Дядечко Фройд

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Liliyah Romanova, 10 тра 2007.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Не так давно зацікавилася двома постатями. Ще на так багато про них знаю, тому хотілося би саме таким чином трохи більше про них взнати. Цікаво би було почитати ваші улюблені цитати, цікаві факти із життя.

Перша особа, то Лютер.
    Друга - Зиґмунд Фройд.
    Я колись Фройда вважала і генієм, і просто хворим дядьком, котрий мав якісь проблеми із жінками, тому понаписував купу визначень, які не тримаються купи. Потім вирішила переглянути свій поспішний висновок (маленька ще була), почала цікавитися біографією.

Я так гілку жартівливо назвала, але хотілося би теж і серйозно про нього поговорити. Про цікаві факти із біографії, цитати його праць і т.п. Сподіваюся, не я одна цими двома особистостями цікавлюся.

Мені цікаві саме факти. Можна і про міфи поговорити. А їх точно більше ніж фактів. ;)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Дядечко Фройд

У Росії був такий А С Пушкін, який часто ходив налівак, а потім все це описував у віршиках. Я чув, що став поетом, а потім затрелили на дуелі за таке розпусне життя.

• Подобається Подобається x 2
  3. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

=))))))))))))))))))))))))) 5+

Будем піднімати тему лібідо ? =)

4. Forpost

Forpost Стоїк

нє, краще лібідо підняти!

• Подобається Подобається x 2
  5. Liliyah Romanova

А ви чули, що Фройд відмовився від сексуального життя, бо боявся мати забагато дітей?
    Ще одне, не знаю наскільки правдиве, що Фройд ніколи не мав стосунків з іншою жінкою, окрім своєї. І зі своєю майбутньою дружиною до одруження мав дуже платонічні та романтичні стосунки, що випливає із їхньої переписки.
    Єдиною його пристрастю було куріння. Це його і вбило.

Думаю, ви Фройда із Леопольдом фон Захер-Мазохом переплутали. ;)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чесно кажучи, я ніколи не захоплююся якимись постатями. Для мене нема супер-пупер ;) авторитетів. А про цього львівянина чув-чув. :D

7. Liliyah Romanova

У мене є знайомий канадець. Він - греко-католик (або як тут кажуть, український католик). Українських коренів не має. Батьки - англікани. Він щовечора читає біографії визначних людей. Читає біографії різних видатних богословів, просто святих.
    Я недавно думала про те, що до святих власне і не треба молитися, треба знати їх життя, як вони жили. Вони є для християн прикладом того, як звичайні люди живуть у своїй вірі. Біографії теж багато дають для розвитку. Ну, але я ніколи не вміла обмежуватися лише до богослов'я чи філософії. Тому мене різні біографії цікавлять.

Щоправда, багатьом людям біографії навпаки, заважають. Мені особисто ні. Мені не заважає, наприклад, що Шевченко був алкоголіком. Із таким життям, як у нього, із тим всім, що йому довелося пережити...

Біографія Фройда допомогла мені зрозуміти його ідей, звідки вони бралися, як виникали. Фройд був дуже сильною людиною. Він не просто винайшов психоаналіз, він ще й застосував його щодо себе, що взагалі унікально, бо нікому більше таке не вдавалось. Він сам себе вилікував від фобії, яку мав.

8. Doc.

Doc. Well-Known Member

"В той момент, коли людина починає задумуватися над змiстом та життєвими цiнностями, можна пoчинати вважати її хворою." :cool:
    Фройд.

9. Ольга

Ольга Well-Known Member

10. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

про якого львів’янина ви чули-чули?..

11. duncan

взагалі нічого нового жигмунд не придумав...
    його думки почерпнуті з кабали...
    а кабала — з життя...
    юдеї вміють спостерігати за світом і робити висновки...

• Подобається Подобається x 1
  12. Liliyah Romanova

Гм, у його біографії трохи інакше про це говориться. Були впливи просто його попередників та сучасників. Він багато на кого теж впливав. Він хотів досягнути слави, це було його найбільше бажання. Тому хапався за кожне, що було біля нього нове. Методи він випрацював свої.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Леополд фон Захер-Мазох.

14. andi

andi Well-Known Member

А часом не Фройд сказав:
    немає психічно здорових людей, є необстежені!
    :) :)
    Не читав про Фройда, хіба чув про його спроби пояснення сновидінь, тлумачення образів, які людина бачить у сні, і на основі тих пояснень робив висновки про всякі фобії, спрямованості людини...
    одним словом, це і є психоаналіз :)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це і Степанич знає, нє?

16. duncan

а що ви чули?...
    може те, що писав українською чи те, що прізвище стало називним?.. ;)

17. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

:D Нє!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Львівянин.

19. Melody

Melody Well-Known Member

Цікава тема. І як я її раніше не побачила?

При слові "Фройд" мені передусім згадується вимоглива викладачка психології, яка нас змушувала конспектувати його праці. Тепер я їй за це вдячна :)

Фройд - безперечно, дуже цікавий вчений. В мене десь були нотатки з його праць, як знайду свої улюблені - то щось тут запощу. З ним можна погоджуватися або заперечувати, але свій слід у психології (та й не тільки) він залишив. На жаль, для більшості він асоціюється тільки з вченням про лібідо, тому Фройда завжди тулять до сексу - де тільки можна і не можна. А в нього ще стільки цікавих праць.

Для мене свого часу було відкриттям, що батьки Фройда походять з України. Батько, здається, з Тисмениці, а мама - з Бродів.

20. Forpost

Forpost Стоїк

Івано -Франківської

а де твій аватар? :)