До переїзду на Сихів трохи більше двох років тому мої діти вчилися в приватній початковій школі, де проводили цілий день і відвідували гуртки за невелику додаткову плату. Однак після зміни місця проживання діти змінили і школу, то ж постало питання позашкільних занять. Я чомусь собі уявляла, що система державної позашкільної освіти, як і все, де відсутнє фінансування, занепала і розвалилася. То ж для мене справжнім відкриттям був той факт, що вона існує і сіє розумне, добре і вічне за мінімальні гроші і дуже якісно. Зараз у нашій "скарбничці" - дитячий хор, стрільба з лука, художня школа і дитячий центр туризму. Я щиро дивуюся тим викладачам, які викладаються там за копійки, по справжньому переймаючись своїми вихованцями. Що це? Ідеалізм чи якісь інші фактори, про які ми не знаємо? І чи справді варта платити за приватні гуртки по 200-300 грн на місяць, якщо є державна альтернатива?
Любов до професії і любов до дітей. Кажу впевнено, бо маю колєжанку - вчительку початкових класів, і дивуйтеся, люди, на які тільки зустрічі з визнаними педагогами не їздила, бо хоче бути ще кращою у своїй парафії, більше знати, більше віддавати, краще вчити. Своїм коштом, у свій вільний час. На жаль, знаю і другу сторону системи освіти, не таку радісну...
моєї малої перша вчителька.......мені достатньо і сліз і сміху......а дітии її згадують і по нині мужня жінкка перейматись не тільки хворою дитиною, а ше й 32 баранами......які правда за тобою плачуть ---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ---------- мала донесла її першої вчительки дочка від діабету не бачить вже на два ока.....
Таким викладачам варто ставити пам"ятники за життя. Схиляю голову перед їхнім фанатизмом - це треба дуже любити свою професію, дітей, мати залізні нерви і вміти не зважати на всю ту купу бюрократизму і радянщини в системі сучасної шкільної та позашкільної освіти.
Чоловік моєї подруги веде гурток з астрономії на добровільних засадах, просто дуже любить свій предмет, а керівництво цим користується. Мені здається, що така ситуація влаштовує Міністерство освіти, адже вже не треба ні на що кошти виділяти.
Гроші на позашкільну освіту трохи виділяють. Але до педагогів доходять копійки, а вона (освіта) тримається на отаких от фанатах. А де чоловік Вашої подруги веде гурток?
Веде в київській школі, займається цим тільки через любов до зірок. Якби не сім'я, то вже б поїхав у експедицію на Південний Полюс, але залишити сім'ю на півроку без підтримки не наважується. Сам науковець, а в школі підробляє, бо зарплати у нас лиш для "вибраних" професій гідні. Каже, що дітей жаль - вони хочуть чимось займатись, цікавляться, але можновладцям байдуже.
Увечері 9 жовтня в астрономічній обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка відбудеться День відкритих дверей «Нічне небо жовтня». Заходи розпочнуться о 19.00 на вул. Кирила і Мефодія, 8. В обсерваторії пояснюють, чому саме зараз проводять День відкритих дверей: жовтень – найкраща пора у Львові для споглядання нічного неба – швидко темніє, і ще теплі вечори. А 9 жовтня на західному небі можна буде споглядати молодий Місяць і Венеру, а метеопрогноз обіцяє ясну і безхмарну погоду. Крім того, відвідувачам покажуть туманність Андромеди, тематичні короткометражні фільми тощо. Звідси
привіт, дівчата! недавно на погулянці відкрилася нова дитяча секція. набираються дітки від 6 років для занять з загальної фізичної підготовки, розтяжки, акробатики. В новому Мультиспортивному залі ! В тиждень 2 заняття ( пн. і ср. о 16.00). Вартість всього 150 грн. в місяць. Мій 7 річний син ходить туди уже 2 тиждень, я і він дуже задоволені заняттями
дівчатка я тут шукала куди б своїх малих завести і знайшла свято шоколаду в вулику....читала про них багато хорошого! і ціни приємні, а як за 20 грн отримати і розваги і майстер клас то взагалі супер! ось зкопіювала їх текстовку) може хтось піде?! ✨⭐✨СМАЧНЮЩЕ СВЯТО ШОКОЛАДУ!!!!✨⭐✨ А хто ж не любить ШОКОЛАД?! багато ШОКОЛАДУ?!дуже багато ШОКОЛАДУ?! Ми даруємо Вам найсолодший день в році! Вартість квиточка 20 грн, у день свята 25грн.* * у вартість включено: - відвідування майстер класу - участь у неймовірних розвагах та конкурсах - участь у призовій вікторині та розіграші квитків у ЦИРК ** Для батьків вхід вільний!
А підкажіть, які гуртки чи курси для дітей дошкільного віку є, які ви б порадили? Не тільки безкоштовні чи державні. Плануємо перееїзд до Львова, вивчаємо інфраструктуру
Здравствуйте!Мне бы хотелось обсудить лучшие школы,по мнению живущих во Львове людей.Может быть узнать,что-то и о плохих школах.Я могу говорить и писать на Украинском языке,хорошо его понимаю,но все таки выражать свои мысли мне легче на русском,так как моя семья живет в Одессе. Этим летом мы собираемся переезжать во Львов и моей доченьке нужна школа.Ей 13 лет и мне бы очень хотелось,чтобы школа была украинская,с хорошим изучением английского языка,можно и немецкого так же.Располагалась в центре. Здесь она учится в русской школе,но нашей семье очень претит атмосфера,которая царит среди большинства населения города.Мне очень хочется,чтоб моя дочь попала в атмосферу любви к свой стране.Очень бы хотелось узнать ваш опыт и услышать советы. Заранее спасибо.
Моя дочь тоже учится сейчас в частной школе,подскажите в какой учились ваши детки и в какую школу вы перевели детей сейчас? Спасибо
Привіт! Порадьте, будь ласка, спортивні секції для хлопчиків у Франківському р-ні. Вік - 4,5 рочки. Дякую