Дешево і сердито? Державні гуртки, мистецькі школи, спортивні секції

Тема у розділі 'Діти', створена користувачем Ука, 22 січ 2013.

1. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

До переїзду на Сихів трохи більше двох років тому мої діти вчилися в приватній початковій школі, де проводили цілий день і відвідували гуртки за невелику додаткову плату. Однак після зміни місця проживання діти змінили і школу, то ж постало питання позашкільних занять.
    Я чомусь собі уявляла, що система державної позашкільної освіти, як і все, де відсутнє фінансування, занепала і розвалилася. То ж для мене справжнім відкриттям був той факт, що вона існує і сіє розумне, добре і вічне за мінімальні гроші і дуже якісно.

Зараз у нашій "скарбничці" - дитячий хор, стрільба з лука, художня школа і дитячий центр туризму.
    Я щиро дивуюся тим викладачам, які викладаються там за копійки, по справжньому переймаючись своїми вихованцями. Що це? Ідеалізм чи якісь інші фактори, про які ми не знаємо?
    І чи справді варта платити за приватні гуртки по 200-300 грн на місяць, якщо є державна альтернатива?

• Подобається Подобається x 6
  2. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Любов до професії і любов до дітей.

Кажу впевнено, бо маю колєжанку - вчительку початкових класів, і дивуйтеся, люди, на які тільки зустрічі з визнаними педагогами не їздила, бо хоче бути ще кращою у своїй парафії, більше знати, більше віддавати, краще вчити. Своїм коштом, у свій вільний час.

На жаль, знаю і другу сторону системи освіти, не таку радісну...

• Подобається Подобається x 5
  3. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

моєї малої перша вчителька.......мені достатньо і сліз і сміху......а дітии її згадують і по нині
    мужня жінкка
    перейматись не тільки хворою дитиною, а ше й 32 баранами......які правда за тобою плачуть

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:06 ----------

мала донесла
    її першої вчительки дочка від діабету не бачить вже на два ока.....

• Подобається Подобається x 4
  4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Таким викладачам варто ставити пам"ятники за життя. Схиляю голову перед їхнім фанатизмом - це треба дуже любити свою професію, дітей, мати залізні нерви і вміти не зважати на всю ту купу бюрократизму і радянщини в системі сучасної шкільної та позашкільної освіти.

• Подобається Подобається x 5
  5. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Жанна Богданівна, кричіть, мож ми шось поможемо!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ваші вихованці гинуть за вами!!!!

Останнє редагування: 22 січ 2013
    • Подобається Подобається x 1
  6. morokvv

morokvv Member

Чоловік моєї подруги веде гурток з астрономії на добровільних засадах, просто дуже любить свій предмет, а керівництво цим користується. Мені здається, що така ситуація влаштовує Міністерство освіти, адже вже не треба ні на що кошти виділяти.

• Подобається Подобається x 3
  7. Ука

Гроші на позашкільну освіту трохи виділяють. Але до педагогів доходять копійки, а вона (освіта) тримається на отаких от фанатах.

А де чоловік Вашої подруги веде гурток? ;)

8. morokvv

morokvv Member

Веде в київській школі, займається цим тільки через любов до зірок. Якби не сім'я, то вже б поїхав у експедицію на Південний Полюс, але залишити сім'ю на півроку без підтримки не наважується. Сам науковець, а в школі підробляє, бо зарплати у нас лиш для "вибраних" професій гідні. Каже, що дітей жаль - вони хочуть чимось займатись, цікавляться, але можновладцям байдуже.

• Подобається Подобається x 2
  9. Ука

тепер ще й обіцяють мистецькі школи на самоокупність перевести - взагалі весело буде...

10. Ука

Увечері 9 жовтня в астрономічній обсерваторії ЛНУ імені Івана Франка відбудеться День відкритих дверей «Нічне небо жовтня». Заходи розпочнуться о 19.00 на вул. Кирила і Мефодія, 8. В обсерваторії пояснюють, чому саме зараз проводять День відкритих дверей: жовтень – найкраща пора у Львові для споглядання нічного неба – швидко темніє, і ще теплі вечори. А 9 жовтня на західному небі можна буде споглядати молодий Місяць і Венеру, а метеопрогноз обіцяє ясну і безхмарну погоду. Крім того, відвідувачам покажуть туманність Андромеди, тематичні короткометражні фільми тощо.

Звідси

• Подобається Подобається x 2
  11. reddy

reddy New Member

привіт, дівчата! недавно на погулянці відкрилася нова дитяча секція. набираються дітки від 6 років для занять з загальної фізичної підготовки, розтяжки, акробатики. В новому Мультиспортивному залі ! В тиждень 2 заняття ( пн. і ср. о 16.00). Вартість всього 150 грн. в місяць.
    Мій 7 річний син ходить туди уже 2 тиждень, я і він дуже задоволені заняттями

12. inwonderland

inwonderland New Member

дівчатка я тут шукала куди б своїх малих завести і знайшла свято шоколаду в вулику....читала про них багато хорошого! і ціни приємні, а як за 20 грн отримати і розваги і майстер клас то взагалі супер! ось зкопіювала їх текстовку) може хтось піде?! ✨⭐✨СМАЧНЮЩЕ СВЯТО ШОКОЛАДУ!!!!✨⭐✨
    А хто ж не любить ШОКОЛАД?! багато ШОКОЛАДУ?!дуже багато ШОКОЛАДУ?!
    Ми даруємо Вам найсолодший день в році!
    Вартість квиточка 20 грн, у день свята 25грн.*
    * у вартість включено:
    - відвідування майстер класу
    - участь у неймовірних розвагах та конкурсах
    - участь у призовій вікторині та розіграші квитків у ЦИРК
    ** Для батьків вхід вільний!

13. Veselka alj

Veselka alj Well-Known Member

А коли буде те свято відбуватися, і де можна придбати квиточки? І де саме воно проходить?

14. Simonoff

Simonoff Member

А підкажіть, які гуртки чи курси для дітей дошкільного віку є, які ви б порадили? Не тільки безкоштовні чи державні.
    Плануємо перееїзд до Львова, вивчаємо інфраструктуру

15. Verusya

Verusya New Member

Здравствуйте!Мне бы хотелось обсудить лучшие школы,по мнению живущих во Львове людей.Может быть узнать,что-то и о плохих школах.Я могу говорить и писать на Украинском языке,хорошо его понимаю,но все таки выражать свои мысли мне легче на русском,так как моя семья живет в Одессе. Этим летом мы собираемся переезжать во Львов и моей доченьке нужна школа.Ей 13 лет и мне бы очень хотелось,чтобы школа была украинская,с хорошим изучением английского языка,можно и немецкого так же.Располагалась в центре. Здесь она учится в русской школе,но нашей семье очень претит атмосфера,которая царит среди большинства населения города.Мне очень хочется,чтоб моя дочь попала в атмосферу любви к свой стране.Очень бы хотелось узнать ваш опыт и услышать советы. Заранее спасибо.

16. Verusya

Verusya New Member

Моя дочь тоже учится сейчас в частной школе,подскажите в какой учились ваши детки и в какую школу вы перевели детей сейчас? Спасибо

17. IrynaIryna

IrynaIryna Member

Привіт! Порадьте, будь ласка, спортивні секції для хлопчиків у Франківському р-ні. Вік - 4,5 рочки. Дякую :)

а де твій аватар? :)