Допоможи собі сам...

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Un.Known, 5 лют 2011.

1. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

...або який вплив мають власні песимізм чи оптимізм на наше життя.

Як ви вважаєте, може наш власний настрій, "налаштування по замовчуванню" змінювати хід звичного дня, тижня, життя?

Можемо ми щось змінити самі, відштовхуючи від себе негативне, спілкуючись з людьми позитивними, добрими?

Я свою відповідь маю.

• Подобається Подобається x 7
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ой, дякую! :preved:
    Дуже вчасно.
    Учора трапилася зі мною маленька подія із великим підтекстом. Довго думав, в котру гілку розмістити.

• Подобається Подобається x 12
  3. vov66

vov66 Well-Known Member

Думка матеріальна! :)

• Подобається Подобається x 2
  4. poetka

poetka Дуже важлива персона

Оль!!!! І ти ще питаєш......
    Звісно,що так.........
    Ми можемо багато чого змінити, змінивши свою позицію, або ставлення до даної проблеми, ситуації і т.д.
    Щодо настроїв,скажу про себе; вони пропорційні настроям моїх близьких, і я не з тих людей,яким все "пофіг", я глибоко залежна від вищесказаного....
    Щодо позитивних людей: беззаперечно.........хороші і позитивні люди, здатні творити чудеса, самі навіть не здогадуючись про це (маю живий приклад , а саме "власницю" теми), яка думає шо...(вона сама знає,шо....:), а насправді в моїй душі вона посіяла добро і , може навіть примирення...... Побільше б такий "тверезих", не боюсь сказати:"тверезих"....людей...і більшість таких як я "зацоканих" вийшло б з стану анабіозу (ожили заново).
    Дякую Олюська, що ти є..............

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:24 ----------

:)))Добре,що ти думав і боявся саме за курячі яйка,вибач,насмішив:)
    Зі мною не раз таке траплялось: подумаю,так і станеться....звичайно в дрібницях переважно справджується.....
    Ось, наприклад вчора: пекла замовнику торт"Прага",і вперто думала,про той смак в майбутньому,щоб був саме такий,як колись.....Знаєте вийшло.....а крем взагалі бомбейський .....Багато залежить від наших думок, а ще більше від нас самих.

---------- Додано в 13:29 ---------- Попередній допис був написаний в 13:28 ----------

Останнє редагування модератором: 5 лют 2011
    • Подобається Подобається x 15
  5. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

Не кожен таке вміє. Але, мабуть, кожен може навчитися.

• Подобається Подобається x 8
  6. Un.Known

Ну так. Є затяті екземпляри в обох видах. І трансформуватись може один вид в другий - було б бажання.

Я колись дуже бештала свого чоловіка за його позитивний погляд на світ. Тоді мені здавалось, що це не оптимізм, а безвідповідальність. А одного разу йому ввірвався терпець, і мій коханий тицьнув мене носом у мою власну безвідповідальність, сказавши:"Я маю підстави вірити у краще, бо я для цього щось роблю. Що робиш ти, крім того, що рюмсаєш над розбитими своїми коритами?"

Я багато думала тоді, і зрозуміла, що це корито можна зробити своїми руками. Так, дорога довга, треба купити долото, перепсути купу матеріалу, але шанс є.
    Дякую за дякую.

А також дякую тобі за те, що ти вміла задуматись.

Пам"ятаєш першу тему, першу, де ми з тобою пересіклись, де ми відразу посварились, ту, після котрої ти писала, що я зла? Зараз вже не суттєво, яка, важливе те, що ти вмієш послухати і подумати. Так як я, над чоловіковими словами колись.

Мабуть всі науки потребують вчителя. А учень, маючи бажання навчитись, мав би слухати і неприємні речі чи зауваження.

Останнє редагування модератором: 5 лют 2011
    • Подобається Подобається x 10
  7. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

+1.
    і нЕуки теж. :)

---------- Додано в 13:47 ---------- Попередній допис був написаний в 13:45 ----------

Ги....
    Бештання допомогло..?

Останнє редагування: 5 лют 2011
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

фууууууууууух!!!!!!!!!

Ну... так в напрузі тримати...

• Подобається Подобається x 10
  9. poetka

:good::good::good:
    Я колись сама тобі це писала,пригадуєш?Шо мені необхідна "взбучка",тобто підтримка когось із сторони,добре,що вона була із твоєї сторони.Дякую,щераз:give_rose:

10. Rebbit

Rebbit Well-Known Member

А якби таки по то могли б чакри відкритися ізвязок з космосом і вообще....

Пригадую як я з другном проходили по провулку між пятим корпусом політеху і костьолом (знаєте там є такий пункт прийому толі склотари толі макулатури імайданчик спортивний обгороджений високою сіткою)

Зустріли ми свого викладача найліпшого (світла йому память) і стали поговорити. А дітиська то собі мяча копали за сіткою висотою в 2 наших рости. Але по закону подлості (по науці закону Мерфі) мяч з всьої дурі попав саме в голову мому другу. Досі не розумію яку він мав мати траєкторію шоб обігнути сітку і так втрафити. Зірки футболу віддихають :)

