Знакомо ли вам это чувство, когда место кажется знакомым, когда кажется будто ты всё это уже видел, слышал? Ты думаешь, что может это когда-то тебе снилось. Что это? Учёные чёткого объяснения дать немогут. Может у Вас получится?)
не обов’язково... може бути місце схоже на те, де бували, або бували в ранньому дитинстві, або ... та можливостей безліч!... те саме стосуєтсья і подій, які просто нагадують події, які вже були...
Особо отчетливо такие вещи со мной происходили лет в 12-14. Причем я четко все помнила до мелочей. А недавно со мной случилось Дежа вю прямо в Киеве. И я отчетливо помнила сон, в котором шла именно там, где шла - и видела себя именно в той одежде. Это значит, что мы все таки обладаем даром предвидения в той или иной степени, но в силу зашлакованности и нежелания эти силы в себе развивать, видим лишь некоторые кусочки.
мне все время казалось, что мне это все (лица, местность, ситуации) приснилось....а потом- сон сбывается...:rolleyes:
У мене іноді буває, що я дізнаюся про якусь інформацію, а потім через деякий час починаю припускати, що я про це чув і раніше, але забув. І починаю туманно пригадувати, як це ніби було, що я чув це раніше; при цьому часто пригадується також, хто саме мені це казав і за яких обставин. Питаючи про це гаданого оповідача, я дізнаюся, що насправді такого не було. Думку про те, що дежавю свідчить про якісь надприродні здібності, я не підтримую. Це якщо йдеться про те, що спочатку передбачив, а потім відбулось, тоді це цікаво. А тут просто мозок помиляється, плутаючи, чи перший раз надходить інформація. Такий дефект у будові психіки.
Дежа вю по мнению наношаманов и брухо является признаком близящихся изменений в жизни человека. Нарушения привычного способа жизни. Примерно так, если говорить общо.
наскільки я розумію - ефект ілюзії. схожа природа у випадків, коли в пустелі людина може побачити уявну оазу (через фізичне виснаження і психічне навантаження)
видається мені, що не зовсім і схожа, бо мариво в пустелі має іньшу природу думаю, що дежа вю все таки має іньше походження