Додаток до доручення - реєстраційний талон?

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем dArt, 15 сер 2007.

1. dArt

dArt Well-Known Member

На одном из моих автомобилей ездит мой водитель. Техпаспорт оформлен на меня - на водителя нотариальная доверенность в частном порядке.
    На днях водителя остановили бравый Даишники, сказали,что доеренности сейчас недействительны, необходим какой то дополнительный регестрационный талон к тех паспорту. В общем в конце концов, взяли денег и отпустили.
    Кто в курсе , расскажите, плз, что это за штука, как и где оформлять, поподробнее. Я так понял надо ехать в Мрео на Апостола Данила, но так ломает туда ехать вхолостую, если это не так.

2. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

Відповідь: Додаток до доручення - реєстраційний талон?

наскільки я в курсі додатковий реєстраційний талон потрібен ТІЛЬКИ для виїзду за кордон..
    цитата з форума"...Читаем Постанову КМУ-1388, розділ "Порядок допуску транспортних засобів до поїздки за кордон". Особлива увага на п.55:Документи на транспортні засоби для поїздки за кордон можуть оформлятися на підставі довіреності, посвідченої в установленому порядку. При цьому особі, яка здійснює поїздку за кордон на загальних підставах і має таку довіреність, на період поїздки видається свідоцтво про реєстрацію на її ім'я, а свідоцтво про реєстрацію, виписане на ім'я власника транспортного засобу, і довіреність зберігаються у відповідному підрозділі ДАІ.
    Видане на період поїздки за кордон свідоцтво про реєстрацію повертається відповідному підрозділу ДАІ не пізніше ніж через 10 днів після повернення з-за кордону.

P.S.
    При этом следует уточнить, что речь идет не о временном регистрационном ТАЛОНЕ, а о временном СВИДЕТЕЛЬСТВЕ о регистрации. Т.е. самом обычном ТЕХПАСПОРТЕ с той лишь разницей, что срок его действия ограничен и по возвращению из-за бугра он должен сдаваться назад в МРЭО.......

стосовно іншого покищо не знайшов...

3. ivansstef

ivansstef Well-Known Member

я думаю Ви ось це шукали ?

27.07.2007 Корисна інформація для тих, хто планує виїздити за кордон на автомобілі.

У зв'язку з тим, що останнім часом у засобах масової інформації з'явилися повідомлення про виникнення на кордонах проблемних ситуацій у власників транспортних засобів, які виїжджають за кордон на автомобілях, нагадуємо особливості виїзду. Порядок допуску транспортних засобів для виїзду за кордон визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року №1388 "Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок".
    Згідно вимог п.54-58 зазначеної Постанови, для виїзду за кордон власник транспортного засобу повинен отримати у реєстраційному підрозділі Державтоінспекції за місцем проживання свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу установленого зразку, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух, та номерні знаки, серіям яких присвоєно літери латинського алфавіту.
    Якщо ж особа планує виїздити за кордон на транспортному засобі, що їй не належить, то у такому випадку їй необхідно оформити відповідне свідоцтво про реєстрацію на своє ім'я. Для цього потрібно звернутися із заявою до реєстраційного підрозділу Державтоінспекції за місцем проживання, а також надати документи, що підтверджують право керування транспортним засобом (довіреність, посвідчену в установленому порядку, або тимчасовий талон на право керування).
    На період поїздки за кордон реєстраційним підрозділом ДАІ видається свідоцтво про реєстрацію на ім'я особи, яка виїжджає, із зазначенням в особливих відмітках терміну його дії. Свідоцтво ж про реєстрацію, виписане на ім'я власника транспортного засобу і довіреність або тимчасовий реєстраційний талон залишаються на зберігання у зазначеному підрозділі.
    Після повернення з-за кордону особа зобов'язана у десятиденний термін звернутися до Державтоінспекції, для обміну виданого їй на період поїздки свідоцтво про реєстрацію на залишені документи.
    Умовами отримання дозволу виїзду транспортного засобу за кордон є також наявність розпізнавального знаку України та договору обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.
    Якщо ж на транспортний засіб з певних причин встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку, то до поїздок за кордон він не допускається.
    Сподіваємося, що ця корисна інформація допоможе водіям уникнути проблемних ситуацій на кордоні.