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

У моєму - дуже великий вплив.
    Коли мою дитину "випросили" з української (суботньої) школи, бо "вчителька не дає з ним раду" і "він не вміє працювати в групі", я на якусь мить заламалася. І це при тому, що ми були готові ходити разом з ним і сидіти в класі. Працювати волонтерами в школі, аби лише він міг чути мову від учителів та бачити, як стараються інші дітки. З одного боку, я могла розповісти про причину, але нащо? Стягувати на себе й на свою дитину чиюсь жалість? І я чудово розуміла, що "він може повернутися, коли навчиться бути в групі дітей" - то пустослів'я, бо як може дитина цього навчитися, не будучи в групі? Двері до школи нам закрили, і то дуже несподівано. Таке собі ТРАСЬ! просто перед носом.
    Кілька днів мене гризла злість, образа, нерозуміння й небажання бачити людей. А вкінці-кінців я взлостилася на себе саму й сказала собі, що най. Не треба їм нас, то і їх нам не треба. І нічого, Дарчик і вдома пише, читає. І ми його виправляємо, читаємо книжечки разом. Дивимося фільми та мультфільми українською.
    Ми налаштувалися на позитивне мислення буквально за пару днів. Дарко лише кілька разів спитав про школу, а потому й забув зовсім. Ми з чоловіком отримали ще один удар, коли в щоденній школі сказали, що "ще один такий випадок і він не зможе вчитися в нашій школі". Ми зрозуміли причину - ми не перейшли до кінця того першого удару. Дитина відчувала те, що ми затиснули в собі. І от завдяки тому усвідомленню ми почали працювати над тим, аби не тримати в собі образи, аби не мати в собі хмар узагалі, аби дитина могла від нас черпати позитивний приклад та емоції, а не негатив, який, як нам здавалося, ми сховали дуже глибоко. Для дитини нема жодного "глибоко", вона відчуває все. І от коли ми перестали ховати негатив, коли позбулися свого песимізму, справи пішли на покращення.
    Можливо, спочатку той оптимізм не був цілковито нашим, але коли ми побачили, що він "працює", то працювали далі над тим, щоби наша дитина почувалася коло нас безпечно. Як на мене, то в ситуаціях із дітьми найкраще бачиш те, наскільки прямим є вплив песимізму та оптимізму, негативу та позитиву.
    І дякую Богові, що змогли не закритися, що дав нам сили й мудрість не озлоблюватися, не шукати винних, а просто пробачити й жити далі з тим, що є, жити, відкинувши чорноту й обравши світло, бо так найкраще для нашої сім'ї, для здоров'я нашої сім'ї.

• Подобається Подобається x 18
  12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ситуація доволі знайома.
    У житті так часто буває, що на голову звалюється одне, друге, десяте і людина починає боротися з кожною проблемою, а тре не боротися з проблемою, а робити головне - те, що задумав, що маєш робити.

Так само і тут. Можна б було боротися з школою, а толку? Головне, щоб дитині було добре, а решту питання десяте.

• Подобається Подобається x 4
  13. poetka

:good:
    Подобається менів ця фраза.....Ну просто сподобалась.

---------- Додано в 19:42 ---------- Попередній допис був написаний в 19:41 ----------

Можна битись головою об стіну, а можна взяти кувалду і ту стіну накінець розгромити,нє????(то я про своє...)

• Подобається Подобається x 6
  14. Un.Known

Можна також обійти або перелізти...

• Подобається Подобається x 9
  15. впевненна, що допомогти можеш тільки ти сам собі. інші, можуть подати руку, щоб обпертись. але вся робота - на тобі. а ще таке: як захочу, то і на гору забіжу, а не схочу - і з гори не зійду.

важким є побачити, що ти мусиш для цього зробити. в мене був час, коли я в своїх незгодах звинувачувала всіх, хто був поряд. а, коли бачила успішну людину, ще й з усмішкою на обличчі - це мене так злило, що я б, якби мала молоток у руках, точно гепнула б по голові.

все котилось би по нахилу і далі, якби я не піднялась і не подивилась на себе, як на сторонню людину, очима тих, хто мене бачить. допомогло. головне - перестати себе жаліти.

• Подобається Подобається x 12
  16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Пані Солохо, ви просто не знаєте! У нас мер теж думав, навіть сам партію придумав, називається "самопоміч". Сам собі він допоміг, якщо після каденсії в буцегарню не кинуть, а от іншим та самопоміч ніц не помогла.

• Подобається Подобається x 1
  17. ну, політики - то особлива категорія людей. бо вони тільки собі і допомагають. )))

от, якби нам категорію політиків-альтруїстів....

• Подобається Подобається x 3
  18. poetka

:haha::haha::haha:

---------- Додано в 20:36 ---------- Попередній допис був написаний в 20:33 ----------

100%%%%%
    Я теж з цим не можу не погодитись,коли я себе жаліла,я перебувала в депресії,тільки перестала жаліти,не скажу що ожила,а просто подивилась на речі по-інакшому,як жаба в роті бузька,але яка його при тому всьому дусить...(десь в неті бачила таку фотку)...:)

Останнє редагування: 5 лют 2011
    • Подобається Подобається x 8
  19. Chaldon

Chaldon Well-Known Member

И пока моя рука крепка и пока дышу, клянусь бить, крушить эти стены.

Умирать один раз, пусть будет с музыкой.

• Подобається Подобається x 3
  20. Bambook

Bambook Persona non grata

Настрій - не настрій... Як на мене, буває тільки два настрої - настрій покладатися на долю і настрій діяти. Якщо кожну складну життєву ситуацію сприймати як поштовх до дії, до пошуку вирішення проблеми, то на поганий настрій не стане спочатку часу, а потім потреби.
    Що можеш змінити - змінюєш, що не можеш змінити - сприймаєш як данність і не береш до серця. Звичайно, бувають винятки, і бувають помилки - в визначенні того, що ти змінити можеш, а що ні.
    Але в будь-якому разі, життя стає більш організованим і при цьому більш приємним...

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)