Дещо Ви зможете зробити самі. Поради про електрику.

Тема у розділі 'Будівництво, ремонт, нерухомість і господарка', створена користувачем Tin, 7 вер 2011.

Спонсор розділу - Енциклопедія новобудов: Енциклопедія новобудов
  1. Tin

Tin миється в бані

Розповідатиму в цій темі про електромонтаж і ремонт електропроводки. Якщо пошкодження електропроводки незначне то ви зможете власноручно відремонтувати пошкоджену ділянку. Також ви самотужки зможете зробити електромонтаж недуже складних ділянок електропроводки. Але якщо ви не маєте елементарних слюсарних навичок роботи, не вмієте користуватися слюсарним інструментом (плоскогубці, відкрутки, круглогубці, ніж, кусачки, молоток, зубило) то я вам раджу не випробувати долю і звертатися до професійних електриків. Завдяки цьому ви зможете заощадити свій час, уникнути серйозних травм, а також це застереже вас від неякісного виконання роботи. В електриці неякісне виконання роботи є особливо небезпечним тому, що це може стати причиною пожежі.
    Почну свою розповідь з найголовнішого – правил техніки безпеки. Порушення цих правил може призвести до важких травм тканин людського тіла і внутрішніх органів, і навіть до смерті. Тому, будь ласка, дотримуйтесь цих правил суворо.
    УВАГА! Ніколи не намагайтеся робити самотужки ремонтні та монтажні роботи в електрощиту. Це особливо небезпечно! Для виконання цієї роботи завжди звертайтеся до професійних електриків.
    Головні правила техніки безпеки наступні:
    1) Ніколи не виконуйте ремонтні і електромонтажні роботи під напругою. Увага! Вимкнення лише кімнатного вимикача світла – недостатньо! Напруга повинна бути вимкнута в електрощиту!
    2) Після вимкнення напруги потрібно обов’зково замкнути електрощит, щоб хтось випадково не увімкнув напругу. (На виробництві ще додатково вішають на електрощит табличку з написом: «Не вмикати працюють люди!»)
    3) Після вимкнення напруги потрібно обов’язково перевірити ділянку електропроводки, на якій будуть відбуватися ремонтні чи монтажні роботи на наявність електричної напруги. Перевірку потрібно проводити лише спеціальними заводськими пробниками, індикаторами, тесторами. Робити перевірку напруги саморобними пристроями контролю суворо заборонено!
    Далі я розповім про види електричних з’єднань. Ці види з’єднань використовуються для ремонту пошкоджених ділянок електропроводки і при електромонтажних роботах для зборки електросхем в розподільчих електрокоробках, а також для підключення розеток і вимикачів. Як правильно і якісно робити електричні з’єднання проводів я розповім у своєму наступному пості.

• Подобається Подобається x 4
  2. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

На весь будинок?
    У мене фаза далі вимикача не йде. Строго. Навіщо смикати запобіжники?

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:42 ----------

До іспиту готуєтеся? [​IMG]

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

краще на щитовій мікрорайону.

фаза - фазою, "нуль" теж може добре вгріти.

• Подобається Подобається x 1
  4. levandivka

Чим нуль має гріти? :)

5. sani

sani Well-Known Member

головне не рухати оголені дроти мокрими руками, можуть поржавіти :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

тим самим, що фаза, тільки меншим.

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:09 ----------

і язиком... коротше, не займатися оральним...

7. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Обраткою...

• Подобається Подобається x 2
  8. levandivka

А якщо "Отче наш" 3 рази?

9. VasMT

Публіка у Ваших ніг.
    Але одне питання: - яка у Вас кваліфікаційна група і ким надана.
    Для довідки: у мене п"ята. 11 років головним енергетиком.
    Питання друге: довго будете людям мозги пудрити?

• Подобається Подобається x 2
  10. Мих

Мих Дуже важлива персона

без віри не допоможе

11. levandivka

А чо..?
    Їден про холодильники повідає, другий - ілєхтрику викладає.
    Треба розділ новий: ЛФПТУ

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

ну і чим відрізняється сила струму від напруги?

13. levandivka

Вірою..? :)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

15. VasMT

:)))
    Буквами, Миху, буквами :)))
    Там перша буква з алфавіту, не пам"ятаю, як вона пишется, а там у вигляді задертих догори ніг... :)))

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

:)

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:21 ----------

ех ви....

енергетик!!!!!!!

так от читайте і запамятовуйте:

струм тече, а напруга скаче!:haha:

• Подобається Подобається x 5
  17. VasMT

Ви ж освічені пані, а в мене одна звивина, і та розгладилась, бо кашкет не ношу вже два роки :)))

18. levandivka

---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

тепер ясно, чому дріт в труби заганяют.

19. VasMT

Самі смішне, що я два дні поспіль колупався з наслідками відгорівшого нуля в клубі... Сцуко, результат не зовсім втішний... Не зважаючи на захист, згорів підсилювач і бж одного з "лазерів"... Решта малою кров"ю - фільтр, запобіжник, лямпочка...

20. levandivka

А я чув, жи тепер частота скаче.
    брешут?

а де твій аватар? :)