Виходячи з всім добре відомої теми допомоги Ромкові, пропоную поговорити про допомогу взагалі. Чи варто допомагати коли не просять? Чи буде допомогою така " підтримка" коли людина криком кричить від такої " допомоги"? Чи вірите ви в таку допомогу, яку потребуючий не сприймає взагалі? Здогадуюся, що зараз з цією темою можуть відбутися дивні метаморфози, але давайте поговоримо. Прохання, не сприймати тему аж дуже особисто і закликаю до толерантності.
Так, тем подібних вже було декілька. Були такі, що починались Ромком, такі, що починались співчуваючими, такі, що мною чи Лілею переносились, ліпились з двадцяти одна, всі потім закривались - або на прохання Ромка, або на прохання настійливе співчуваючих, або модераторами. Я не бачу потреби в такій темі, навіть закамуфльованій під відсторонену, бо відчуваю, що все зведеться до одного й того ж. У іншу, споріднену тему починала писати разів з десять точно, і кожного разу витирала, бо думаю, що все одно не дійде. чи перекрутиться, чи сприйметься, як напад. Я хоч убийте, не можу зрозуміти, як можна людині допомогти, якщо вона, власне, не сприймає нічого іншого, як повздиху "бідний Ромко", а далі іде своєю дорогою, і називається це "я все зроблю для своєї дитини". Маю враження, що то вже не робиться заради Зорянки, але важливий сам процес. "Промити, відрізати, перешити". І читати про якісь "харкання" вже також не можу. Я розумію, що батька - болить, але якось би вже пасувало стримуватись і не приписувати те, чого нема й не було. Вже раз писала, повторюсь - може б було добре припустити:"А може я неправий?"
Нє. Головний нападник тут я. Звик шишки збирати. Карми не шкода. Не дійде, то принаймні пригальмує. Вже допомога. Перекрутять? ТАК! Але ж перекручення у мережевій спільноті - норма..? Кожен сам вкладає свій зміст/тон. Бо мережа, легко помилитися.
Не варто. П.С. Як хочете комусь допомогти - допоможіть, щоб ніхто не знав, і тікайте, щоб ніхто і не дізнався. Чомусь у мене такі переконання.
А якщо людина не усвідомлює, не бачить ( звісно, свого під носом не видно), що йде не " туди" ? Якщо вона з заплющиними очима йде до прірви? Будете стояти і дивитися? Почнети стримувати? А вона вам - мені достаменно тоди! Як допомогти?....коли не просять
Як виникне бажання - підійду перепитаю. Як ні - ви чули колись слово Боже вільний. П.С. Куди мені з Богом тягатися і його планами... ---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ---------- Краще ніяк...
Тема не про Ромка, але навіяна відомими подіями. Мені важлива, бо не раз обпікалася за таку, " непрошену" допомогу. І нераз мала гірке відчуття, що не допомогла, коли це було в моїх силах. ---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ---------- Будь ласка, обгрунтуйте.
Перепрошую, але я не думав про Ромка, коли таке писав. В нього власних клопотів по горло; я ще з власними порадами? ...
Не можете, не читайте.Краще пишіть вірші, розповідайте про культурне життя українців за кордоном, про дітей і про власний настрій, про музику і т.п. - це вам краще вдається
варто. Завжди варто спробувати. Люди є різні, і далеко не кожна людина здатна просити про допомогу. Але треба вміти і вчасно відступити, коли бачиш, що твоєї допомоги не потребують, і не перетворювати допомогу на те, що називається лізти без мила в дупу
Допомогти можна тільки людині, яка сподівається на допомогу. Якщо допомагаєте без дозволу - зробите тільки зле. Це по аналогії до тем - допоможіть наркоману знайти кошти на дозу... (не маю на увазі хворих - тільки тих, кому лише щось хочеться, а до бажань інших їм якось - пох...) ---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ---------- Це правда. І тільки таким в певній мірі і треба допомагати, але щоб вони цього не знали...
Можна приклад? ---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ---------- Думки розіляються. Пригадала свою улюблену коліжанку, вона говорить : допомогти потрібно так, щоб людина захотіла отримати цю допомогу, і навіть через багато років про це не пошкодувала. Мудра кобіта, нє ?
Надзвичайно мудра кобіта! Рекомендую звернутися до неї за порадами. (і тему можна буде закрити) Будь-що можна зробити через сторонніх людей. Не хочу згадувати те, що робив. Мені це пам'ятати теж ні до чого. Просто тішуся тими хорошими людьми, що поруч. Іноді тими, кого навіть не бачив.
В розрізі теми, така от ситуаця: пізній вечір, ви один чи з кимось. На асвальті хтось лежить. Руху жодного. Підійдете подивитися хто лежить? Чимскоріш підете геть? Далі, вияснили, що лежить п* яний. На вулиці хоч не зима але досить холодно (до прикладу). Допоможете підвестися? Чи зателефонуєте в швидку? В міліцію? Ніби звичайна ситуація, але як поступити?
не зовсім відповідь на ваше запитання, але мій знайомий мав такий трафунок: підійшов до лежачого на дорозі чоловіка, схилився до нього, і... отримав кулаком в око. Лежачим виявився п"яний військовий, якому щось погане снилося)))