вікно якимось дивним чином потрапила сова з підбитим крилом.
    На Кубанській ту сосу лікував Андрій (як по батькові не наю). Сова через то шо почалось запалення і троха пір*я було видалено літати більше не могла, але вижила. На тій ж Кубанській мені запропонували залишити сову в зоопарку. Мо і лелека їм знадобиться?

13. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

як переїде маякніть, мої діти хочуть в гості до лелеки

14. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

Моя донечка Катерина-Євгенія і той самий лелека.
    Перепрошую за флуд!

15. Karbofoss

Karbofoss Well-Known Member

Ну когда она спросит, откуда беруться дети, Вам будет что сказать. :mocking:[​IMG]

Останнє редагування: 17 чер 2009
  16. demetris

Без проблем, він до того часу якраз виросте, стане гарним. Бо зараз клубок пір'я з двома ногами, що поглинаэ рибу до 0.5-1 кг на день і "стріляє" із заднього проходу )))))

17. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

А знаєте як люди помирають?
    Їх лелека забирає!

18. demetris

Нє, приносить... забирає хтось другий )))

19. victorys

victorys позитивчик :)

забрати білка може...:mocking:

20. Dimokl

Dimokl Тато Буратін

:) Ги! Білка не забирає, білка хапає...
    ....зазвичай за горішки і то досить міцно! :)))

а де твій аватар? :)