27 липня 2007 року

Прес-служба Департаменту
    ДАІ МВС України

http://www.sai.gov.ua/news.shtml?id=61

4. Grek

Grek Well-Known Member

Типовий "розвід" наших доблесних "лівоохоронних" органів, які видумують все що завгодно, лишень би збити бабло, ось розяснення з юридичної точки зору, одного із спеціалістів (http://www.advocat-volodarsky.kiev.ua/index.php?id=19):
    " Временные регистрационные талоны, в соответствии с Правилами государственной регистрации и учёта автомобилей…, существуют двух видов. Первый выдаётся на основании доверенности или иного документа, которым данному лицу предоставляется право управления, пользования или распоряжения транспортным средством. И здесь необходимо помнить, что фактически речь в таком случае идёт о необходимости регистраии данного документа в органах ГАИ. Что говорит об этом закон? Ст.210 ГК устанавливает, что государственная регистрация сделок обязательна только в случаях строго устиановленных законом. Для данного случая регистрировать договор в ГАИ или же получать временный регистрационный талон (что практически одно и то же) никакой закон не требует. Это требование содержится только в указанных Правилах, являющихся подзаконным актом, утверждённых Кабмином. Между тем, ст.8 Конституции Украины устанавливает преимущественное действие закона при противоречиях, а ст.19 Конституции – право действовать только в пределах, способом и в порядке, установленных законом (а не подзаконными актами) для должностных лиц органов государственной власти, и возможность обязывания гражданина к совершению каких-либо действий только на основании закона, а не подзаконного акта. Положения Постановления Пленума Верховного Суда Украины от 1.11.11996г. «О применениее Конституции Украины при осуществлении правосудия» также устанавливают необходимость для суда при рассмотрении дела определять соответстве закону подзаконных актов и, в случае противоречий, руководствоваться только положениями закона. Таким образом, обязательной силы требование получения временного регистрационного талона к доверенности или иному документу не имеет. К тому же ст.126 ч.3 КоАП предусматривает наказание за управление транспортным средством вообще без документов, а не именно без такого талона. Поэтому отсутствие временного талона при наличии, например, доверенности не может быть основанием для ответственности водителя.

• Подобається Подобається x 2
  5. bora

bora Well-Known Member

Зараз знову постало це питання, так як запитали в чоловіка за реєстраційний талон коли зупинили. Яка відповідальність по новим ПДР за його відсутність, хтось знає? Чи вона не встановлена і далі можна не бити собі тим голову? Бо в ДАІ озвучили суму в 600 грн за його вироблення і купу заморочок з паапірцями. Звісно сказали, що він потрібен усім хто їздить по дорученню.

6. mota_boy

mota_boy Well-Known Member

ну невже так складно просто прочитати правила дорожнього руху...

2. ОБОВ'ЯЗКИ І ПРАВА ВОДІЇВ МЕХАНІЧНИХ
    ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при
    собі:

а) посвідчення на право керування транспортним засобом
    відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;

б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для
    транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі
    відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, -
    свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб
    чи тимчасовий реєстраційний талон;

в) у разі встановлення на транспортних засобах проблискових
    маячків і (або) спеціальних звукових сигнальних пристроїв -
    дозвіл, виданий Державтоінспекцією МВС, у разі розміщення
    реклами, - погодження, що видається підрозділами Державтоінспекції
    МВС;

г) у встановлених законодавством випадках дорожній лист і
    документи на вантаж, що перевозиться; на маршрутних транспортних
    засобах додатково - схему маршруту та розклад руху; на
    транспортних засобах, що здійснюють перевезення великогабаритних
    чи великовагових вантажів, - дозвіл на рух; на транспортних
    засобах, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, -
    технічні умови на перевезення, свідоцтво про допуск водія і допуск
    транспортного засобу до перевезення небезпечного вантажу та дозвіл
    на дорожнє перевезення;

ґ) поліс (сертифікат) обов'язкового страхування
    цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних
    засобів. Водії, які відповідно до законодавства звільняються від
    обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності
    власників наземних транспортних засобів на території України,
    повинні мати при собі відповідні підтвердні документи
    (посвідчення). ( Підпункт "ґ" пункту 2.1 в редакції Постанови КМ
    N 16 ( 16-2005-п ) від 06.01.2005 )

Де там іде мова про доручення?

