До уваги форумлян!!! Звернення ЛФ до громадськості

Тема у розділі 'Життя міста', створена користувачем Locke, 8 кві 2010.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Шановні форумчани
    В темі Шо си за мода дівкам спідницю задирати на обливний понеділок ? Львівського форуму http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=49323 активно обговорювали і осуджували хуліганські дії, щиро обурювалися почутому і побаченому на фотографіях. Але саме тільки наше обурення на сторінках форуму не допоможе вирішити цієї проблеми. Ті, хто чинив безчинства, нашого форуму не читають, а навіть якщо і читають, то їм глибого наплювати на наші обурення. Щоби дійсно запобігти подібним хуліганським вчинкам в майбутньому, потрібно більш рішучі дії. Ми не можемо бути байдужими і стояти осторонь такого злісного хуліганства, тому що на наступний рік об’єктом глумління покидьків може стати будь-хто з нас, наших дівчат, дружин, доньок.
    Тому я пропоную зробити звернення через засоби масової інформації до правоохоронних органів про вчинений злочин. Якщо хтось з потерпілих просто звернеться (в чому я сумніваюся) до міліції з заявою, то тої заяви просто не приймуть, а якщо і приймуть – то не дадуть їй ходу.
    Чинним законодавством передбачено, що на повідомлення в засобах масової інформації про вчинений злочин і прокуратура і міліція зобов’язані відреагувати належним чином і порушити справу у разі підтвердження наведених фактів. А прямим доказом злісних хуліганських дій є опубліковані фотографії. Їх треба додати до повідомлення, але перед тип замалювати обличчя жертв хуліганства, щоби ще раз не ганьбити їх..
    Може хтось з нас працює журналістом чи має знайомих в засобах масової інформації, щоби допомогти опублікувати таке звернення в пресі. Може на форумі є юристи, які відкорегують запропоноване мною звернення. НЕ БУДЬМО БАЙДУЖИМИ!!!

Звернення до громадськості і правоохоронних органів.

В понеділок 5 квітня в центральній частині м. Львова на очах у мешканців Львова і численних туристів мали місце злісні хуліганські дії, вчинені групою осіб з умислом і за попередньою змовою, Ці дії полягали в відвертому знущанні над перехожими, обливанні людей брудною водою, приниженням і побиттям людей. Наведені факти зафіксовані на фотографіях, на яких можна впізнати хуліганів. Своїми хуліганськими діями ці молодики не тільки принижували честь і гідність людей і наносили їм матеріальні збитки, але і зганьбили наше стародавнє місто, яке завжди славилося своєю культурою, в очах численних гостей нашого міста.
    Звертаємося з проханням до громадян міста, директорів і вчителів шкіл і всіх тих, хто може впізнати хуліганів і допомогти їх належно покарати
    Звертаємося до прокуратури та міліції з вимогою навести порядок у місті та вжити всіх заходів для притягнення винних до відповідальності.
    Дії групи хуліганів явно містять ознаки злочину, тому відповідно до ст. 95 Кримінально-процесуального Кодексу України просимо вважати це Звернення повідомленням про злочин.

• Подобається Подобається x 33
  2. Полковник

Полковник миється в бані

Вроде, водопроводной?

Лично я Вашу идею двумя руками "ЗА"!

• Подобається Подобається x 2
  3. sani

sani Well-Known Member

• Подобається Подобається x 4
  4. bora

bora Well-Known Member

А якщо реакції на звернення не буде?
    Може флеш-моб під стінами Ратуші? З відрами і спідницями в руках))

5. Locke

В даному випадку не водопровідною, а брудною талою і дощовою водою, набраною в недійючому фонтані і калюжах. Сам бачив як набирали. А якби навіть і водопровідною? Хіба це сильно міняє суть справи?

• Подобається Подобається x 5
  6. Полковник

Полковник миється в бані

Ни коим образом!
    Я ведь не видел, как грязную воду брали.
    Не должно быть фактических ошибок в письме.
    Повторяю - я "ЗА!" (хотя, кому мнение москаля может быть интересно?)

---------- Додано в 12:05 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

...и обливанием депутатов и иных казнокрадов!

