допомога чи "допомога "?

Тема у розділі 'Всяке різне', створена користувачем Peri, 4 лип 2011.

1. Peri

Peri Well-Known Member

Виходячи з всім добре відомої теми допомоги Ромкові, пропоную поговорити про допомогу взагалі.
    Чи варто допомагати коли не просять?
    Чи буде допомогою така " підтримка" коли людина криком кричить від такої " допомоги"?
    Чи вірите ви в таку допомогу, яку потребуючий не сприймає взагалі?

Прохання, не сприймати тему аж дуже особисто і закликаю до толерантності.:)

• Подобається Подобається x 2
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Довідка: подібні теми уже видалялися на прохання "не сприймаючого".
    Бажаєте постити "в кошик"?

• Подобається Подобається x 1
  3. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Так, тем подібних вже було декілька.

Були такі, що починались Ромком, такі, що починались співчуваючими, такі, що мною чи Лілею переносились, ліпились з двадцяти одна, всі потім закривались - або на прохання Ромка, або на прохання настійливе співчуваючих, або модераторами.

Я не бачу потреби в такій темі, навіть закамуфльованій під відсторонену, бо відчуваю, що все зведеться до одного й того ж.

У іншу, споріднену тему починала писати разів з десять точно, і кожного разу витирала, бо думаю, що все одно не дійде. чи перекрутиться, чи сприйметься, як напад.

Я хоч убийте, не можу зрозуміти, як можна людині допомогти, якщо вона, власне, не сприймає нічого іншого, як повздиху "бідний Ромко", а далі іде своєю дорогою, і називається це "я все зроблю для своєї дитини".

Маю враження, що то вже не робиться заради Зорянки, але важливий сам процес. "Промити, відрізати, перешити".

І читати про якісь "харкання" вже також не можу. Я розумію, що батька - болить, але якось би вже пасувало стримуватись і не приписувати те, чого нема й не було.

Вже раз писала, повторюсь - може б було добре припустити:"А може я неправий?"

4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Нє. Головний нападник тут я. Звик шишки збирати. Карми не шкода.
    Не дійде, то принаймні пригальмує. Вже допомога.
    Перекрутять?
    ТАК! Але ж перекручення у мережевій спільноті - норма..? Кожен сам вкладає свій зміст/тон. Бо мережа, легко помилитися.

5. Svjato

Svjato Well-Known Member

Не варто.

• Подобається Подобається x 16
  6. Peri

Peri Well-Known Member

А якщо людина не усвідомлює, не бачить ( звісно, свого під носом не видно), що йде не " туди" ? Якщо вона з заплющиними очима йде до прірви? Будете стояти і дивитися? Почнети стримувати? А вона вам - мені достаменно тоди!
    Як допомогти?....коли не просять:dntknw:

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Як виникне бажання - підійду перепитаю.

Як ні - ви чули колись слово Боже вільний.

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:37 ----------

Краще ніяк...

• Подобається Подобається x 5
  8. Peri

Peri Well-Known Member

---------- Додано в 22:39 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

Будь ласка, обгрунтуйте.

9. Svjato

Svjato Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  10. Peri

Peri Well-Known Member

11. majolika

majolika Well-Known Member

варто. Завжди варто спробувати. Люди є різні, і далеко не кожна людина здатна просити про допомогу.
    Але треба вміти і вчасно відступити, коли бачиш, що твоєї допомоги не потребують, і не перетворювати допомогу на те, що називається лізти без мила в дупу

• Подобається Подобається x 9
  12. Svjato

Svjato Well-Known Member

Допомогти можна тільки людині, яка сподівається на допомогу. Якщо допомагаєте без дозволу - зробите тільки зле.

---------- Додано в 22:45 ---------- Попередній допис був написаний в 22:44 ----------

Це правда. І тільки таким в певній мірі і треба допомагати, але щоб вони цього не знали...

• Подобається Подобається x 7
  13. Peri

Peri Well-Known Member

Можна приклад?

---------- Додано в 23:02 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

Думки розіляються.

Пригадала свою улюблену коліжанку, вона говорить : допомогти потрібно так, щоб людина захотіла отримати цю допомогу, і навіть через багато років про це не пошкодувала. Мудра кобіта, нє ?

• Подобається Подобається x 9
  14. Svjato

Svjato Well-Known Member

Надзвичайно мудра кобіта! Рекомендую звернутися до неї за порадами.

Будь-що можна зробити через сторонніх людей.

• Подобається Подобається x 5
  15. Peri

Peri Well-Known Member

В розрізі теми, така от ситуаця: пізній вечір, ви один чи з кимось. На асвальті хтось лежить. Руху жодного. Підійдете подивитися хто лежить? Чимскоріш підете геть? Далі, вияснили, що лежить п* яний. На вулиці хоч не зима але досить холодно (до прикладу). Допоможете підвестися? Чи зателефонуєте в швидку? В міліцію?
    Ніби звичайна ситуація, але як поступити? :)

16. olya_d

olya_d Well-Known Member

не зовсім відповідь на ваше запитання, але мій знайомий мав такий трафунок: підійшов до лежачого на дорозі чоловіка, схилився до нього, і... отримав кулаком в око. Лежачим виявився п"яний військовий, якому щось погане снилося)))

17. Peri

Peri Well-Known Member

Чому не зовсім? Якраз відповідь в тему:) Власне такий варіант і відлякує людей підходити до лежачих.

18. Un.Known

Підійду. Лежачим може бути і сердечник, такий, як мій тато.

• Подобається Подобається x 7
  19. Peri

Peri Well-Known Member

Це гарно.:)

Але ось ви підійшли, а лежить сильно п* яний, тоді що робитимете?

20. Un.Known

Постараюсь прибрати з дороги, якщо тепло. )

Взимку буду приводити до тями.

а де твій аватар? :)