7. bora

bora Well-Known Member

Зранку настрій не тойво? Це Ви мені на моє запитання про відповідальність за відсутність тимчасового РТ в грн?

• Подобається Подобається x 1
  8. mota_boy

Може то у Вас якийсь синдром тойво ???? Я цитував Ваш пост??? Відповідь всім хто вважає наїзд даішників за талон розводом, а він таки справді потрібний згідно ПДР

9. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

з вашого попереднього посту зрозумів шо ні... самі ж чітко написали "свідоцтво... ЧИ... тимч РТ"
    а от довіреність і є тим "свідоцтвом про право спільної власності на цей транспортний засіб"

• Подобається Подобається x 2
  10. bora

bora Well-Known Member

Це Ви Греку мали написати. Я про інше запитала. І попрошу нервових не відповідати мені. Я здається не спитала щось інтимне на кшталт "з ким Ви спите" або "чи зроблений у Вас грумінг".

Останнє редагування: 13 лис 2008
  11. mota_boy

Довіреність не може бути свідоцтвом на право спільної власності. Вона дає Вам право діяти від імені власника, спільна власніть це коли жоден з власників не може сам повноправно розпоряджатись майном (припустимо продати) без згоди іншого.

12. вільний_слухач

а ось яке роз'яснення що до цього давав ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПІДПРИЄМНИЦТВА.. читати ТУТ
    все таки довіреність рахують достатнім документом для керування ТЗ

13. mota_boy

цивільний кодекс приймала ВР, правила діють на основі закону про дорожній рух який також приймала ВР, я думаю таких суперечностей у нас в законодавстві маса. Для цього є суд, я думаю що 9 з 10 таких справ по адмінправопорушенню Ви програєте і всерівно заплатите штраф. Невже так складно зробити талон? Я терпіти не можу ДАІшників, АЛЕ припустимо він зупиняє Вас вночі що простіше глянути в талон чи під світлом ліхтаря перечитувати аркуш А4?

14. вільний_слухач

та також не в тому справа... а як він вас буде "грузити" ше якимось папірцями, типу, має бути ше талон на викид СО чи паспорт на повітря в шинах? до дупи.... чітко написано "свідоцтво...чи... тимч РТ.." і слово ЧИ не ми туди писали. от і все
    P.S. і чо я розійшовся? ше ніколи не їздив по довіреності.... хм
    а принцип? ))))

15. Гена Букин

Гена Букин Well-Known Member

Да не надо талона. Гаишный развод. Меня пару раз останавливали. Где талон? Нету? Я говорю нету. Они тогда штраф. Я говорю нет вопросов. Только какой пункт правил будете писать в протоколе, что я нарушил. На этом общение заканчивалось...:) Правда сейчас доверенности могут вообще умереть. Обещают ведь например понаставлять камер с радарами. Нарушил скоростной режим. Пожалуйста фото с данными. А штраф будет приходить к тому, на кого оформленна машина. Если же вы выписывали доверенность при продаже то ходить и объяснять в гаишникам, это не я ищите кого-то друго-го. Морока. Проще сразу переоформлять.

16. mota_boy

пункт
    2.1. (Б)

17. Гена Букин

Ага.. сходите к гаишникам. Проведите ликбез. Мол вы тупые правил незнаете :lol:

18. Гена Букин

mota_boy Выходит прав. Приношу свои извенения. Теперь действительно надо талон иметь. Вчера гаишник тормознул и спросил че я не сделал. Мол с 17 будут штрафовать. Я было подумал развод. Но знакомый делал доверенность и нотариус сказал, что без талона нельзя ездить... во как... А доверенность действительно не является свидетельством о праве совместной собственности...

19. mota_boy

А видите як воно буває :blush:

20. Гена Букин

Тьфу блин... разобрался все-таки в ситуации до конца.... Не имеют права штрафовать:))) Потому как штрафы ведь выписываются не за нарушения ПДД, а согласно КоАП. Так вот там нет никакого пункта про это. Так шо смело посылаем гаишников. Или просим показать статью кодекса. :mocking:

а де твій аватар? :)