• Подобається Подобається x 1
  7. Locke

Може і флеш-моб, може і не тільки під Ратушею, але і під прокуратурою і управлінням міліції, може ще щось інше. Давайте віс разом подумаємо і запропонуємо свої варіанти. Нас багато і ми, думаю, можемо придумати ефективні дії.

8. Полковник

Полковник миється в бані

А кто звертается?
    Увидел, что на одном из сайтов уже поместили обращение.
    Должна быть подпись, а то анонимки не рассмотрят.

9. Locke

Я щойно відправив до редакцій Львівської газети, Високого Замку і газети Експрес листа наступного змісту:

Шановна редакціє! Шановні пані та панове журналісти!

5-го квітня цього року львівяни та численні гості нашого міста стали свідками, як численна організована група молодиків-хуліганів в самому центрі нашого міста (пл. Ринок, пр. Свободи, вул. Павми Беринди та ін.) під приводом народної традиції обливати в цей день водою відверто глумилися над людьми, обливали людей відрами брудної води, набраної з фонтану "Нептун" на пл. Ринок, задирали дівчатам спідниці, навіть наносили людям побої, в т.ч. і ногами. Ці відверті хуліганські дії були задокументовані на фотографіях. На превеликий жаль, так звані охоронці порядку не вжили жодних засобів, щоби припинити це неподобство.
    Ми не можемо бути байдужими і стояти осторонь такого злісного хуліганства, тому що на наступний рік об’єктом глумління покидьків може стати будь-хто з нас, наших дівчат, дружин, доньок.
    Тому я пропоную зробити звернення через засоби масової інформації до правоохоронних органів про вчинений злочин. Якщо хтось з потерпілих просто звернеться (в чому я сумніваюся) до міліції з заявою, то тої заяви просто не приймуть, а якщо і приймуть – то не дадуть їй ходу.
    Чинним законодавством передбачено, що на повідомлення в засобах масової інформації про вчинений злочин і прокуратура і міліція зобов’язані відреагувати належним чином і порушити справу у разі підтвердження наведених фактів. А прямим доказом злісних хуліганських дій є опубліковані фотографії. Їх треба додати до повідомлення, але перед тип замалювати обличчя жертв хуліганства, щоби ще раз не ганьбити їх.
    Фотограії подій можна побачити в Інтернеті, зокрема за адресою: http://novy.tv/community/blog/u57143/11158/10/04/08/1006.html

Пропоную написаний мною текст звернення. Можливо фахівці редакції мають якісь доповнення чи зміни до нього:
    Не будьмо байдужими!!!

Далі йде текст звернення, написаний мною у першому дописі цієї теми.

• Подобається Подобається x 18
  10. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Спитаю вас, як того, хто розповсюджує знимки по інших сайтах. Вам дівчат із задертими спідницями не шкода?? Там обличчя видно!
    Я розумію, що в сьогоднішньому світі інетна репутація - це абстрактне поняття, та все ж варто бути обережними. Дівчинка підросте, до універститету поступатиме, на роботу піде... Нащо такі фото просувати далі? Невже важко просто оминути його?
    А не маєте, бува, електронної пошти їхньої? Поділіться будь ласка. Буду щиро вдячна. І не лише я. :)

• Подобається Подобається x 7
  11. sasha_b

sasha_b Active Member

Щоб була реакція потрібні заяви у міліцію. Заяву у міліції приймуть.

Далі можна надсилати листи зі зверненнями в прокуратуру, листи рекомендовані.
    Листи вже можна писати усім, чим більше тим краще. Головне, що буде ціль, на яку можна вказувати в тих листах, а саме відкриття справи.

Якщо справа за 10 днів не буде відкрита, писати так само скаргу в прокуратуру про бездіяльність міліції, важливо вказувати конкретні імена.
    Якщо після цього не буде реакції, лист пишеться у вищу інстанцію зі скаргою на львівську.
    Ціллю має бути конкрета дія зі сторони міліції, відкриття справи, суд, штраф.

так можна отримати результат. Відсилаючи листи по пошті, їх просто кинуть у спам.

