дитячий депозит

Тема у розділі 'Економіка, бізнес і фінанси', створена користувачем Гелена, 17 кві 2008.

1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

я тут задумалася про те який спосіб є найкращим, щоб накопичити гроші до повноліття дитини
    на навчання, житло тощо
    чи краще відкрити спеціальний дитячий депозит, чи тримати гроші на власному рахунку?
    які є переваги і недоліки вкладів саме на ім'я дитини?
    хтось має такі депозити? який банк обрати?
    взагалі, як краще збирати гроші для дитини аж до повноліття?

я би хотіла підстрахуватися, щоб дитина сама могла зняти собі гроші коли виповниться вісімнадцять
    ну, в разі чого...

• Подобається Подобається x 2
  2. Руда Кішка

Руда Кішка Well-Known Member

Відповідь: дитячий депозит

для інформації можете глянути статтю тут
    http://www.prostobank.com.ua/depozity/stati/depozity_dlya_detey

я особисто вважаю, що гроші за 16-18 років сильно знеціняться :sad: Зараз ві від себе будете "відривати" по 100 долларів в місяць, а через 10 років вони можуть вважатися "пшиком", а не пристійною сумою. Згадайте, що таке було $100 років 10-12 тому і що вони варті нині

Додано через 3 хвилини
    якщо таки наважитесь відкрити саме "дитячий депозит" я б радила ОТП-банк. В них є уникальна пропозиція «Дитячий депозит з накопичувальним страхуванням життя дитини»

http://www.otpbank.com.ua/ukr/private/deposits/childr_deposit.htm

• Подобається Подобається x 6
  3. Гелена

та я теж так думаю...
    і що робити? не відкладати гроші, а купувати щось?
    я тут подумала, що можна купити дитині житло в кредит - якраз виплатиться кредит поки виросте :)
    а за той час можна здавати в оренду і хоч трохи покривати виплати за кредитом
    а житло потім можна або продати або жити - дасться чути
    ну я ще не придумала, що би то таке зробити, але якось треба суто для дитини щось відкласти
    не просто зараз, але подумати треба вже

• Подобається Подобається x 5
  4. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Хм , ...
    Та впринципі уже всі банки пропонують Депозит до повноліття ...

Краще в євро , мабуть , ... (50Є * 12 * 8% ) * 18 ~= 11.6к
    З одного боку буде капітал , і його зможна частково або повністю врятувати від інфляції ...

Але , якщо є 10-20к Є ... то краще розробити інвест-портфель ... від 30%-75% буде ... залежно від стратегії звичайно ...

Додано через 4 хвилини
    Ось , що показав калькулятор ...умова: 1к Євро на 18років.

5. Apaullo440

Apaullo440 Well-Known Member

6. vasyl

vasyl Well-Known Member

Банківські депозити "для дитини" це не більше ніж маркетинговий хід банків. Не потрібно шукати якісь спеціальні схеми "для дітей". Просто задумайтесь як краще гроші використати.

Ваш варіант - взяти в кредит квартиру, здати в оренду - дуже хороший. Особливо, якщо вийдете на 0 або + то це дуже розумно.

Думайте не тільки над тим щоб гроші не знецінювались від інфляції, а щоб заробляли ще більше грошей. Коли дитина виросте ви ж з нею поділитесь :)

Накопичувальне страхування слід розглядати більше як "страхування" а не "накопичення". Інші фінансові інструменти можуть принести вам більший дохід. Відповідно при однакових умовах заощадження через n років сума на страховому рахунку буде менша ніж при вкладенні, наприклад, у фондовий ринок. Якщо у вас немає чоловіка і виховуєте дітей, застрахуйтесь однозначно.
    Тобто "в разі чого" тьху-тьху-тьху ви хочете щоб гроші забрала дитина а не чоловік? Бо він буде першим правонаступником. В такому випадку відкривайте рахунок на імя дитини в банку. Але читайте договір і порадьтесь з юристом чи чоловік не зможе претендувати на ті гроші.

Дай вам Бог здоровя прожити довго і виховати щасливих дітей!

• Подобається Подобається x 4
  7. Гелена

ні, малося на увазі, якщо ні мене ні чоловіка не буде поряд
    дякую :) вам теж :)

8. Nadijka

Nadijka мрійниця...

Я також замислювалась над цим питанням, але зараз ше не можемо собі дозволити виплачувати такий кредит, хоча як на мене це самий найкращий варіант вкладання грошей...і як тільки появиться така можливість,то одразу візьму для доцьки квартиру в кредит...