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Якщо матеріал буде опублікований в друкованих ЗМІ чи на ТБ, міліція зобов"язана діяти.

13. Liliyah Romanova

Те саме мені вчора написали вчора на ДП. То вас також спитаю, як і там.
    Якщо хулігани розіб*ють вітрину магазину й полізуть грабувати його, міліція може спокійно пройти повз грабіжників, бо заява ще не надійшла?
    Ви мені логіку тих "заяв" поясніть. Міліція для краси чи вчора народилася, що не знає, ЩО діється щороку на поливаний понеділок?

14. Locke

Чому ж не маю. Якщо писав, то звісно що маю. Ось прошу:
    Високий Замок info@wz.lviv.ua
    Львівська газета office@gazeta.lviv.ua - директор, vasyl_tereshchuk@mail.ru - головний редактор
    Експрес lysty@expres.ua

Може є ще й інші, але мені вони не відомі.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

По таких фотках, між іншим, не важко знайти тих хлопців.... було б бажання.

16. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Може, міліція отримувала з Києва таку заяву:

"Любі друзі! Україна отримує унікальний шанс мати дорожню карту до культивування національної душі через омивання тіла брудною холодною водою. Прошу вас віднестися відповідально до того, як славні молоді козаки здійснюють цю місію! Цей козак, який, перепрошую, притисне там цю мокру дівчинину до чорної святої землі чи львівської історичної бруківки - не якийсь вбивць! Це - надія України на очищення!"

Ось вони і... :dntknw:

:)))

17. sasha_b

sasha_b Active Member

для міліції потрібні бумажки, поки їх нема - нема і справи, нема справи - ніхто не вставить, якщо ніхто тягла не дасть, то чого напрягатись. От і все, є варіант заплатити бабла, тоді теж рух буде, але з баблом не так надійно як із заявами і скаргами. Система як-не-як а діє, міліція в системі, тому діє за її правилами.

18. Liliyah Romanova

Систему коментувати - марна справа, тому змовчу. Лише скажу, що дивує така смиренна позиція громадян щодо неї. Невже то нормально, що без папірчика міліція ніц не зробить? Невже треба папірчика, аби спинити хулігана на вулиці?
    Там шпана гасала, їх налякати - раз плюнути. Вони ж тому за рахунок стадності такі сміливі, що дітлахи.

---------- Додано в 09:26 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

Уже з*явилися розповіді про цей понеділок і в пресі:
    http://life.pravda.com.ua/surprising/4bbaf12b2d9cc/
    http://www.credo-ua.org/2010/04/20222/
    Може, якщо справа набуде розголосу цього року, то на наступний випустять якого наказа для міліції, аби мали папірець і пішли вартувати.

19. poetka

poetka Дуже важлива персона

То просто виродки.....Я переглянула і в шоці....
    Знаю,минулого року в якомусь селі(новини показували) дівчину запхали до колодязя,так через кілька днів вона померла.Дикий звичай,абсолютно невмотивований.Я проти.А тим бандюкам,якщо б дали сокири в руки і сказали,шо то таке свято,звичай,вони б рубали...Я впевнена,То морально скалічене молоде покоління.Дорочі я цю тему піднімала:

---------- Додано в 16:33 ---------- Попередній допис був написаний в 16:33 ----------

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=49234&highli

20. Liliyah Romanova

Ну, чи всі знову ж таки?
    І не звичай дикий, а те, на що його перетворили.

Хлопчакам лише дай можливість дівчат помордувати. А чи снігом натерти до бронхіту, чи водою полити до запалення легенів, то вже мало значиме. Вони ж не думають, чи мудрий той спосіб вираження внутрішньої потреби еротизму.
    Дітлахи в стаді й не таке витворять. Ви про бійки в школах не чули? Дітки тепер то все фільмують на мобільні та на ютуб викладають. Ну, мають вони таку схильність, особливо ті, котрих удома виховує компутер, телевізор та стрілялки.
    Я проти такої агресивної реакції щодо тих дітлахів. У них розуму мало, гормонів багато. Чого так жорстоко до них? Засуджувати треба вчинок, а не особу.

а де твій аватар? :)