• Подобається Подобається x 4
  9. Deus igrok

Особисто мені ідея з нерухомістю не подобається... ще й довго-строковою.
    Один з лауреатів Нобеля по економіці , здається , казав "Чим стрімкіше ціна зростає сьогодні , тим стрімкіше вона падає в майбутньому"...

Ринок нерухомості досить цікавий, особливо в Україні ... де він не пояснюється здоровим глуздом ...

Крім того , ринок - він циклічний ... Спад -Підйом ... це нормальна річ.

Деякі експерти відзначають, що ціни вже дійшли свого піку ... але раніше '12 спаду не прогнозують.

Хоча, я розмірковую зі сторони наживи на цій нерухомості ....

А молода сім'я завжди потребуватиме власної домівки - з цієї сторони , ідея заслуговує на існування.

• Подобається Подобається x 1
  10. Гелена

я просто хочу якось забезпечити дитину про всяк випадок
    ще нічого не вирішила
    житло в кредит то добре, але треба дожити до того, щоб його виплатити
    а я хочу щоб в будь-якому випадку дитина мала певну суму грошей на рахунку в банку абощо
    власних грошей

11. Ірена

Ірена Well-Known Member

я також над цим думаю.
    але хочу назбирати грошей для доброї освіти Остапові. бажано за кордоном. але як це зробити - не придумала. є, звісно, депозит, але я не рахую, що то гроші.
    принаймі поки він виросте...

12. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Всі ці "дитячі", "молодіжні", "соціальні" депозити - лапша на вуха довірливих вкладників, спекуляція на сентиментальних почуттях. Депозити не бувають дитячими чи молодіжними - гроші ростуть на депозиті в залежності від умов депозитного договору -от його і треба читати і співставляти де вигідніше.

13. Гелена

на дитячих відсотки менші
    мене цікалять якраз умови депозиту
    і власник

14. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

У нас тепер рекомендують вкладати не в дитячi депозити а в свої пенсiйнi всякi депозити. Пояснюються тим що якщо ви будете у доброму фiнансовому становищi то дiтям ви завжди поможете, а дiти завжди зможуть взяти позичку на навчання iтд. А ви в старому вiцi вже мало що сможете зробити якщо не складете грошi заздалегiдь.
    Ми маємо дитячий депозит але вкладаємо грошi що були їй подарованi. Поки що я певний процент зарплати iнвестую в акцiї по спецiальнiй програмi вiд роботи (або таку ж можна купити через певнi фiнансовi фiрми)
    А взагалiто якщо купувати нерухомiсть то напевно це теж дуже добрий вклад. На протязi часу ви тiльки будете у виграшi.
    Страховка на життя теж не погана опцiя на випадок "не дай Бог..."

15. Оля

Оля Старожилка форуму

Нінусь, в нас "трошки" інша ситуація ніж у "вас".... і цим все сказано. Чи ти збираєшся приїхати і жити тут? От тоді "почувствуеш разницу" :haha:)

16. KabMiner

Якщо відсотки менші, то для чого ж такий депозит?
    Не пробуйте будувати довгострокові фінансові проекти. Стосовно грошей керуйтеся конюнктурою сьогоднішнього дня - і ніколи не прогадаєте.

17. Гелена

для того, що смертна і можу вмерти
    а хто дитині гроші наскладає?
    я не хочу заробити на депозиті, я про інше
    я хочу гарантовані хоч якісь гроші для дитини на повноліття

пропозиція ОТП банку наче нормальна
    але треба ще подумати над різними варіантами

18. KabMiner

Вражає мене оптимізм і довірливість наших громадян!!!:eek:
    Чи можете ви дати гарантію що сам ОТПбанк буде існувати через 5 чи 10 років?
    Мені це нагадує філософію наших дідів і батьків, які наївно думали, що зможуть забезпечити безбідне життя своїм дітям і онукам.
    Час в якому ми живемо є занадто динамічним щоб будувати такі довготривалі фінансові плани. Зараз цього собі дозволити не можуть навіть громадяни США.
    Якщо хочете щось залишити дітям - купляйте хорошу (бажано нову) нерухомість. Не можете собі цього дозволити - купляйте ювелірні вироби, чи просто золото.

• Подобається Подобається x 3
  19. Гелена

хороша порада. чому я сама не додумалася?
    для того і раджуся :)

20. Deus igrok

1+ .... і сам цією темою свого часу цікавився ...
    Колекційні монети з коштовних металів ...

• Подобається Подобається x 1
а де твій аватар? :)